משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

מדריך לטיפול והצלה של גורי חתולים נטושים

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

אין דבר מתוק יותר מגור חתולים ואם זכיתם לאמץ גור חתולים קטנטן צפויות לכם עשרות שעות של הנאה, אהבה, צחוק ואושר גדול.

הטיפול בגור חתולים מורכב יותר ככל שהגור קטנטן יותר, ושונה מטיפול בחתול בוגר. בטיפול נבדיל בין גורים בני עד 4 שבועות לבין גורים גדולים יותר. גורים קטנטנים – בני יום ועד 4 שבועות – הם חסרי אונים וצריכים השגחה וטיפול צמוד כדי לשרוד. הם לא יכולים לאכול לבד, לא יודעים לווסת את חום הגוף שלהם (כלומר צריכים חימום) ולא יודעים לעשות צרכים.

גורים בני חודש הם כבר יותר עצמאיים והטיפול בהם קל יותר: חום ואהבה, אוכל, מים ומשחקים.

המדריך הוא לטיפול עצמאי שלכם בגור נטוש. מצאתם גור שזקוק לעזרה ואתם מוכנים לעזור ולטפל בו? נפלא. אל תכתבו או תתקשרו אליי עם בקשה לעזרה. אני אדם פרטי, מקדישה מהזמן שלי ומתנדבת בעצמי בעמותה שמטפלת בחתולים ורואה מספיק גורים שצריכים עזרה. אין לי יכולת לעזור לכם באופן פרטני וזה גם לא הוגן להפיל עליי את הגור שמצאתם. תודה על ההבנה ובהצלחה!

(1) האם הגור באמת נטוש?

אם אתם שומעים גור חתולים בוכה זה לא אומר שהוא נטוש. יכול להיות שאמא שלו נעדרת לפרק זמן ארוך והוא התעורר וקורא לה. אל תתקרבו אל הגור, שמרו ממנו מרחק כדי שהאמא תרגיש בטוחה לחזור אליו. היא גם מפחדת מכם וגם לא רוצה לגלות לכם את מקום המסתור של הגור, לכן אתם צריכים לשמור על מרחק.

עקבו אחרי הגור מרחוק. אם הוא ממשיך לבכות גם אחרי חצי יום והאמא לא חזרה – אולי זה הזמן להציל אותו. במיוחד אם קר וגשום, כי גורים קטנים לא יודעים לשמור על חום גוף. אם מדובר בחודשי אביב-קיץ וחם בחוץ, הגור יכול להסתדר עוד כמה שעות לבד בלי אמא ואוכל.

רוב הסיכויים שהגור באמת נטוש, אבל אם יש סיכוי קלוש שהאמא תחזור – כדאי שנחכה. חתולות נוטשות גורי חתולים חולים וחלשים כדי להעניק יותר אוכל ותמיכה לגורים החזקים שלהן בעלי הסיכוי הגבוה יותר לשרוד. אמא חתולה יכולה להיפגע ולמות – לא חסרות סכנות ברחוב – דריסה, הרעלה, כלבים וגם בני אדם רעים. אותם בני אדם רעים במקרים רבים מעבירים את הגורים חסרי הישע למקום אחר ולכן לפעמים תמצאו גורים נטושים בקופסת קרטון, או לידה. 

(2) הכנה מנטלית

הסיכויים הטובים ביותר של גור חתולים קטנטן לשרוד הם עם אמא שלו (וגם איתה הסיכוי אינו 100%). לגורים קטנטנים, בני ימים בודדים או שבועות אין עדיין מערכת חיסונית מתפקדת כמו שצריך והם פגיעים וחלשים. אתם תעשו את הכי טוב שלכם, ואני ממש מקווה שתצליחו, אבל המציאות היא שהם לא תמיד שורדים. זה כואב וקשה, אבל אתם צריכים להיות מוכנים לזה. כשהם כן שורדים ומתבגרים – זה אושר גדול ♥.

גורים קטנטנים בני ימים בודדים צריכים חימום, אוכל נוזלי שידמה את חלב האם ועזרה בעשיית צרכים. אל תיבהלו אם העיניים שלהם עצומות. גורי חתולים פוקחים את העיניים בגיל 10-14 ימים, עד אז הם עם עיניים סגורות וזה טבעי.

(3) מיטה וחימום

גורים קטנטנים עדיין לא יודעים לווסת את חום הגוף שלהם, והם צריכים חימום קבוע ממקור חיצוני.

הכינו להם בית נעים מקרטון גבוה (כך שלא יוכלו לקפוץ או לטפס החוצה) ורפדו אותו בעיתונים, מגבות ושמיכות נעימות. הפתרון הכי נוח שמצאתי לחימום הקרטון הוא להשתמש בכרית חשמלית ולשים אותה על דופן הקרטון, מבחוץ. כך היא תחמם את פנים הקרטון, אבל הגורים לא יוכלו להיצמד אליה ולהתחמם יותר מדי. הם יוכלו לבחור אם להיצמד לדופן הקרטון המחומם או להתרחק קצת אם חם להם מדי.

השתמשו בכרית חשמלית בזהירות – בכל זאת – היא מוצר חשמלי שמתחמם ועלולה לגרום לקצר או שריפה. אל תפעילו אותה אם אתם לא נמצאים פיזית במקום בו תדעו אם יש בעיה. כמובן אל תפעילו אותה אם אתם לא בבית, אני גם מוציאה את התקע מהחשמל.

אפשר גם להשתמש בבקבוק מים חמים, שימו לב שיש מספיק בידוד וריפוד כדי שהגורים לא יקבלו כוויה מהמים הרותחים. יש היום גם כריות עם נוזל חימום חשמליות. מחברים לחשמל ל-10 דקות, הנוזל מתחמם ונשאר חם למשך זמן ארוך יותר מבקבוק מים חמים רגיל.

כדאי גם לדאוג לטמפרטורת חדר נעימה, במיוחד בחודשים חורף קרים.

תוכלו לסגור את הקרטון כדי לעשות להם חושך ושקט ולעודד אותם לישון.

בגיל 4 שבועות הם כבר לא זקוקים לכרית החימום ואפשר להעביר אותם לקרטון נמוך יותר או קרטון עם פתח, כך שהם יוכלו לבחור אם להישאר בקרטון או לצאת החוצה, לשחק ולסקור את הבית.

(4) אוכל​

עד גיל חודש גורי חתולים לא מסוגלים לאכול אוכל מוצק (גם לא אוכל רטוב) וצריכים לינוק חלב אם. ניתן להם תחליף חלב לגורי חתולים. ממש כמו מטרנה, זו אבקה שמוהלים עם מים ומדמה חלב.

יש כמה יצרנים לתחליפי חלב. מאחר ובד”כ גורים יונקים מגיעים אלינו בהפתעה בלי זמן הכנה, פשוט תלכו לחנות הקרובה ביותר ותקנו מה שיש שם, בד”כ זה יהיה מספיק טוב. אם יש כמה סוגים – תקנו יותר מסוג אחד, לפעמים הגורים לא מעכלים טוב תחליף של יצרן מסויים, ויגיבו טוב יותר לתחליף אחר. אח”כ תוכלו להזמין באינטרנט ולבחור את המותג שנראה לכם יותר מוצלח.

כשאתם בחנות החיות תקנו גם ערכת הנקה לגור חתולים – בד”כ בקבוק קטן עם פיה שצריך לחורר. ודאו שיש לכם גם מזרק (בלי מחט/חוד), כי לא תמיד הנקה עם בקבוק מצליחה.

הכינו את תחליף החלב עם מים פושרים או חמימים ומלאו את הבקבוק. ודאו שהנוזל מטפטף מעט דרך הפיה. לפעמים הפיה באה עם חור מוכן ולפעמים צריך לגזור את הקצה שלה – התחילו עם חור קטן. הניקו את החתול כשהוא שוכב על הבטן והראש שלו מורם, כך הם יונקים באופן טבעי מהאמא. בד”כ הם יניחו את הרגליים הקדמיות על היד שלכם, לצידי הבקבוק. שימו לב שהפה שלו לא מוצף בחלב ושאתם לא רואים יותר מדי חלב סביב השפתיים שלו כדי שהוא לא ישאוף חלב לריאות.

אם הגור לא מצליח לינוק מהפיה של הבקבוק, נסו לשים תחליף חלב במזרק ולהזריק לו לפה לאט לאט – שלא יחנק! ההנקה עם מזרק יותר מסוכנת לגור לכן עשו זאת רק אם הוא ממש מסרב לאכול דרך הבקבוק.

בשבוע הראשון לחייהם גורים אוכלים כל שעתיים-שלוש. אם הם לא יאכלו בזמן הם עלולים להתייבש. יכול להיות שהם ישרדו גם אם תתעלמו מהם כל הלילה, אבל אם יש לכם כוח, לפחות בימים הראשונים שהם אצלכם, תאכילו אותם כמה שיותר. ככל שהם גדלים מרווחי ההאכלה שלהם גדלים גם.

בערך בגיל חודש אפשר להתחיל להאכיל אותם באוכל מוצק. התזונה הטובה ביותר לגורי חתולים היא תזונה טבעית ולא גרגרים. גרגרים אינם בריאים והם גורמים נזק לחתולים (בכל גיל). האוכל הטבעי של מיאומי מיועד לגורים בני חודשיים, זה השלב שבו באופן טבעי הם נגמלים מחלב אם. אבל מאחר והם במילא לא יונקים חלב אם, אפשר להתחיל לשלב להם אוכל טבעי במקביל להאכלה של תחליף החלב.

אם הם לא אוכלים – התייעצו עם וטרינר.

(5) עזרה בעשיית צרכים

אמא חתולה מלקקת את פי הטבעת של הגור הקטן כדי לעודד עשיית צרכים. אנחנו נדמה את הפעולה עם צמר גפן רטוב במים פושרים או חמימים ונעסה את הבטן ואת פי הטבעת של הגור אחרי ההאכלה. קחו חתיכה גדולה של צמר גפן כדי שהיא תספוג את כל הצרכים ואתם לא תתלכלכו.

כשהגור במצב טוב בדרך כלל לא תהיה בעיה עם עשיית הצרכים, והוא יעשה ממש איך שנתחיל את העיסוי, זה לא עניין של דקות ארוכות אלא אם כן יש לו עצירות. אם בכל זאת הגור לא עושה צרכים למרות שהתמדתם עם העיסוי והבטן שלו נפוחה – קחו אותו לוטרינרית. הוא חייב לעשות צרכים כמה פעמים ביום.

נבצע את העיסוי אחרי כל האכלה עד גיל 3-4 שבועות. לאחר מכן הם כבר יכולים לעשות לבד בארגז החול או באדמה. נשים אותם בשירותים שלהם ונעשה תנועות חפירה עם הרגליים הקדמיות, הם יבינו לבד מה לעשות.

(6) גורי חתולים עד גיל חודש

  • המערכת החיסונית שלהם עדיין לא מפותחת, לכן כדאי להרחיק אותם מחיות אחרות שעלולות לשאת וירוסים. אפשר גם לשטוף ידיים לפני שמטפלים בגורים כדי להפחית את הסיכוי שנעביר להם איזשהו חיידק (אני לא מקפידה על זה, אבל אני שוטפת ידיים באופן טבעי די הרבה).
  • אני מציעה לשקול את הגורים מדי יום, להניח בתוך קופסת פלסטיק קטנה על משקל מטבח ולשקול (לאפס כמובן את משקל הקופסה עצמה). גור חתולים קטנטן אמור לעלות במשקל כ-10 גרם ביום. אם הוא לא עולה במשקל, או חלילה יורד במשקל – התייעצו עם וטרינר. זה גם מאוד מרגש לראות את ההתקדמות וההתפתחות של הגור.
  • תנו להם חום ואהבה. הליטוף שלכם הוא כמו הליקוק של אמא חתולה וגורם להם להרגיש בטוחים ואהובים. כשהם מאוד קטנים הם עדיין לא מגרגרים, אבל זה לא אומר שהם לא נהנים מהאהבה שלכם. אתם האמא שלהם עכשיו, תנו להם ביטחון – החזיקו אותם, דברו אליהם באהבה, תנו להם לשבת עליכם, ולטפו אותם כאילו אין מחר, עד שימאס להם. אם הם מתחילים להביע תרעומת – הזזת הזנב, התרחקות, נשיכת האצבעות, הם מסמנים לכם שהם לא רוצים עוד ליטופים והחזקות – שחררו אותם. תנו אהבה כשהם רוצים, לא בכוח.
  • זה טבעי עבור הגור הקטנטן לישון רוב היום. כשהוא מתבגר ומתחזק הוא מתחיל לזחול, ללכת, לחקור את הסביבה שלו ולשחק – תנו לו בובות וכדורי משחק.
  • כשאתם רואים שהגור הקטנטן מתחזק, עולה במשקל, פותח עיניים, מתחיל לזחול – הסיכוי גדול יותר שהוא עבר את התקופה הקריטית ושהוא ישרוד.
  • צלמו! הטיפ החשוב ביותר. צלמו והקליטו את הגור כמה שיותר, עם המצלמה האיכותית ביותר שיש לכם. אתם לא מבינים כמה מהר הם גדלים. הם אומנם לנצח יהיו חמודים ומתוקים, אבל לא כמו כשהם היו גורים קטנטנים.

(7) גורים גדולים - מעל גיל חודש

המשיכו לתת להם תשומת לב, חום ואהבה. זה הבסיס 🧡

אבטחת הבית

שמרו על הגורים ואבטחו את הבית:

  • שמרו עליהם. הם כבר רצים, מטפסים, קופצים ומשחקים. אל תשאירו חפצים חדים פזורים בבית (פתחתם חבילה מאליאקספרס? סגרו את הסכין היפני 🤦🏻‍♀️) ואבטחו חפצים כבדים המונחים על מדף כדי שהחתול לא יפיל ובטעות יפגע בחתול אחר. 
  • חוטים הם מאוד מסוכנים לחתולים – הם בולעים אותם ואז החוטים יוצרים סיבוך בקיבה, אל תשאירו חוטים דקים או גומיות שיער גלויים בבית.
  • סגרו היטב פחי אשפה – הם מכילים פסולת שיכולה להיות מסוכנת לחתולים כמו חוטים ועצמות.
  • סגרו את מושבי האסלה. זה נשמע טפשי עד שהגורה שלכם קופצת פנימה ולא מצליחה לקפוץ החוצה כי הכל שם עגול וחלק, ואז היא נרטבת כולה ומתמלאת פניקה. סיפור אמיתי של פנתרה שלי.
  • אבטחו את החלונות והמרפסות. אל תתנו לחתול להיות ליד חלון פתוח או חלילה במרפסת פתוחה. אולי נראה לכם שיש להם שיווי משקל והם לא יפלו, אבל ציפור אחת קטנה על המעקה והם ישר קופצים עליה בלי מחשבה. אל תתנו לזה לקרות. יש רשתות חזקות לחתולים (רשת ליתושים לא מספיקה) שאפשר לרשת איתה חלונות ואפילו מרפסות שלמות.
  • צמחים רעילים  – ודאו שהצמחים והפרחים בבית בטוחים לחתולים. לא כל הצמחים רעילים באותה המידה, אבל חלק מהצמחים והפרחים גורמים למוות. אל תכניסו זר פרחים רעיל הביתה.
  • חומרי ניקוי וכימיקלים – חתולים הולכים על הרצפה ואז מלקקים את כפות הרגליים. אם כתוב על חומר הניקוי שלכם שהוא לא למאכל – אל תשמשו בו. עברו לחומרי ניקוי טבעיים. אל תשמשו במפיצי ריח, נרות ריחניים – כולם מכילים כימיקליים שמשפיעים לרעה על החתול.

בקרו גם במדריך המלא שלנו לבית בטוח לחתולים.

כל השאר

  • זה הזמן להצטייד בכמה אביזרים בסיסיים עבור החתולי שלכם – מיטה, ארגז חול, משחקי חתולים (חכות, בובות עכבר וכדורי ספוג). במדריך לטיפול בחתולים בוגרים אני מפרטת את הציוד המינימלי המומלץ.
  • שחקו איתם – חתולים בכלל וגורים בפרט צריכים להתאמן על יכולת הציד שלהם, ובשביל זה עלינו לשחק איתם עם חכת משחק שבסופה טרף. משחק נכון עם החתול יכלול כמה שיותר פעולות מרצף הציד – עוד על כך במדריך איך לשחק עם החתול. המשחק חשוב לבריאות הנפשית והפיזית של החתול – ואינו סתם בשביל הכיף.
  • שירותים ועשיית צרכים – בגיל חודש הם כבר יכולים להשתמש בארגז החול הרגיל של החתולים, אפשר לשים להם מדרגה קטנה כדי לעזור להם בטיפוס. בגיל חודשיים הם כבר קופצים כמו נינג’ה, ויסתדרו גם עם ארגז חול גבוה יותר. בכל מקרה השתמשו בארגז חול פתוח ולא סגור. גורים שאוכלים אוכל טבעי ולא יבש יעשו פיפי לעיתים יותר תכופות מהחתול הבוגר. הם אוכלים פי 3 מהחתול הבוגר (ביחס למשקל הגוף שלהם), לכן מקבלים יותר נוזלים וצריכים לעשות יותר פיפי.
  • חיברות – תקופת החיברות של גורי חתולים היא עד גיל חודשיים – בתקופה זו כדאי לחשוף אותם בעדינות לאנשים, חתולים וכלבים.
  • צחצוח שיניים! כבר יש להם שיניים? זה הזמן להרגיל אותם לצחצוח שיניים יומי עם מברשת שיניים קטנטנה וייעודית (לא לילדים, לא עם משחת שינים).
  • בדיקה וטיפוח – הרגילו אותם למגע שלכם, לא רק של הליטוף, אלא גם של בדיקת השיניים, האוזניים, מישוש הגוף והברשה עם מסרק חתולים ומסרק כינים (נגד פרעושים), כדי שהם יניחו לכם לעשות זאת גם כשיגדלו.

טיפול וטרינרי

  • כשהם כבר נראים כמו חתול קטן ולא יצור מעוך, כדאי לקחת אותם לוטרינר לחיסון מרובע (התייעצו עם הוטרינר שלכם לגבי הגיל המתאים). עדיף אחרי גיל 4 שבועות כדי שהמערכת החיסונית שלהם תעבוד היטב. יש זמן אופטימלי לבצע בו חיסון, כאשר הנוגדנים שהם קיבלו מאמא חתולה כבר לא קיימים.
  • בגיל 6 חודשים אפשר לעקר את הגורה ולסרס את הגור – רצוי להתייעץ עם הוטרינר, זה גם תלוי משקל. יש שיקולים לכאן ולכאן לגבי הגיל המתאים ביותר לעיקור גורות. עיקור לפני הייחום הראשון שלה יכול אולי להגן מפני סרטן, ומצד שני כדאי מאוד לחכות לסיום ההתפתחות המבנית והמינית. אין כאן פתרון נכון. הגורה שלי התייחמה בגיל 4.5 חודשים ובמשקל 2.2 ק”ג – קטנה מאוד ועדיין גורה.
  • שבב. שבב / צ’יפ הוא משדר שמאפשר לקשר בין החתול לבינכם. במרפאה הוטרינרית יהיה רשום מספר השבב והפרטים שלכם, וכם אם החתול חס וחלילה אבד ניתן לסרוק אותו, כמו שעושים לכלבים, ולהחזיר אותו אליכם. אישית אני בעד ומשבבת את כל החתולים שלי, חשוב לדעת שיש גם מתנגדים לשיבוב, מאחר וזה עדיין החדרה של גורם זר לגוף החתול. את ההחדרה מבצעים עם מחט לעורף החתול, עדיף כמה שיותר גבוה כדי שיהיה קל לחתול לפתוח דלתות חתולים מופעלות שבב.

כמה גור אוכל?

גור בגיל חודשיים אוכל כ-10% ממשקל גופו בכ-5 או 6 ארוחות ביום של אוכל טבעי. אל תדאגו, הוא כבר יסביר לכם שהוא רעב עם יללות חמודות במיוחד. ככל שהגור הקטן ילך ויגדל, הוא יבקש לאכול פחות פעמים ביום וגם אחוז האוכל ממשקל גופו ילך ויקטן עד שה-10% יצטמצם בהדרגה ל-3% כמו חתול בוגר. בגיל 4-5 חודשים הוא כבר יאכל פחות או יותר כמו החתולים הבוגרים בבית, ב-3 ארוחות.

(8) חינוך גורים?

הכי חשוב: לא מפעילים כוח על החתול, לא משפריצים, לא צועקים עליו. הוא לא בנאדם, הוא לא מבין מה אתם רוצים ממנו. אם תפעילו עליו כוח או תצעקו עליו – זה יגרום לו לסטרס ויפגע באמון שלו בכם וזה בדיוק הפוך ממה שאנחנו רוצים.

באופן אישי אני לא ממש בקטע של חינוך גורים וחתולים. מבחינתי שיעשו את רוב מה שבא להם, הבית שלי הוא הממלכה שלהם.

יועצי התנהגות חתולים ממליצים לא לאפשר לגור לשחק עם כף היד שלנו כדי שכשהוא יגדל הוא יבין שנשיכת כף היד היא לא מעשה לגיטימי. אני לא מבינה איך אפשר לא לשחק עם הגור עם כף היד שלי, זה כ”כ מתוק וכיף.

מה שכן, צריך להבהיר להם מתי זה כואב כדי שהם ידעו לא לנשוך חזק מדי ולא לשרוט. כשהם גדלים יחד עם אחים הם לומדים את זה תוך כדי משחק, וכשהם גדלים רק איתנו זה התפקיד שלנו ללמד אותם מתי כואב לנו ומתי כיף לנו.

איך מבהירים להם? אם היינו גור חתולים בעת משחק והיה כואב לנו – היינו מייללים, צווחים, בורחים או שורטים ונושכים בחזרה. אז אותו הדבר בתור בני אנוש, אני מעדיפה לומר “לא” תקיף עד שהגור/חתול מבין שזה כואב לי והוא מפסיק להפעיל כוח. כמובן חס וחלילה בשום מצב לא להכאיב לחתול, הוא לא התכוון להכאיב לנו, הוא משחק!

במילה “לא” אני משתמשת כל פעם שהחתול רוצה לעשות משהו שאני לא מרשה. אין הרבה דברים כאלה, בעיקר כשהוא נושך אותי, כשהוא רוצה לקפוץ למקומות לא סבירים (נגיד, על המראה) או כשהוא רוצה לתקוף חתולה אחרת.

בברכת מיאו!

תוחלת החיים של חתול רחוב היא נמוכה מאוד (אומרים שעד שנתיים). ברחוב הוא חשוף לרעב, התייבשות, קור, מחלות ודריסה, שלא לדבר על הרעלות והרחקה מפינת ההאכלה שלו על ידי יצורים אנושיים רעים. הטיפול המסור שלכם בגור החתולים היא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לו. תודה 😍.

אל תפספסו את המדריך לטיפול בחתולים בוגרים, שיהיה המון בהצלחה ושלחו לי תמונות 😉

♥ מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה