משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

שירותים נוחים ומזמינים לחתול – בחירת חול וארגז חול

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

בעיות ההתנהגות הנפוצות ביותר אצל חתולים היא אגרסיות עם חתולים אחרים או בני אדם ועשיית צרכים מחוץ לארגז החול. חתול שעושה צרכים במיטה או על כביסה נקיה יכול ממש להתיש אותנו. חשוב לטפל בבעיה באופן מקיף כי עשיית צרכים בארגז החול היא המפתח למערכת יחסית אוהבת ורגועה עם החתול שלנו. אנחנו רוצים לספק לחתול את תנאים השירותים הטובים ביותר כדי שיהיה לו קל, נעים ונוח לעשות צרכים בארגז.

עם רוב החתולים, רוב הזמן – הכל עובד טוב ואין בעיה. מגיל כמה שבועות, כשגור החתולים מתחיל לעשות צרכים לבד, הוא לומד לחפור באדמה, לעשות את ענייניו, ולכסות. גם כשהוא גדל ללא אמא, כשמלמדים אותו להשתמש בארגז חול – הוא מבין ממש מהר.

בעיות יכולות להתחיל אם החתול מפתח מחלה או דלקת, כשהוא מזדקן והארגז כבר לא נגיש עבורו, כשהוא חווה סטרס (מעבר דירה, הוספת חיות או בני משפחה לבית), או כשצרכיו הפיזיולוגיים והנפשיים לא נענים.

(1) לפני הכול -בריאות

חתולים מסווים היטב מחלות. הם יכולים לפתח מחלה ולהתנהג ולהיראות כרגיל. אבל אם הם כן משנים התנהגות – זה אחד הסימנים המוקדמים להתפתחות מחלה. יכול להיות שכואב לו בעת עשיית הצרכים והוא למד לקשר בין ארגז החול לבין כאב, ולכן נמנע מלהשתמש בארגז. יכול להיות שיש לו עצירות והוא לא ישב חצי שעה בארגז, אלא פשוט יעשה במקום בו הוא נמצא ברגע האמת. אם עד עכשיו החתולי השתמש בכיף בארגז והפסיק – קחו אותו לוטרינר לבדיקה.

אם אין בעיות בריאותיות, לא היה שינוי בהרכב בני הבית (אנשים, תינוקות, חיות אחרות) או גורם סטרס אחר, יכול להיות שהבעיה היא בארגז. צריך לשים לב לכמות הארגזים בבית, מיקומם, רמת הניקיון שלהם וסוג החול.

(2) ארגז החול

סוגי ארגזי חול

יש ארגזים גבוהים או נמוכים, פתוחים או סגורים, עם פתח עליון או בצד. הארגז צריך להתאים לחתול, שיהיה לו נוח ובטוח, אבל גם שיהיה לנו קל לנקות. הארגז הטוב יותר לחתולים הוא ארגז פתוח שמאפשר לחתול להשקיף החוצה. עשיית צרכים היא מצב מסוכן עבור החתול והוא צריך להרגיש ביטחון שאף טורף לא מתקרב אליו ולכן צריך לראות את הסביבה ולהיות מסוגל להימלט בקלות מהארגז.

אל תשתמשו בארגז סגור, לא עם פתח עליון ולא עם פתח בצד – רק ארגז פתוח.

מעבר לעניין הביטחון, ארגז חול סגור יהיה יותר מסריח עבור החתול, שחוש הריח שלו מפותח בהרבה משלנו. חתולים אוהבים ניקיון וימנעו מלהשתמש בארגז חול מסריח.

הבעיה העיקרית עם ארגזי חול פתוחים היא שכאשר החתולים חופרים במרץ את הגומה שלהם, הם מעיפים חול החוצה מתוך הארגז. אפשר לשים שטיח מסביב לארגז אבל זה לא פותר את כל הבעיה וגם לא ממש נוח או נקי.

הארגז המומלץ ביותר הוא גיגית מלט רחבה ויחסית נמוכה שקונים בחנות לחומרי בניין. גיגית בנפח של 40 ליטר עולה כ 30-40 ₪. אני משתמשת בארגז חול גבוה מאוד ופתוח. הדפנות הגבוהות חוסמות את פיזור החול מחוץ לארגז כשהחתול חופר. אבל לחתולים שלי יש גישה החוצה והם כמעט לא משתמשים בארגז לכן אני מרגישה בנוח לשים להם ארגז חול שאינו אופטימלי. עבור חתולי בית ללא גישה לחצר כדאי להשתמש בארגז נמוך פתוח ולא בארגז גבוה.

לגורים וחתולים קשישים שמתקשים בקפיצה נשים ארגז נמוך במיוחד וננקה יותר את הרצפה 🤪.

מיקום ארגז החול

עשיית צרכים היא פעולה שהופכת את החתול לחשוף ופגיע. כדי לתת לחתול כמה שיותר ביטחון, נמקם את ארגז החול במקום שקט ונגיש:

שקט – לא באמצע הבית איפה שכל ההולכים על שתיים או ארבע מסתובבים, רצוי גם לא בצמוד למכונת ומייבש הכביסה או לכל גורם רעש אחר כמו רמקולים או טלויזיה.

פרטיות – לא נמקום את הארגז באמצע הבית איפה שיש תנועה מתמדת של הולכים על שתיים או ארבע, ומצד שני גם לא בפינה מוסתרת כי החתול צריך לראות את המרחב סביבו כדי לוודא שאף תוקף אכזרי לא ינסה לטרוף אותו בזמן עשיית הצרכים. זה אולי נשמע משעשע אבל כך בנוי המוח החתולי.

נגיש – לא במרפסת הכביסה (אלא אם התקנתם דלת חתולים). החתול לא צריך להיות תלוי בכם שתפתחו לו את הדלת למרפסת כדי לעשות את צרכיו.

קומות – אם בבית יש יותר מקומה אחת כדאי למקם לפחות ארגז חול אחד בכל קומה. זה חיוני במיוחד עבור חתולים קשישים שהטיפוס או הירידה במדרגות קשה עבורם.

לא אחד ליד השני – אם יש לנו כמה ארגזי חול, נמקם אותם רחוק אחד מהשני. גם כי כשהם צמודים הם שקולים לארגז חול יחיד, וגם כדי להקל על חתול קשיש שלא יצטרך לעבור מרחק גדול מדי כשהוא צריך לשירותים.

רחוק מכלי האוכל והשתיה – או שהחתול לא ישתמש בארגז, או שהוא לא יאכל ו/או ישתה. שלושת המצבים לא טובים לנו.

גם אחרי שמצאנו את המיקום האידיאלי לפי הספר – צריך לתת לחתול להחליט אם הוא אוהב את המיקום, יכול להיות שהחתול מעדיף לעשות את צרכיו במקום אחר וירמוז לנו על כך – ואז נעביר את הארגז שם.

תדירות ניקוי

מה הזמן המועדף על החתול להשתמש בארגז חול? שניה אחרי שניקינו אותו! החתול הוא חיה נקיה והוא רוצה להשתמש בארגז חול נקי. ניקוי הארגז נחלק לשניים:

ניקוי בסיסי – הוצאה של צרכים – אפשר לעשות פעמיים ביום (בבוקר ובערב) או יותר. זה תלוי בכמה חתולים יש לכם וכמה הם משתמשים בארגז. בקיץ החתולים שלי לא משתמשים בארגז בכלל ואני לא מנקה אותו 🙂

החלפת חול וניקיון יסודי של הארגז – כדאי לעשות פעם בחודש. שופכים את כל החול המשומש לשקית זבל חזקה. אם יש גושי חול שנשארו דבוקים לתחתית או דפנות הארגז – מגרדים אותם עם כף החול וזורקים גם אותם. את הארגז עצמו גם מנקים באופן יסודי – אפשר עם מים חמימים וסבון, או עם חומרי ניקוי טבעיים.

אל תנקו את ארגז החול עם אקונומיקה או עם חומרי ניקוי אחרים שאינם טבעיים, הכימיקלים שיש בחומרי הניקוי אינם בריאים לחתול (גם לא לנו).

כמה ארגזי חול?

תלוי בכמות החתולים שלכם, במערכת היחסים בינהם ובתדירות הניקוי. יועצות התנהגות חתולים ממליצות על כלל האומר שמספר הארגזים צריך להיות שווה למספר החתולים + 1. כלומר עבור חתול אחד – 2 ארגזים, עבור 3 חתולים – 4 ארגזים.

אני מבינה שזה לא תמיד ריאלי, בואו, בקושי יש לי מקום בבית לארגז אחד. אבל אם החתולים צריכים יותר ארגזי חול – נשים להם יותר ארגזי חול. אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבו הם חוששים להשתמש בארגז ומוצאים פינה אחרת להשתמש בה.

זה באמת תלוי בכם, בבית שלכם ובחתולים שלכם. אם אתם יכולים לשים יותר מארגז אחד – מעולה. יש לכם 4 חתולים אבל הם מסתדרים עם ארגז אחד שאתם מנקים לעיתים קרובות  ואין בעיות התנהגות – גם מעולה.

(3) סוגי חול

הבעיה עם חול לחתול, היא שאין לנו באמת מושג מאיזה חומר הוא עשוי, והאם החומר הזה בטוח לשימוש או מסוכן. החולות השונים נבדלים בינהם בסוג החומר, גודל הגבישים, הריח, כושר הספיגה וההתגבשות (ומחיר).

חתולים בטבע חופרים בור באדמה. אני מניחה שיצא לכם פעם לגעת באדמה עם הידיים? האדמה עשויה מחלקיקים קטנים ולא מורגשים, כמו חול. ולכן ההעדפה הטבעית של החתול היא גרגרי חול קטנים וחסרי ריח (וזה גם יותר בריא, כי כדי לקבל ריח מוסיפים לחול כימיקליים).

החול לחתול חייב להיות ללא ריח! אם אתם קונים חול עם ריח עבורכם כי הצרכים של החתול מפריעים לכם – כדאי להעביר אותו לתזונה טבעית בה הקקי בכמות קטנה יותר ועם פחות ריח (בתזונה טבעית האוכל מכיל מה שהחתול צריך ויש פחות פסולת להוציא החוצה).

עוד גורם שיכול להשפיע על העדפות החתול הוא כמה קל לחפור גומה בחול. יש חולות שהחתול חופר וחופר אבל החול פשוט זורם בחזרה ולא נוצרת גומה. זה יכול להיות מאוד מתסכל לחתול 🙂

סוגי החתול הנפוצים בישראל

  • חול לא מתגבש – החול הפשוט והזול ביותר העשוי מחומרים הסופגים נוזלים אך לא מתגבשים. אי אפשר לגרוף את החלקיקים הספוגים בשתן החוצה ולכן ארגז כזה נעשה מסריח מאוד מהר.
  • חול מתגבש – עשוי מחלקיקים סופגים קטנים המתגבשים במגע עם נוזל, כך אפשר לגרוף ולסלק בקלות את גושי הפיפי של החתול. החול המתגבש בד”כ עשוי מבנטוניט, שהיא תרכובת של המינרלים והיסודות חרסית, אלומיניום, מגנזיום, נתרן וסידן. הבעיה עם חול מתגבש הוא שהוא יוצר אבק שהחתולים נושמים ושהוא אינו מתכלה.
  • חול קריסטלי – עשוי מגבישי סילקה ג’ל קטנים, בצבע שקוף וכחול. סיליקה היא תרכובת כימית בשם צורן דו-חמצני שמשמשת גם בשקיות הקטנות לספיגת לחות שיש בקופסת נעליים או בבקבוק תוסף מזון. בדומה לחול הלא מתגבש – גם בחול הקריסטלי אי אפשר לגרוף את החול הספוג בשתן (הוא לא מתגבש), אבל הסילקה אמורה לספוג את השתן ולמנוע ריחות לא נעימים. בפועל גבישי הסיליקה הופכים להיות צהובים לאחר כמה שימושים והמראה לא אסתטי בכלל.
  • נייר ממוחזר / תירס / סויה – חול שעשוי מחומרים מתכלים. החסרונות של החולות האלו הם ביכולת הגיבוש וגם בבליעה האפשרית של חלקיקי התירס והסויה (שאינם בריאים לחתול) בזמן בזמן הטיפוח.

מה אין לנו עדיין בארץ? בארה”ב יש חול על בסיס דשא אורגני – חול מתגבש, סופג ריחות, ללא כימיקלים או ריסוסים, טבעי ומתכלה. בקרוב אצלנו? מיאומי מתכוונן להרים את הכפפה ולייבא את החול, נעדכן אתכם כשזה יקרה 🥰. עד שהחול מבוסס העשב יגיע לארץ, צריך להשתמש באפשרות הכי פחות גרועה, אני משתמשת בחול סויה ללא ריח.

אחרי שמצאתם חול שהחתו אוהב, השתדלו להשתמש רק בו. שינוי בסוג החול יכול לגרום לחתול להימנע משימוש בארגז.

 כמה חול לשים בארגז?

מטעמי חיסכון ושמירה על איכות הסביבה, אנחנו לא רוצים לשים יותר מדי חול בארגז. אבל גם מעט מדי זה לא טוב, כי כשהחול מעט מדי, החתול לא מצליח ליצור את הגומה שלו וגם יש סיכוי גדול יותר שהשתן יגיע לתחתית הארגז וילכלך אותו.

תתחילו עם 10-12 ס”מ ותראו איזה גובה עובד לחתול שלכם הכי טוב. כשהארגז ריק ונקי אפשר לסמן בתוכו עם מרקר לאיזה גובה החול צריך להגיע.

(4) בעיות צרכים כתוצאה מסטרס

עשיית צרכים מחוץ לארגז יכולה להיות זעקה לעזרה ולנבוע מסטרס וחוסר ביטחון. סטרס נגרם ממערכת יחסים בעייתית עם חתול אחר או איתנו, שעמום, שינוי בשגרה, שינוי בהרכב המשפחתי, אימוץ חתול או כלב, וצרכים נפשיים ופיזיולוגיים שאינם מסופקים.

תרפיית משחק יכולה מאוד לעזור להפיג את הסטרס שמרגיש החתול ולבנות לו ביטחון בקשר איתנו וביטחון ביחס לחתולים האחרים בבית. המשחק צריך לכלול כמה שיותר שלבים מרצף הציד, ההסבר המלא במדריך המשחק שלנו.

בברכת מיאו!

מערכת יחסים מוצלחת עם החתול תכלול שילוב מנצח בין העדפות החתול והצורך שלו בסביבת שירותים נקיה ונעימה לבין הנוחות שלנו. אנחנו כן צריכים להתאמץ כדי לשמור על שירותים נקיים, אבל המאמץ צריך להיות סביר. אם המאמץ יהיה גדול מדי (נניח, החלפת חול וניקיון 4 ארגזי חול כל שבוע) אנחנו עלולים להיות ממורמרים, או לא באמת לנקות כמו שהגדרנו.

בהצלחה!

♥ מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה