משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

כמה עולה לגדל חתול

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

בהינתן ואתם לא מתכננים לרכוש בית קרקע במושב רק כדי שלחתולים תהיה גינה לצאת אליה, העלויות השוטפות לגידול חתול הן פחות או יותר קבועות, ידועות וסבירות. מעבר לציוד החד פעמי, ההוצאות השוטפות כוללות בעיקר אוכל, חול, ביטוח וטיפול וטרינרי. באוכל ובחול יש טווח גדול מאוד של מחירים, אבל אנחנו נתמקד באופציות האיכותיות יותר.

(1) הוצאות ציוד חד פעמיות בעת אימוץ חתול

הציוד הבסיסי הדרוש לחתול חדש הוא ארגז חול, מקום נעים לישון, כלוב נשיאה, משטח גירוד ומשחקים, כולם ביחד יעלו כמה מאות שקלים, עד 650 ₪ ואפשר להסתדר גם עם 250 ₪.

ארגז חול / שירותים

הארגז הטוב ביותר לחתולים הוא ארגז פתוח המאפשר להם להשקיף החוצה. אפשר לרכוש גיגית מלט בחנות לחומרי בניין ב 30-40 ₪.

אישית אני משתמשת בשירותים גבוהים עם פתח עליון שמונעים פיזור חול בצורה משמעותית. אני משתמשת בארגז כשהוא פתוח, כלומר המכסה העליון לא מורכב. מחיר ארגז חול גבוה הוא כ-150 ₪. לפי הניסיון שלי, גם גורים החל מגיל כחודשיים יכולים לקפצץ פנימה והחוצה מהארגז, מקסימום אפשר לשים להם מבחוץ מדרגה שיהיה להם קל יותר.

אם אימצתם גור קטן יותר, אז כדאי לקנות גם ארגז חול קטן ושטוח עבורו, מחיר כ-50 ₪.

מקום נעים לישון בו

לא משנה כמה בתים מיוחדים ומיטות יקרות נשים להם, הם יעדיפו לישון בקרטון. כמעט כל הזמנה אונליין שתעשו תגיע עם קרטון כיפי לחתול. חלק מהקרטונים נשאיר פתוחים (נקפל פנימה את הלשוניות), חלק מהקרטונים נשאיר סגורים ונגזור פתח כניסה עם סכין יפני. בחלק מהקרטונים נשים שמיכה נעימה, וחלק נשאיר בלי. ניתן לחתולים לבחור מה הם הכי אוהבים.

כן, הבית נראה קצת כמו מחסן של חברת משלוחים, אבל החתולים יותר חשובים😊

אחרי שסידרנו את הקרטונים, אפשר להוסיף שמיכה נעימה על הספה, מזרון חתולים על הרצפה, מיטת פלסטיק עם כרית, איגלו מחמם. העלות היא בין 0 ל-200 ₪ אם התפרענו.

כלוב נשיאה

כלוב נשיאה דרוש כדי לקחת את החתול לוטרינר. הכלובים קיימים במספר גדלים בהתאם למשקל החתול. הכלוב הקטן הבסיסי הוא בד”כ עד 5 קילו ועולה כ-70-80 ₪ והכלוב הבינוני הוא עד משקל של כ-8 ק”ג ועולה 100-120 ₪. אני ממליצה מראש לקנות את הכלוב הבינוני, כי יכול להיות שהכלוב הקטן יהיה לא מספיק חזק עבור החתול.

משטח גירוד ומשחקים

משטחי הגירוד והמשחקים הם חשובים ומטרתם לספק את הצרכים הביולוגיים והמנטליים של החתול. משטח גירוד, כמה כדורים, בובות עכבר ושתי חכות יעלו ביחד עד 100 ₪.

טיפוס לגובה ומדפים

מנוחה ושינה במקומות גבוהים מקנים לחתול הרגשת ביטחון. אזור מנוחה גבוה הוא הכרחי, אבל לא צריך לקנות מתקן גירוד או מדפים מיוחדים במאות שקלים, התקינו כמה מדפים ישנים שיש לכם בבית על הקיר, שימו קרטון פתוח עם שמיכה נעימה על המקרר ועוד כמה פתרונות כאלה וסגרתם את הפינה. עלות – 0 ₪.

אנחנו בנינו סולם מלייסטים של עץ ותלינו אותו על ארון הבגדים בחדר השינה (כשאני כותבת אנחנו אני מתכוונת לאבא שלי כמובן). לימדתי את החתולים לטפס על הסולם, שמתי להם 2 שמיכות נעימות למעלה, והנה – פתרון מושלם עם עלות מינימלית. 3 לייסטים של עץ – 60 ₪.

סימבה על ארון חדר השינה לאחר שטיפס בסולם

לסיכום עלויות הציוד הראשוניות נעות בין 250 ₪ ל-650 ₪: 

עלות ציוד מינימלי – 250 ₪.

  • ארגז חול נמוך פתוח – 50 ₪
  • מנשא – 120 ₪
  • משטח גירוד – 30 ₪
  • משחקים – 50 ₪
 

עלות ציוד אופציונלי – עוד כ-400 ₪.

  • מיטה עם כרית / איגלו / מזרון חתולים – 200 ₪ (אפשר גם 100 ₪)
  • ארגז חול גבוה – תוספת 100 ₪ (במקום ארגז חול נמוך)
  • מדפים או לייסטים לסולם – 100 ₪.

(2) טיפול וטרינרי ראשוני בעת אימוץ החתול

אם אימצנו חתול מהרחוב, כנראה שנצטרך לתת לו טיפול וטרינרי ראשוני. הטיפול הוטרינרי כולל בדיקה, טיפול תרופתי במידת הצורך, חיסון ועיקור או סירוס. אם מאמצים מעמותה או מבית קיים, החתול בד”כ מגיע בריא, מחוסן ואחרי עיקור/סירוס.

בביקור הראשון במרפאה כדאי לעשות מנוי שנתי שכולל חיסון ובדיקות רפואיות בחינם לאורך השנה ומעניק הנחה על תרופות וטיפולים וטרינריים. עלות מנוי שנתי היא כ-400 ₪ לחתול בוגר וכ-600 ₪ לגור.

עיקור או סירוס עולים כ-400 ₪ נוספים, בדיקות דם (מומלצות לפני ביצוע עיקור/סירוס) עולות גם כ-400 עד 500 ₪, ותרופות בהתאם למצב הראשוני של החתול יכולות לעלות כמה עשרות שקלים.

סה”כ הטיפול הוטרינרי הראשוני יעלה כ-1,200-1,500 ₪, תלוי במרפאה, בגיל החתול ובמצבו הרפואי.

(3) הוצאות שוטפות - אוכל

הוצאות האוכל השוטפות לחתולי שלנו כוללות אוכל, חטיפים ותוספי תזונה ומסתכמות בכ- 300 ₪ בחודש.

  • אוכל טבעי 210 ₪.
  • חטיפים: 40 ₪.
  • תוספי תזונה: אומגה 3 – 10 ₪, פרוביוטיקה – 15 ₪.
  • סרדינים: 25 ₪.

אוכל

קרטון אוכל טבעי של מיאומי עולה כ-210 ₪ כולל המשלוח עם הנחת המנוי שלנו של 10%, והוא מספיק לחודש עד חודש וחצי.

אפשר לקנות גרגרים ולהגיע לעלות נמוכה יותר, אבל 210 ₪ לחודש זה תקציב אפשרי והתועלת של אוכל טבעי כל כך משמעותית לחתול וגם תחסוך לכם עלויות של טיפול רפואי עתידי.

חטיפים

החתולים משתגעים על החטיפים של מיאומי, אבל אנחנו לא רוצים לתת הרבה חטיפים. החטיף הוא פינוק, הוא לא בא במקום אוכל. הוא לא מכיל את הנוזלים ואת הנוטריאנטים שהאוכל מכיל, לכן כמה קוביות ביום מספיקות, וממש לא חייבים כל יום. אפילו רצוי לא לתת כל יום, אלא רק אם עובדים עם החתול על אילוף, כדאי לצ’פר אותו על התנהגות טובה, או לעזור לו במצבי סטרס.

שקית אחת של חטיף בחודש יכולה להספיק, אבל נהיה לארג’ים ונתקצב 2 שקיות שעלותן 40 ₪.

תוספי תזונה

תוספי תזונה הם בוסט לתזונה:

  1. הם לא יכולים לבוא כפיצוי על תזונה לקויה. אי אפשר להאכיל את החתול במזון יבש, להוסיף לו תוספי תזונה ולצפות לטוב.
  2. תמיד כדאי לקבל נוטריאנטים בצורת “אוכל שלם”. למשל לבני אדם עדיף לאכול כרוב כבוש כדי לקבל ויטמין סי, מאשר לקחת תוסף ויטמין סי. העיקרון הזה נכון גם לחתולים, אנחנו רוצים שמקסימום נוטריאנטים יגיעו מתוך חומרי הגלם שבאוכל ולא כתיסוף סינטטי.

אבל יש שני תוספים שבכל זאת כדי לתת לחתולים: אומגה 3 ופרוביוטיקה.

אומגה 3

אומגה 3 הן חומצות שומן חיוניות. המינון בו אני משתמשת הוא כ-30 מ”ג לקילו חתול, כלומר חתול במשקל 5 ק”ג מקבל 150 מ”ג ביום. בפועל אני משתמשת בקפסולות המכילות 600 מ”ג, חורצת את הקפוסלה ומרוקנת את תוכנה לצלחת האוכל המשותפת של החתולים.

~~ זו אינה המלצה עבור החתול שלכם, יש להתייעץ באשת מקצוע עבור מינונים ~~

עבור חתול אחד קפסולה מספיקה ל-4 ימים, כך שבחודש משתמשים ב-8 קפסולות. בצנצנת 100 קפסולות בעלות של כ-1.3 ₪ לקפסולה, כך שהעלות החודשית היא כ-10 ₪.

אומגה 3 הן חומצות שומן הרגישות מאוד לחום, אור ולמגע עם אויר. לכן חשוב לקנות קפוסלות סגורות שנשמרות בקירור בייצור, בהובלה, באחסנה ובמשלוח אלינו. אני משתמשת כבר שנים בקפסולות של אומגה גליל עבור עצמי ועבור החתולים (לרכישה בחנות של מיאומי). אל תתפתו למזון “מועשר באומגה 3” – הוא מחומצן. אל תקנו אומגה 3 בבקבוק לחץ – הוא מחומצן.

פרוביוטיקה

פרוביוטיקה היא אבקה עם חיידקים טובים החיוניים לתהליך העיכול ולתמיכה במערכת החיסונית. יש פרוביוטיקות ייעודיות לבע”ח או לחתולים שאפשר לרכוש בחו”ל. צנצנת פרוביוטיקה לבע”ח של דר’ מרקולה מכילה 90 גרם ועולה כ-50$ כולל משלוח לארץ. 90 גרם יספיקו לכם פחות או יותר לנצח, אבל מאחר ולפרוביוטיקה יש תאריף תוקף של כשנה, נשתמש במחיר צנצנת כעלות השנתית. 50$ הם כ-180 ₪ שהם 15 ₪ בחודש.

בתכלס הייתי קונה עם עוד כמה חברים בעלי חתולים או כלבים ומתחלקת, כי באמת הכמות כאן היא מטורפת עבור חתול אחד, מה גם שמשתמשים למספר שבועות בודד בשנה.

סרדינים

סרדינים הם גם טעימים וגם מקור מעולה לאומגה 3, מעבר לתיסוף בקפסולה. הם די יקרים, חפיסה של 125 גרם סרדינים במים באייהרב תעלה כ-12 ₪ ומכילה כ-2,000 מ”ג של חומצות אומגה 3 (ע”פ היצרן). אפשר לתת לחתול פעמיים בחודש ואז העלות תהיה כ-25 ₪ בחודש (אני נותנת פעם בשבוע).

מה קורה מבחינת חמצון? בסרדינים חומצות השומן נמצאות בתוך התאים של הדג וממברנת התא שומרת עליהן מפני חמצון. בתוספים יש לנו את חומצות השומן ללא הגנת ממברנת התא ולכן יש חשש גדול מחמצון.

(4) הוצאות שוטפות - חול

עלות החול תלויה מאוד בסוג החול ובתדירות החלפתו.

מבין כל סוגי החול המוצעים למכירה בארץ, הכי פחות נורא הוא כנראה חול סויה ללא ריח. חול סויה עולה כ-6 ₪ לליטר, תלוי במבצע (מארז שש חבילות של 7 ליטר, סה”כ 42 ליטר עולה כ-260 ₪). אם החתול הוא חתול בית שלא יוצא החוצה, כנראה תצטרכו לנקות את הארגז ולהחליף חול לעיתים קרובות.

בארגז עצמו צריך לשים לפחות 2 חבילות אם לא 3. אם כל חודש תחליפו את החול כולו, במקרה הגרוע ביותר תשתמשו בכל השישיה מדי חודש, אבל כנראה בהרבה פחות. כך שהעלות המקסימלית וכנראה גבוהה בהרבה מהעלות בפועל היא 260 ₪.

חול מתגבש עולה כ-70 ₪ לשק של 18 ליטר (4 ₪ לליטר). באחוזים חול הסויה עולה 50% יותר לליטר, אבל כשמסתכלים על ההוצאה החודשית מדובר בהפרש של עשרות שקלים.

אפשר גם לקנות מגש צרכים מתכלה ולשים מתחת לחול, וכך לשמור על הארגז עצמו מפני שריטות ולהימנע מהחלפת הארגז מדי מספר שנים. גודל המגש צריך להתאים לגודל הארגז.

(5) טיפול וטרינרי שוטף

אחרי השנה הראשונה בה החתול קיבל חיסונים, אתם צריכים לחשוב אם אתם מעוניינים לחסן אותו שוב כל שנה, או פחות מכך. הפרוטוקול הוטרינרי המקובל לחתול בית הוא חיסון מרובע מדי שלוש שנים, ולחתול בית-חוץ חיסון מדי שנה.

במידה ואתם לא מעוניינים לחסן בשנה מסויימת, כדאי לשקול האם לעשות מנוי שנתי לוטרינר מאחר ועלות המנוי כוללת את החיסון. היתרון במנוי הוא בדיקות רפואיות ללא עלות והנחה על תרופות והליכים רפואיים.

גם אם אתם לא מחסנים את החתול, חשוב ללכת לפחות פעם בשנה לוטרינר כדאי לבצע בדיקה פיזיקלית ובדיקות דם.

בבדיקה הפיזיקלית הוטרינרית שוקלת את החתול ועוברת על גופו כדי לראות שהכל תקין. היא מסתכלת על העיניים, האוזניים והשיניים כדי לראות שאין הפרשות או דלקות, בוחנת את מצב הפרווה ולפעמים גם מקשיבה ללב ולנשימה.

בדיקות הדם מראות פרמטרים לגבי יכולת נשיאת החמצן של הדם (כדוריות דם אדומות), מערכת החיסון (כדוריות דם לבנות), מדדים לגבי תקינות הכליות והכבד ומינרלים בדם. בדיקות הדם המבוצעות בתוך המרפאות בארץ אינן כוללות בדיקה של ויטמינים – במידת הצורך ניתן לעשות זאת על ידי שליחת דגימת דם למעבדות פרטיות בחו”ל.

עלויות טיפול וטרינרי שוטף:

  • מנוי שנתי: 400-500 ₪ לחתול בוגר (עם/בלי חיסון)
  • בדיקות דם: 400-500 ₪.
  • מנוי שנתי + בדיקות דם: 800-1,000 ₪.
 

המינימום הוא כ-500 ₪ על בדיקות הדם השנתיות (42 ₪ בחישוב חודשי), ואם עושים גם מנוי אז כ-1,000 ₪. בגדול השיקול הוא כמה סביר שהחתול יצטרך ביקור חירום אצל הוטרינר, וגם אז, יש מרפאות שמוכנות לעשות מנוי בדיעבד, כלומר אם הבאתם את החתול לבדיקה רפואית, תוכלו באותו הביקור לעשות מנוי ושהבדיקה תיכלל במנוי ותהיה ללא עלות נוספת, בתנאי שהבדיקה מתבצעת בשעות הפתיחה הרגילות של המרפאה ולא בלילה / בסופ”ש.

אני לא כוללת כאן עלויות של רעלים נגד פרעושים (ברבקטו) ותולעים (כדורי תילוע) כי הם אינם בריאים ומזיקים לחתול. תזונה טבעית תעזור לחתול לפתח מערכת חיסונית חזקה שתצליח להתמודד עם הטפילים. אז הנה – חסכתי לכם 240 שקל כל 3 חודשים (960 ₪ בשנה).

ביטוח רפואי

ביטוח רפואי מכסה הוצאות על טיפול בפציעות או מחלות שהתגלו לאחר תחילת הביטוח. אם החתול נפצע וצריך לעבור צילומים ו/או ניתוח, הביטוח מכסה את רוב העלות (למעט השתתפות עצמית). עוד מידע נמצא במדריך שלנו לביטוח חתולים.

ביטוח עולה בין 50-100 ₪ בחודש וניתן לצרף חתולים עד גיל 8.

ביטוח עובד על הסתברויות – מתוך כל בע”ח שחברת הביטוח מבטחת, רק אחוז קטן יצטרך את השירות. כלומר – כלומר מבחינת החתול הספציפי – הסיכוי שהוא יפצע או יחלה ויצטרך מימון של אלפי שקלים רבים הוא נמוך. הבעיה היא שכשזה קורה לכם – זה לא מעניין אתכם שהסיכוי לכך קטן, מה שמעניין אתכם זו ההוצאה בסך אלפי שקלים שעליכם לשלם.

לחתולים שנמצאים בחוץ יש סיכון גבוה יותר להצטרך טיפול חירום – למשל את סימבה שלי הכיש נחש (הנחש מת, לסימבה שלום). הטיפול כלל בדיקות דם, אשפוז לילה בסופ”ש ונסיוב – נוגדנים לארס של הנחש. לי לא היה ביטוח וביום בהיר אחד בחודש אוקטובר ההוצאות שלי גדלו ב-3,000 ₪. אופסי.

לחתולים בבית אורבות פחות סכנות (למעט תאונות כמו נפילה מהמרפסת, טפו טפו שלא נדע), אבל הם יכולים לחלות במחלות קשות ולהצטרך לבדיקות מקיפות וטיפול רפואי.

האם בעיניי כדאי לעשות ביטוח לחתול: כן, אין ספק. האם לי יש ביטוח לחתולים? לא. יש לנו 7 חתולים (and counting) בגיל שניתן לבטח, וזה יוצא אלפי שקלים לשנה. כך שעבורנו כנראה עדיף להשתמש בקרן ביטוח עצמית (לא שאנחנו עושים את זה, אבל עזבו 😊), להתפלל לאלוהי החתולים ולקוות לטוב.

לצורך החישוב שלנו כאן נבחר לבטח את חתולי ב-50 ₪ לחודש בחברת הביטוח ליברה. במידה ולא מבטחים כדאי לשים בצד סכום כסף קבוע מדי חודש ולצבור קרן עצמית לכיסוי עלויות רפואיות חריגות. נרצה שבקרן יהיו לפחות כמה אלפי שקלים שזמינים עבורנו בכל רגע למימון טיפול חירום רפואי בחתול.

(6) הוצאות חריגות וחד פעמיות

הוצאות שוטפות לטיפול ברפואה משלימה

תזונה טבעית היא הבסיס לפתרון של די הרבה בעיות רפואיות והתנהגותיות. היא מספקת לחתול את הנוטריאנטים הדרושים לו, אינה כוללת פחמימות שגורמות לדלקות, השמנה וסכרת והופכת את החתול לרגוע ונינוח יותר. אבל לא תמיד היא מספיקה.

למשל אצלנו החתולים אוכלים תזונה טבעית אבל בגלל שאנחנו גרים בבית קטנטן עם הרבה חתולים – יש בעיה של צפיפות וסטרס. על אף התזונה הטבעית – לא הכול מושלם.

בקבוצות החתולים בפייסבוק כשאנשים מעלים בעיה התנהגותית או רפואית של החתול – רוב התגובות מציעות פתרון תרופתי. אבל מטרת התרופות הן רק להקל על הסימפטומים, הן לא פותרות את הבעיה ההתנהגותית או מבריאות את החתול. ובנוסף לתרופות יש תופעות לוואי רבות והן גורמות נזקים לטווח הארוך (למשל סטרואידים).

אני מאמינה בטיפול טבעי או בייעוץ התנהגותי כשיש בעיה עם החתול. טיפול או ייעוץ כזה יהיה נקודתי לבעיה מסויימת ויכלול מספר מפגשים. העלויות משתנות אבל לצורך החישוב כאן ניקח ממוצע של כ-400 ₪ לפגישה ו-5 פגישות פעם בשלוש שנים.

הטיפול הטבעי יכול לכלול גם פורמולות צמחים, הידרוסולים, ספריי או משחה טבעית בעלות של כמה עשרות שקלים או מאות שקלים.

סה”כ ביחד נניח 2,400 ₪ פעם ב-3 שנים, שהם 800 ₪ לשנה וכ-70 ₪ בחודש.

הוצאות חד פעמיות אחרות

ספרים, הרצאות, קורסים – you name it. העולם החתולי הולך ומתפתח ואולי אתם גם תרצו ללמוד עוד ולהעשיר את הידע שלכם. 

(7) חתול מספר שתיים

שניים זה טוב כפליים! אמצו עוד חתול או חתולה ולמעט מנשא, לא תצטרכו כמעט לקנות עוד ציוד.

אני בעד להחזיק מנשאים כמספר החתולים, הם אינם תופסים מקום – פותחים אותם ועורמים אחד על השני. המנשא הנוסף הוא למקרה חירום בו תצטרכו לשנע את החתולים בו זמנית. הסיכוי הוא נמוך וכנראה לא תצטרכו, אבל זו עדיין ההעדפה שלי. לי יש 3 מנשאים – 2 קטנים ואחד בינוני, אבל במקרה חירום (למשל שריפה) החתולים יכולים לצאת החוצה דרך דלת החתולים ולברוח למקום בטוח.

מבחינת ארגזי חול – לדעתי האישית (והלא מקצועית) אין צורך להחזיק ארגז חול נוסף עבור כל חתול. שניים ואפילו שלושה חתולים יכולים להסתדר עם ארגז חול אחד, כמובן שתצטרכו לנקות אותו לעיתים קרובות. אם הם מתחילים להראות סימנים שהם לא מרוצים – אפשר להוסיף עוד שירותים.

(8) אז כמה יצא לנו?

העלויות לגידול חתול מתחלקות לשלוש: (1) עלות ראשונית בעת אימוץ החתול (2) עלות גידול שוטפת ו-(3) הוצאות חריגות חד פעמיות.

הוצאות בעת אימוץ חתול:

 

  • עלויות ציוד חד פעמיות ראשוניות: שירותים, מנשא, משטח גירוד, משחקים – 650 ₪ (אפשר גם 250 ₪).
  • טיפול וטרינרי ראשוני: עיקור / סירוס, בדיקות דם, מנוי, חיסון ותרופות – 1,500 ₪.
  • סה”כ 2,150 ₪.
 

עלויות גידול שוטפות חודשיות:

 

  • אוכל, חטיפים ותוספי תזונה – 300 ₪.
  • חול – 260 ₪.
  • טיפול וטרינרי – עד 1,000 ש”ח בשנה שהם 83 ₪ בחודש.
  • ביטוח רפואי – 57 ₪ (הוספתי כדי שהסה”כ יצא עגול, סליחה על ה-OCD הקל).
  • סה”כ 700 ₪ בחודש.

בברכת מיאו!

 

הגענו ל-700 ₪ לחודש לחתול שמקבל מאיתנו תנאי VIP משובחים.

אפשר לגדל חתול גם עם פחות כסף. אפשר לקנות שק גרגרים זולים, ולא לעשות חיסונים או בדיקות דם. וזה לא דבר רע – זה מה שאמא שלי עושה כשהיא מאכילה את חתולי הרחוב בחצר שלה (כמובן שאז הם חולים, והיא צריכה לרדוף אחריהם עם אנטיביוטיקה).

700 ₪ זה הרבה כסף, אבל אוכל טבעי, תוספי תזונה ובדיקות דם יעזרו לנו לגדל חתול בריא ושמח שיחיה איתנו שנים ארוכות ורבות באושר (ועושר, בכל זאת 700 ₪ בחודש לא באים ברגל).

בהצלחה!

♥ מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה