משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

מהו ביטוח לחתול והאם כדאי לעשות לחתול ביטוח?

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

השירותים הרפואיים שאנחנו בני האדם מקבלים מקופת החולים משולמים מדי חודש על ידי מס ביטוח לאומי. אנחנו משלמים סכום פחות או יותר קבוע מדי חודש בהתאם להכנסה, ויכולים בכל רגע לצרוך שירותי רפואה בסיסיים ללא עלות נוספת כמו ביקור אצל רופא המשפחה ובדיקות דם ושירותים מתקדמים יותר בעלות סמלית כמו צילומי רנטגן או גבס לעצם שבורה.

אבל לחיות שלנו אין את זה, והרפואה הפרטית היא יקרה.

מנוי לוטרינר עולה כמה מאות שקלים לשנה, אבל הוא לא כולל טיפול חירום בפציעות, תאונות, אשפוזים, ניתוחים או בדיקות מקיפות לבירור וטיפול בעיות ומחלות.

כאן נכנס לתמונה ביטוח לחיות מחמד שמאפשר לנו לשלם סכום חודשי קבוע ובמידה ויהיו לנו הוצאות רפואיות גבוהות על החתול כתוצאה מפציעה או מחלה, לקבל החזר כספי על ההוצאות.

(1) מהו ביטוח?

ביטוח הוא קניה של הגנה מפני נזק. במקרה של ביטוח חתולים – הנזק הוא ההוצאות הרפואיות במקרה של פציעה או מחלה. אי אפשר לקנות ביטוח כשצריך אותו, חייבים לקנות ביטוח מראש כדי להתגונן. פוליסת הביטוח הינה הסכם מחייב בינכם לבין חברת הביטוח. אתם משלמים את פרמיית הביטוח וחברת הביטוח מתחייבת לפצות אתכם על הנזק.

כמו בקזינו, גם בביטוח – הבית תמיד זוכה. כשמסתכלים בתמונה רחבה, תמיד לחברת הביטוח ישתלם לבטח אותנו, כי סך התשלומים שמשלמים כל המבוטחים הוא נמוך מההחזר ההוצאות שחברת הביטוח צריכה לשלם בחזרה. אחרת היא פשוט לא תציע ביטוח, או שתעלה את הפרמיה החודשית.

כלומר רוב המבוטחים ישלמו מדי חודש את דמי הביטוח ולא יצטרכו לממש את הביטוח, או שיממשו בסכום נמוך יותר מהתשלום החודשי המצטבר.

אבל מנקודת המבט הצרה שלנו – זה לא משנה שהסיכוי שנצטרך לממש את הביטוח הוא קטן, כי כשקורה לחתול שלנו משהו ואנחנו צריכים לשלם אלפי שקלים מכיסינו – הסטטיסטיקה כבר לא חשובה.

(2) למה כדאי לעשות ביטוח?

חיותא מגדירים את זה הכי טוב – כדי להימנע מהחלטות קשות ושוברות לב. אנחנו לא רוצים להימנע מלתת את הטיפול הרפואי הטוב ביותר לחתול שלנו – רק כי אין לנו כסף. אנחנו לא רוצים להתלבט אם לעשות או לא לעשות בדיקה רפואית בגלל שיקול כספי.

אנחנו גם לא רוצים להיקלע לחובות והלוואות או להתחנן לתרומות כדי להציל את החתול שלנו. הכוח להציל את החתול נמצא בידיים שלנו, והעלות אינה מאוד גבוהה.

שתי השאלות שאתם צריכים לשאול הן מהי מידת הסיכון של החתול והאם יש לכם סכום כספי גבוה נזיל שאין לו מטרה אחרת.

מה מידת הסיכון של החתול שלכם?

הביטוח מכסה מפני שני אירועים שונים – תאונה ומחלה.

לחתול שמסתובב בחוץ יש סיכוי גבוה להיפגע בתאונה. ואנחנו לא מדברים רק על תאונת דרכים ודריסה, אלא גם לכל פגיעה אחרת – נשיכה על ידי כלב, פציעה שנגרמה מריב בין חתולים, הרעלה, נפילה, הכשת נחש. לא חסר מה לצערנו.

לחתול בית יש סיכוי קטן יותר להיפגע בתאונה. יכול ליפול עליו ארון או שהוא יכול ליפול מהמרפסת או מהחלון אם הם לא מרושתים כנדרש, אבל אני יוצאת מנקודת הנחה שאתם אחראים ושומרים על החתול שלכם היטב.

אבל מחלה יכולה לקרות לכל חתול, גם לחתול השמור ביותר.

יש מחלות שאומרים עליהן שהן גנטיות, שאין סיבה להתפרצות שלהן. וזה חצי נכון, כי זה נכון שיכולה להיות נטיה גנטית לחלות במחלה מסויימת, אבל אוכל הוא אפי-גנטי. אוכל משפיע על הביטוי של הגנים, כך שגם אם יש נטייה, היא לא חייבת להתבטא בפועל והחתול יכול לא לחלות ולהישאר בריא.

אבל אם החתול אוכל תזונה שמעודדת מחלות, כמו אוכל יבש עשיר בפחמימות, אז הסיכוי של החתול לחלות בסכרת, מחלת כליות או דלקות שונות עולה משמעותית. פחמימות מתפרקות בגוף החתול לסוכר, לסוכר אין שום תפקיד בגוף החתול – לא אנרגטי ובוודאי שלא מבני (אפילו בבני אדם אין שום תא, איבר או רקמה שעשויים מסוכר) אבל הוא כן גורם לסכרת, השמנה, דלקתיות. גם תאים סרטניים משגשגים בתזונה עשירה בסוכר.

כשהחתול אוכל תזונה טבעית, הסיכוי שלו להישאר בריא ולא לחלות אומנם עולה, אבל הוא עדיין יכול לחלות ואנחנו לא רוצים לקחת את הסיכון הזה.

לדעתי – גם חתול בית שאוכל אוכל טבעי  נמצא בסיכון ולכן כדאי לעשות לו ביטוח, וכמובן חתול שמסתובב בחוץ ואוכל אוכל יבש תעשייתי.

קרן חיסכון עצמאית

חברות הביטוח מגבילות את סכום ההחזר הכספי לכל מקרה של פגיעה או מחלה לממוצע של 15,000 ₪, לכן אם אנחנו בוחרים באופציה של קרן חיסכון עצמאית במקום הביטוח, נרצה שזה הסכום שיהיה לנו נזיל בכל עת ושלעולם לא נשתמש בו לכל סיבה אחרת.

כי אם נתייחס לסכום הזה כאל סכום כללי, וכשנצטרך כסף באופן דחוף מכל סיבה – כי פוטרנו מהעבודה, כי יש קורונה ואין לקוחות, כי יש פיצוץ בצנרת וחייבים לשפץ את המקלחת – אז לא עשינו כלום. אם יקרה חס וחלילה משהו לחתול שלנו, לא יהיה לנו איך לשלם את ההוצאות הרפואיות כי השתמשנו בכסף.

האם כדאי בעיניי לעשות ביטוח?

לחתול אחד – כן. לשני חתולים – כן. אבל ככל שיש לנו יותר חתולים, ההוצאה החודשית נעשית כבדה יותר וייתכן ויהיה יותר נוח כלכלית להפריש מדי חודש סכום לקרן חסכון עצמאית למטרות טיפול רפואי בחתולים.

עקרונית, אם לחתול אחד כדאי לעשות ביטוח, גם ל-10 חתולים כדאי לעשות ביטוח. אבל במספר חתולים מסויים הסטטיסטיקה מתחילה לשחק תפקיד, וזה הופך להיות יותר משתלם לחסוך עצמאית ולא לעשות ביטוח. אבל מהו המספר הזה? אני לא יודעת אבל הוא הרבה מעבר לכמות החתולים שיכול לגדל אדם בודד.

אז אני בעד ביטוח, אני חושבת שזה נכון וחכם, ומוריד לחץ. כי גם אם אנחנו בוחרים בקרן חיסכון עצמאית וכל חודש מפנים אליה כספים במקום אל הביטוח – יקח לה שנים רבות לצבור סכום כסף משמעותי. בביטוח הכסף זמין עבורנו באופן כמעט מיידי.

מכירים את נאה דורש נאה מקיים? אז לא פה. לנו יש 8 חתולים שמסתובבים בחוץ ולכן יש סיכון מוגבר לפציעות, אבל אני לא מבטחת אותם כי זה יוצא סכום של כ-5,000-,6,000 ₪ לשנה. אם חס וחלילה יהיה צורך, יש לי מאיפה לשלם עבור טיפול רפואי, גם אם מדובר באלפי שקלים מעכשיו לעכשיו (לפחות לחתול אחד, בוא נקווה שלא יקרה משהו לכולם ביחד 😐).

(3) איך עובד ביטוח?

כאשר החתול נפצע, נפגע או מרגיש לא טוב, נטפל בו אצל הוטרינר הקבוע, וטרינר מומחה או מרכז החירום ונשלם להם את ההוצאות. לאחר התשלום נשלח לחברת הביטוח את הקבלות ונקבל החזר כספי בקיזוז ההשתתפות עצמית. 

מתוך הגדרת חיותא:

“תאונה היא פגיעה גופנית פתאומית ובלתי צפויה שנגרמה מגורם חיצוני ומחייבת טיפול רפואי וטרינרי מיידי לאחר שהתרחשה. מחלה היא סטייה מהטווח התפקודי או הגופני התקין של חיית המחמד בהתאם לגזע, למין ולגיל שלה.”

הביטוח מכסה את כל ההוצאות הרפואיות הקשורות למקרה מסויים – תאונה, פציעה או מחלה שהתגלתה בזמן תקופת הביטוח:

  • בדיקות דם
  • בדיקות מעבדה (תרביות, רגישויות, פתולוגיות)
  • בדיקות הדמיה (כמו אולטרהסאונד, MRI)
  • אשפוז במרפאה או במרכז חירום (כ-1,000 ₪ ליום אשפוז במרכז חירום)
  • ניתוחים
  • טיפולי חירום (הכשת נחש, דריסה)
  • ייעוץ וטרינר מומחה
  • טיפול במחלות, גם מחלות כרוניות (אלרגיה, דלקות במעי, סכרת).

מקרה של הכשת נחש משלב בדיקת וטרינר, בדיקת דם, אשפוז, עירוי נוזלים ועלות נסיוב – טיפול שמגיע לעלות של כמה אלפי שקלים בלי למצמץ וזה כשהחתול מתאושש היטב ומהר. ואת זה אני יודעת כי זה קרה לסימבה שלי – מלחיץ ולא כיף בכלל.

עוד אופציה בביטוח היא הפעלת ביטוח צד ג’, אך זה כנראה פחות רלוונטי לחתולים ויותר לכלבים (צד ג’ – נזק שמתרחש כאשר כלב נושך כלב או אדם אחר למשל).

פרמיית ביטוח והשתתפות עצמית

מחיר הביטוח הוא שנתי וניתן לשלמו בתשלומים. מחיר הביטוח משתנה לפי גובה ההשתתפות העצמית ולפי גיל החתול בעת הצטרפותו. ישנה “טבלת התפתחות פרמיה” שמציגה את התשלום השנתי בכל שנה, לפי גיל החתול. אם החתול הצטרף בגיל שנה והפרמיה היתה 740 ₪ לשנה, כל שנה או כמה שנים הפרמייה תתייקר.

בניגוד לביטוח חודשי כמו ביטוח בריאות של בני אדם, בביטוח שנתי ניתן להפסיק את הביטוח בכל עת ולקבל החזר על החודשים ששולמו ולא נוצלו (כמו ביטוח רכב או דירה).

גובה ההשתתפות העצמית הוא הסכום שתשלמו עבור התביעה. אם היו לכם הוצאות של 10,000 ₪ וגובה ההשתתפות העצמית הוא 250 ₪ או 10%, הגבוה מבינהם – בפועל תקבלו החזר של 9,000 ₪.

בחלק מחברות הביטוח ההשתתפות עצמית מוגבלת ל-3 חודשים, כלומר אם הוצאות הטיפול בחתול נמשכו מעבר ל-3 חודשים, אחרי 3 חודשים תצטרכו להגיש תביעה חדשה ולשלם דמי השתתפות עצמית נוספים.

סכום ביטוח

לביטוח יש תקרה כספית עבור החזר ההוצאות – למקרה ביטוח בודד ולסה”כ החזר שנתי. לדוגמה אם הגבלת הסכום היא 15,000 למקרה ו-20,000 לשנה אז:

  • אם יש לנו 2 מקרים נפרדים של 10,000 בשנה אחת, נקבל 20,000 בחזרה
  • אם יש מקרה אחד של 20,000, נקבל 15,000 בחזרה

תקופת אכשרה

לביטוח יש תקופת אכשרה, כלומר אם ב-01/01/2023 התחלנו לשלם על הביטוח, נהיה בפועל מכוסים רק לאחר X ימים. ה-X משתנה לפי חברת הביטוח ואופי המקרה. תאונות תוך 48-72 שעות, מחלות לרוב תוך 14 יום.

כלומר, אם חס וחלילה החתול שלנו נפצע יום לאחר שהפעלנו את הביטוח, הוא לא יהיה מכוסה. הוא יהיה מכוסה עבור תאונות רק לאחר 48/72 שעות (בהתאם לפוליסה). אם גילינו מחלה שבוע לאחר הפעלת הביטוח, היא לא תהיה מכוסה. היא תהיה מכוסה רק אם גילינו אותה אחרי 14 יום. יכול להיות שהמחלה התפתחה בחתול במשך שנים, אבל מה שמשנה הוא המועד בו גילינו אותה באופן רשמי על ידי בדיקות דם או סימנים קליניים אחרים של החתול.

(4) מה הביטוח לא מכסה?

  • מצב רפואי קיים. כל מחלה או בעיה רפואית שהתגלתה או התרחשה לפני תקום תקופת האכשרה, אינה מכוסה. כלומר אם לפני הפעלת הביטוח עשינו בדיקות בדם שהראו סימנים קליניים המעידים על מחלה, הביטוח לא יכסה את המחלה. אם החתול נפגע לפני הפעלת הביטוח והוא צריך טיפול פיוזתרפי מתמשך, הביטוח לא יכסה אותם.
  • טיפולים שוטפים – חיסונים, ביקורים אצל הוטרינר
  • טיפולי שיניים שאינם כתוצאה מתאונה או מחלה.
  • עיקור וסירוס וכל טיפול אחר הקשור להריון ולידה.
  • טיפול קוסמטי או אסתטי.
  • טיפול התנהגותי
  • טיפול טבעי / אלטרנטיבי

 

הגבלות נוספות:

במקרה של מחלות הנכללות בחיסון המרובע, המחלה תהיה מכוסה רק אם החתול קיבל חיסון כל שנה. זה חשוב לנו כי אנחנו יודעים שלא תמיד נכון לחסן כל שנה.

(5) אפשרויות הביטוח לחתולים

נכון ליולי 2023 יש שלוש חברות ביטוח המציעות ביטוח לחתולים: חיותא (דרך שומרה), ליברה והפניקס, ובנוסף יש את מרפאט שהיא שילוב בין קופ”ח לביטוח (פירוט בהמשך).

השוואה בין אפשרויות הביטוח לחתולים (07/23)

מה דומה:

  • בכולן ניתן לטפל בחתול אצל כל וטרינר, מרפאה או מרכז חירום.
  • גיל הצטרפות המקסימלי בכולן הוא 8 שנים (לחלקן יש אופציה למסלול תאונות בלבד אחרי גיל 8), הגיל המינימלי מעט שונה בין החברות (חודש עד חודשיים).


מה שונה?

  • עלות הביטוח
  • גובה כיסוי הוצאות רפואיות למקרה ולשנה.
  • מהירות החזר הוצאות
  • תקופת אכשרה

חברות הביטוח יכולות לעדכן את ההצעה שלהם ולכן מן הסתם הנתונים בטבלה יכולים להיות לא מעודכנים ובכל מקרה תמיד מה שמחייב הוא הפוליסה הספצפית שלכם.

אם אתם מקבלים הצעת מחיר טלפונית – תשאלו את כל השאלות ואל תרגישו שיש שאלה שהיא טפשית מדי – אתם זכאים לדעת בדיוק מה אתם מקבלים ומה אתם משלמים. הקליטו את השיחה כדי שתוכלו לחזור עליה ולרשום לעצמכם את הדברים הכלולים בביטוח. נציגי ביטוח נוטים לדבר מהר מאוד – בקשו מהם לדבר לאט, לחזור ולהסביר מה שלא הבנתם.

באיזה ביטוח לבחור?

אין לי תשובה – מציעה לדבר עם כל חברות הביטוח ולתת להן לשכנע אתכם (זה גם מאוד נחמד לדבר עם סוכני מכירות) 😊

לליברה יש תקופת אכשרה קצרה יותר, אם כי הסיכוי שיקרה משהו בדיוק בימים שמהווים הבדל בין חברות הביטוח הוא נמוך). אם יש לכם חתול שלא מגיע לוטרינר פעם בשנה לבדיקה רפואית ובדיקות דם, בליברה תוכלו לבטח אותו, בחיותא לא. חיותא מחייבים מעקב רפואי שנתי. כמובן שגם אני ממליצה על מעקב רפואי שנתי ובדיקות דם שנתיות לכן ההבדל הזה לא אמור לשנות לכם, אלא אם כן מדובר בחתול חצר שלא נותן לקחת אותו לבדיקה.

לפניקס יש יתרון משמעותי כי ההשתתפות העצמית מוגבלת ל-250 ש”ח בניגוד ל-10% בחברות האחרות, ואם מדובר בהחזר הוצאות מקסימלי, מדובר בפער של עד 1,250 ש”ח. גם סכום הכיסוי גבוה יותר, אבל ההחזר על תרופות קטן יותר.

(5) מרפאט

מרפאט היא שירות שונה מאשר הביטוח הרגיל. היא כמו קופ”ח וכוללת את הטיפולים השוטפים כמו חיסונים ובדיקות אצל הוטרינר וגם טיפולים והוצאות רפואיות עבור תאונות, פציעות ומחלות. בניגוד לביטוח, את הטיפול הוטרינרי מבצעים באחת ממרפאות ההסדר של מרפאט, כדי לראות את המרפאות בהסדר צריך להכניס פרטים (ת.ז, טלפון, מייל) בתהליך ההרשמה.

מה מכוסה: חיסונים וטיפולים מונעים וכיסוי הוצאות רפואיות: תאונות, מחלות, ניתוחים, אישפוזים, אבחון מקיף, רפואת מומחים, בתי חולים, שירותי חירום 24/7.

מאוד חשוב לשים לב שעבור חתולי חוץ – מרפאט לא מכסה פגיעה או תאונה שמתרחשת מחוץ לבית. כך שהשירות הזה לא רלוונטי לכל מי שהחתול שלו מסתובב בחוץ.

  • כיסוי הוצאות רפואיות: עד 10,000 למקרה, עד 15,000 לשנה.
  • במעמד התשלום של ההוצאה הרפואית משלמים רק את השתתפות העצמית.
  • השתתפות עצמית: חיסונים וביקורים אצל הוטרינר – ללא, טיפולים רפואים 10%, רפואת מומחים 35%.
  • מרפאט לא מכסים כל מה שקשור להריון ולידה, עיקור וסירוס, טיפולי שיניים, מצב רפואי קיים טרם הצטרפות לביטוח, תרופות והוצאות שאינן רפואיות כמו מזון או שבב.
  • פניה למרכז רפואי שאינו בהסדר כפופה לאישור מראש.
  • תקופת אכשרה – 60 יום (למעט חיסונים – יום אחד).
  • עלות אחידה של 90 ₪ לחודש או 75 ₪ ללא חיסונים. תוספת של 20 ₪ למסלול ללא השתתפות עצמית.

תהליך ההצטרפות למרפאט נהדר וכיפי, רק חבל שבסוף הם מדברים על חיסון משושה, חיסון כלבת ותולעת הפארק שרלוונטי רק לכלבים, למרות שציינתי שיש לי חתולה.

בברכת מיאו!

ההרשמה לביטוחי הבריאות מבוצעת אונליין ותהליך ההרשמה הוא נעים וכיפי, עם הרבה איורים וטקסטים חביבים. כדי לזהות את החתול (ולמנוע הונאה) שולחים תמונה של החתול לחברת הביטוח.

יאללה, לכו תעשו ביטוח לחתול. Better safe then sorry.

ואני לא יכולה לדבר על ביטוח בלי להזכיר שגם לכם חשוב שיהיה ביטוח בריאות אנושי. ביטוח בריאות מגן מפני קטסטרופות – הוצאות כל כך גבוהות שאין לכם שום סיכוי לשלם אותן. לא 20,000 ₪ אלא 2,000,000. עוד על ביטוחים אפשר לקרוא במדריך הביטוחים בבלוג השני שלי.

בהצלחה, רק בריאות ושלעולם לא נצטרך להפעיל את הביטוח.

♥ מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה