משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

חתוליסטי – טיפול הוליסטי בחתול ב-360°

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

התזונה היא הגורם המשמעותי ביותר לאיכות ואריכות חיים לחתולים שלנו. כשהחתולים שלנו אוכלים אוכל טבעי המבוסס על בשר ואינו מעובד, או מעובד באופן מינימלי כך שהערכים התזונתיים במזון לא נפגעים – עשינו את רוב העבודה כדי לספק לחתולים שלנו חיים ארוכים, בריאים ושמחים.

אבל אפשר לעשות עוד כדי להקל על החתולים שלנו והמפתח הוא הפחתת סטרס על ידי הקטנת כמות הרעלים והכימיקלים שנכנסים אליהם לגוף וטיפול טבעי מבריא ותומך. במדריך זה נסקור דרכים לשיפור איכות ואריכות החיים של חתולינו הנפלאים המתאימות ליום-יום. לפעמים יש מצבים רפואיים או התנהגותיים שמצריכים טיפול מקיף יותר על ידי איש מקצוע, עם כלים ואמצעים שאין לנו בבית (פיזיותרפיה, הידרותרפיה, דיקור סיני ועוד).

60° טיפול טבעי עם צמחי מרפא

זופרמקוגנוסיה (Zoo-phramacognosy) הוא תחום מדעי חדש ומתפתח הלומד איך בעלי חיים בטבע מרפאים את עצמם באמצעות הרחה, אכילה ומריחה של צמחים, חרקים וחומרים טבעיים נוספים. הם עושים זאת באופן טבעי ובוחרים בעצמם את הטיפול הנכון להבראה.

  • Zoo – בעלי חיים
  • Pharmaco – תרופה
  • Gnosy – ידע

קופים אוכלים צמחי מרפא מרים כדי לנקות עצמם מטפילים, ציפורים משתמשות בצמחים דוחי חרקים בבנית הקן שלהן ופילים משתמשים באדמה חרסית (clay) כפלסטר לפצעים.

גם החתולים שלנו באופן טבעי משתמשים בצמחים לריפוי עצמי ואנו יכולים לתמוך בהם עם צמחי מרפא. הטיפול יכול להיות על ידי הרחה (ארומתרפיה), מריחה או אכילה (תוספים תזונתיים). לכל צמח מרפא התועלות שלו והטיפול יכול לעודד הפגת מתחים, הפחתת כאבים, שיפור מצב רוח, חיזוק מערכת העיכול ועוד.

בארומתרפיה (טיפול באמצעות הרחת צמחי מרפא) יש שלוש אופציות –

  1. עלים, פרחים ושורשים מיובשים או טריים של צמחי מרפא – החתול יכול להתקרב ורק להריח או ממש להתגלגל בתוך העלים ולספוג עוד ועוד ריחות וניחוחות.
  2. הידרוסול (תמיסת מים) – המים הנשארים לאחר הפקת שמן אתרי. הם מכילים חומרים פעילים ותרפוטיים (מרפאים) בכמות נמוכה משמעותית לעומת שמן אתרי.
  3. שמן אתרי – ריכוז גבוה של חומרים מסיסי שמן המופקים מצמחי מרפא. לשים את הראש מעל קערת מים חמים עם שמן אקליפטוס – זה בדיוק זה. לנו זה טוב, לחתולים זה מסוכן.

עוד על צמחי מרפא בבחירה חופשית במדריך שלנו.

אזהרה

חתולים רגישים הרבה יותר מאיתנו לריחות והם פגיעים מאוד במגע או בהרחה של שמנים אתריים – לכן לא נטפל בחתול שלנו באופן עצמאי ללא ליווי מקצועי. שימוש בשמן אתרי מעמיס על הכבד של החתול ויכול לגרום למחלות קשות ואפילו מוות.

120° הפחתת מתח רגשי

עודף מתח בחתולים גורם לדלקתיות כרונית – מחלות לב, כליות, לבלב, דלקת פרקים וסכרת – אשר מקצרים את משך החיים של החתול ופוגעים באיכות חייו. אנחנו רוצים להפחית את כמות הסטרס בחיי החתול שלנו למינימום.

חתולים רגישים מאוד לסביבה – למצב הרוח שלנו ולמתח שאנו חווים, לשינויים בהרכב המשפחתי, מעברי דירה, אימוץ בעלי חיים חדשים, נסיעות ברכב וביקור אצל הוטרינר, כלב שרודף אחרי החתולה, כאב כרוני, ריב בין חתולים ואפילו אורחים שמגיעים הביתה גורמים לפחד ולסטרס.

המטרה שלנו היא הפחתת הסטרס בחיי החתולים בשגרה וספציפית כאשר יש שינויים משמעותיים בחיי החתולים. נרצה גם להקטין את המקור לסטרס ובמקביל לאפשר לחתול אמצעים להתמודד עם הסטרס שהוא חווה.

הקטנת מקור הסטרס

  • הפחתת המתח שלנו והימנעות מצעקות ואוירה מתוחה בבית
  • מינימום נסיעות לוטרינר. בארה”ב עולה המודעות למרפאות ידידותיות לחתולים, כאלו בהן יש חדר המתנה נפרד לחתולים, שלא יצטרכו לבוא במגע עם כלבים. בקרוב אצלנו?

אמצעים להתמודד עם סטרס

  • פריקת אנרגיה, משחקים אינטרקטיביים איתכם (זה אומר שאתם באופן אקטיבי משחקים עם החתול עם חכה או משחק אחר), משחק ציד וקבלת פרס (חטיף) בסופו.
  • מקומות גבוהים או מוסתרים להתחבא בהם כאשר החתול מרגיש פחד – ביקור של אורח, רעש חזק מבחוץ (עבודות שיפוץ, משאיות, זיקוקים, וטילים שלא נדע).
  • בוסט ארמותרפי ובחירה סלקטיבית של צמחי מרפא
  • זמן איכות פרטי איתכם

180° מינימום חיסונים

חיסונים הם חשובים, מונעים מחלות ומאפשרים אריכות חיים שלא היתה בעבר – לא לבני האדם ולא לחתולים. אבל אנחנו רוצים להימנע מעודף חיסונים. אם החיסון שניתן לחתול עדיין פעיל ולחתול יש נוגדנים לוירוס – אין סיבה לתת לו חיסון נוסף.

בארה”ב אפשר להשיג בדיקות נוגדנים כדי לראות האם החתול צריך לקבל עוד חיסון, או שיש לו מספיק נוגדנים בגוף נגד המחלות והוירוסים שיש בחיסונים. כך אפשר לתת חיסונים בצורה מודעת ולא בעודף. ויום אחד אמריקה תגיע גם לפה.

אבל עד שזה יקרה, תוכלו להתייעץ עם וטרינרית הוליסטית לגבי תדירות מתן חיסונים, בפרט לחתולי בית שלא יוצאים החוצה ולא נחשפים לחתולים אחרים או גורמים אחרים המפיצים מחלות (תן נגוע בכלבת, למשל).

לגבי חתולי חוץ או בית-חוץ – החשיפה שלהם לוירוסים ומחלות גבוהה יותר, כי הם יכולים לריב עם חתולי רחוב אחרים שלא חוסנו מעולם ולכן חולים או נושאים וירוסים, ולכן הסיכון גדול יותר ויש להתייעץ ולהפעיל שיקול דעת לגבי תדירות החיסון.

עבור גורים שמקבלים את החיסון הראשון שלהם – מועד החיסון הראשון חשוב ומשפיע על התפתחות הגור והמערכת החיסונית. מומלץ להתייעץ עם וטרינר הוליסטי באיזה גיל כדאי לתת את החיסון הראשון או ללמוד באופן עצמאי על הנושא.

240° מינימום כימיקלים ורעלים

אני כמעט ולא לוקחת תרופות, גם לא לכאב ראש, להפחתת חום או לדלקת. התרופות האלו פוגעות בביום (biome) – אוכלוסיית החיידקים הטובים במערכת העיכול ומעמיסות רעלים על הכבד. ואצל חתולים זה אותו הדבר – גם להם יש אוכלוסיית חיידקים טובים במערכת העיכול והכבד שלהם אפילו יותר פגיע משלנו, הוא עובד הרבה יותר לאט בפינוי רעלים וחסרים להם חלק מהאנזימים שמשמשים בני אדם וכלבים לפירוק ופינוי כימיקלים מזיקים מהגוף.

הכימיקלים והרעלים מתקבלים משני מקורות:

1. תרופות או טיפולים שאנחנו נותנים לחתול

הדברת פרעושים וכדורי תילוע הם רעלים שאנחנו מכניסים לגוף החתול. אנטביוטיקה משמידה את החיידקים הרעים והיא קריטית וחשובה להצלת חיים, אבל היא גם משמידה את החיידקים הטובים. תרופות אנטי-דלקתיות ואחרות – גם הן מעמיסות כימיקלים על גוף החתול.

תרופות הן חשובות אבל הרבה פעמים הן מטפלות בסימפטום ולא בבעיה. טיפול במזיקים הוא הכרחי אבל יש גם דרכים טבעיות לחזק את החתול ולמנוע פרעושים ותולעים. יכול להיות שהתוצאה אינה מיידית כמו בתרופה (רעל) אבל כשמסתכלים על התמונה הכללית והבריאות הכוללת של החתול – הדרך הטבעית הרבה יותר בטוחה ובריאה.

2. כימיקלים ורעלים שהם מקבלים מהסביבה

חתולים נמצאים קרובים מאוד לרצפה. האף שלהם צמוד אליה ולכן הם שואפים יותר כימיקלים דרך הנשימה. הם גם מלקקים את כפות הרגליים והגוף שבאו במגע עם הרצפה והאדמה וסופגים את כל הרעלים והכימקלים ישר לתוך הגוף. הם אוכלים עשב וצמחים שטופלו עם חומרי הדברה כימיים.

חומרי הדברה ואפילו חומרי ניקיון סטנדרטים מכילים כימיקלים מזיקים שנכנסים לתוך גוף החתול שלנו באופן יומיומי. גם לנו הם לא בריאים ולחתולים הקטנים שלנו – פי כמה וכמה.

גם כאן כדאי לבחור בחומרי ניקיון והדברה טבעיים – הוםמייד או קנויים – עבורנו ועבור החתולים שלנו.

300° חיים מעניינים ועשירים

החתול הוא חיה חברתית וסקרנית שזקוקה לפעילות אקטיבית יומיומית וגירויים ויזואליים וריחניים.

חיה חברתית

זה נכון שיש חתולים שלא מסתדרים עם חתולים אחרים. אנחנו לא יודעים אילו טראומות עברו עליהם כשהם נולדו וגדלו ברחוב, והם לא יכולים לספר לנו ממה הם מפחדים, או מה מציק וכואב להם. כל הדברים האלה יכולים לגרום לחתול להיות לא חברותי ואפילו אגרסיבי.

אבל רוב חתולים אוהבים להיות עם חתולים אחרים. הם משחקים ביחד, מלקקים אחד את השניה, ישנים צמוד צמוד ונהנים מהחברותא. חתול שגר לבד בדירה הוא חתול בודד לכן כדאי תמיד לאמץ בזוגות – שני גורים אחרים, או שני חתולים בוגרים שמסתדרים היטב אחד עם השניה.

גירויים ויזואליים וריחניים

תמיד כשהייתי מגיעה לבקר את סבתא שלי ז”ל, היא היתה נמצאת במרפסת, משקיפה על הרחוב. החתולים הם גם כאלה – הם אוהבים להשקיף מלמעלה. מאחר ובטבע הם בעצמם מהווים טרף לחיות גדולות יותר, הם מרגישים ביטחון במקומות גבוהים. מנוחה במקומות גבוהים גם מאפשרת להם להשקיף על המרחב ולדעת כל מה שקורה. נכין להם מקומות רביצה גבוהים – מדפים ודרכים להגיע אל הארונות שלנו.

גם חתולי בית רוצים לדעת מה קורה בחוץ – הם אוהבים לשבת על או מול החלון, ונכנסים לאקסטזה עם מתיישבת על העץ מולם ציפור. אפשר למקום מול החלון ארונית עם שמיכה נעימה ויש היום גם מדפים שנתלים על חלונות מואקום (לא ניסיתי).

לבעלי מרפסות – כדאי, רצוי ומומלץ להכין לחתול קטיו במרפסת (cat+patio) -מרשתים הרמטית את המרפסת, כולל סגירת הגג כדי שלא יוכלו לטפס החוצה על הרשת ולברוח החוצה והנה – בית מלון מיליון כוכבים לחתול שלנו. שפע של מראות, צלילים וריחות מסקרנים.

הם אוהבים לרחרח וחתולי בית עפים על ריחות מבחוץ. שווה לתת להם ליהנות מהנעליים שלנו כשאנחנו חוזרים הביתה כדי שיחוו קצת חוץ.

פעילות אקטיבית

החתול הוא טורף. חמוד, מתוק ומתגרגר – אבל עדיין צייד וטורף הזקוק לפעולות של מארב, מרדף ותפיסה כדי למלא את יצר הציד המובנה שלו. חתולי חוץ עושים את זה באופן טבעי –הם מפתיעים עם קפיצות מרהיבות שלא יביישו ספורטאים אולימפים במדף אחרי חרקים ופרפרים, הם מנסים לצוד סממיות, לטאות, עכברים וציפורים ולפעמים גם מצליחים ומביאים לנו מתנות.

אבל לחתולי בית אין את כל השפע הזה ואנחנו צריכים לעזור להם עם משחק ציד באמצעות חכה – מארב לעכבר, מרדף מתיש ברחבי הבית ופרס בצורת חטיף לאחר ציד מוצלח (משחק של 5-15 דקות).

360° מעקב, תקשורת וחיבור עם החתול

התפקיד שלכם לראות מעבר להסתרה שלו ולשים לב לשינויים בהתנהגות ובמראה שלו. הקפידו על ביקורות תקופתיות אצל הוטרינר. בבדיקה התקופתית הוטרינר לא רק נותן חיסון, הוא גם אמור להסתכל ויזואלית על החתול, לשים לב לאוזניים, לפה, לשיניים, למשש את הבטן ולוודא שהכול תקין. אפשר לבצע בדיקות דם שנתיות. הן עולות כמה מאות שקלים אבל יכולות להראות בעיות שלא עלינו עליהם בעצמנו.

למה לשים לב ביום-יום:

  • משקל – כדאי לשקול פעם בשבוע או פעם בחודש כדי לוודא שהחתול לא מאבד ממשקלו (או משמין). ירידה משמעותית במשקל (מהירה או לאורך זמן) יכולה להעיד על בעיה או מחלה.
  • מראה – פרווה נעימה ומבריקה, עיניים בוהקות ונוצצות, אוזניים נקיות – כולם סימנים של חתול בריא והיעדרם יכול להעיד על מחלה. אגב, גיזמי שלי היא חתולה בריאה, שמחה ומאושרת שאוכלת תזונה טבעית – אבל הפרווה שלה לא מבריקה. שזה מצער מאוד כי יש לה פרווה ארוכה ונפלאה, אבל מה לעשות. תזכרו שכל סימן כזה הוא רק משהו אחד במכלול.
  • עשיית צרכים – תדירות מתן שתן וצואה, כמות שתן וצואה, עשיה מחוץ לארגז החול. כל שינוי כאן יכול להעיד על בעיה. בקיץ החתולים שלי אף פעם לא משתמשים בארגז החול שיש בבית, אז אני לא ממש יכולה לעקוב, אבל יום אחד שמתי לב שפומה נכנסת לארגז בבית כמה פעמים ביום, וגם בחוץ ראיתי אותה מנסה להשתין כמה פעמים – וזה היה מאוד חריג. בארגז בבית היא היתה מתיישבת בתנוחה לכמה דקות (במקום חצי דקה) לא היה יוצא לה כמעט כלום. בבדיקה אצל הוטרינר התגלתה דלקת במערכת השתן – וגם כאן זה על אף אכילת תזונה טבעית.
  • גירודים ועיוותים, קרחות, אדמומיות – חתולים מתגרדים באופן טבעי מספר פעמים ביום, כך שגירוד בעצמו לא מעיד על בעיה. אבל גירוד חוזר וטורדני, עוויתות כל כמה שניות, התחלה של קרחות שיכולה להיגרם מגירוד ממושך – כל אלו כן יכולים להעיד על בעיה וכדאי לבדוק עם איש מקצוע מה הבעיה ומה ניתן לעשות.
  • שינויים בהתנהגות – החתול הפך להיות חששן, כועס, נוהם, מופנם או כל דבר אחר יותר מהרגיל? אלו הדרכים שלו לספר לכם שמשהו מציק לו, משהו לא בסדר.

בברכת מיאו!

הטיפול הטבעי בחתול שונה משמעותית מהטיפול המסורתי והוא מצריך ממכם יותר. הוא אינו פשוט ומהיר כמו טיפול כימיקלי ומחייב התמדה וגם השקעה כספית גבוהה יותר – אבל התמורה שווה את זה. חתול בריא, שמח שחי איתנו שנים ארוכות – זה כל מה שאנחנו רוצים (טוב, גם מלא כסף כדי לאמץ עוד חתולים בריאים ושמחים שיחיו איתנו שנים ארוכות).

אם זה נשמע הרבה או מלחיץ – אתם לא חייבים לעשות הכול מהרגע הראשון. כמו שאומרים על ירידה במשקל – היא 80% תזונה ו-20% ספורט וכל השאר, גם בנוגע לבריאות החתול – הגורם הראשון והמשמעותי הוא התזונה. תזונה בגרגרים גורמת לבעיות ומחלות. קודם כל נטפל בתזונה ונעבור לתזונה טבעית המתאימה לחתול, ולאחר מכן נוכל להוסיף את כל שאר הרכיבים הטבעיים בטיפול בחתול.

מטפלות ברפואה משלימה שילוו אתכם בתהליך תמצאו בקבוצת הפייסבוק “רפואה משלימה לבעלי חיים”. לד”ר ג’ודי מורגן יש קורס קצר ומעולה באנגלית על אריכות חיים לחתולים והספר The Aromatic Cat מלמד על צמחי מרפא והשימוש הבטוח בהם. לעוד מקורות מידע על תזונה טבעית וטיפול טבעי בחתול בקרו במאגר המידע שלנו.

בהצלחה!

♥ מירה

סימבה ישן במיטת חתולים

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה