משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

שלשול בחתולים – איך לטפל באופן טבעי

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

מעבר לאיכסה ולהרגשה הלא נעימה שחווה החתול שלנו, שלשול הוא מצב רפואי בעייתי מכיוון שהוא יכול לגרום לחוסרים תזונתיים ולהתייבשות. האוכל עובר במהירות דרך מערכת העיכול והנוטריאנטים והמים שבאוכל לא מצליחים להיספג לגוף. 

בשלשול נקודתי וחד פעמי בו נטפל באמצעים טבעיים של פרוביוטיקה, צמחי מרפא ותזונה בסיסית. שלשול כרוני (מעל שלושה שבועות או שלשול שחוזר לעיתים תכופות) מעיד על בעיה חמורה במערכת העיכול ודורש שינוי תזונתי, שיקום המעי וחיזוק מערכת העיכול.

אנטיביוטיקה היא לא הפתרון! אנטיביוטיקה תקל זמנית על השלשול ברגע זה, אבל תגרום לו לחזור בתדירות גבוהה יותר ובעוצמה רבה יותר בגלל שהיא מחסלת את החיידקים הטובים שבמעי ומחלישה את מערכת העיכול.

(1) תהליך העיכול ושלשול

קקי בריא הוא מוצק אבל לא קשה, בצורה גלילית ובצבע חום. שלשול הוא קקי רך ונוזלי יותר ומגיע בטווח של מרקמים – החל מנוזלי לגמרי וחסר צורה, דרך משחתי ועד טיפה רך ובעל צורה. שלשול מעיד על בעיה בעיכול. השלשול יכול להיות חד פעמי וכמו שקורה לנו לפעמים, נותנים לגוף לנוח והכול בסדר. אבל אם השלשול חוזר על עצמו בתכיפות או נמשך ללא הפסקה מעבר למספר ימים – חייבים להבריא את מערכת העיכול.

מערכת העיכול היא צינור ארוך המפריד בין העולם החיצוני לגוף החתול ומכיל מספר איברים שתפקידם הגנה מפני פולשים ופירוק המזון לחומרי גלם מזינים וספיגתם בדם. יחסית לחיות אחרות, מערכת העיכול של החתול היא קצרה ותהליך העיכול מהיר יחסית, כי הוא צריך להיות מוכנים לצוד את הטרף הבא.

העיכול מתחיל בקיבה בה החומציות הגבוהה מתחילה לפרק את החלבונים והשומנים, וממשיכה במעי הדק שם אנזימי העיכול מסיימים את פירוק המזון לחומרי גלם הנספגים על ידי תאי הרירית של המעי הדק למחזור הדם. החומרים שלא התפרקו ונספגו ממשיכים למעי הגס ושם יחד עם פסולת נוספת מתגבשים לצואה. במעי הגס נספגים בחזרה לגוף מים, ויטמינים מסיסי מים ואלקטרוליטים (מינרלים, מלחים).

(2) לפני הכול - האם לקחת לוטרינר?

לפעמים החתול ישלשל אך ירגיש טוב ונוכל לטפל בו בבית, אבל לפעמים התסמינים שלו יהיו חמורים ויעידו על צורך בבדיקה מקיפה וטיפול חירום וטרינרי:

  • אם החתול אפאתי, לא מגיב או חלש
  • אם השלשול נמשך מספר ימים ברצף (מעבר ליומיים ללא שיפור)
  • אם החתול מדמם מפי הטבעת (גם לא בזמן שלשול)
  • החתול לא רוצה לאכול
  • החתול מקיא ללא הפסקה

בזמן שלשול יש סכנת התייבשות ויכול להיות שהוא יצטרך עירוי נוזלים וטיפול משלים. לא לשחק עם התייבשות, ניקח מיד לוטרינר או לבית חולים וטרינרי.

הטיפול במרפאה יכול לכולל בדיקה גופנית, בדיקת צואה לטפילים ופתוגנים, בדיקות דם ושתן ו/או צילומים לראות אם יש חסימה במעיים.

גורי חתולים

מערכת העיכול של הגורים עוד מתרגלת לאוכל מוצק וכל שינוי קטן עלול לגרום לשלשול. גם המערכת החיסונית שלהם מוחלשת ומתפתחת והם יותר פגיעים לטפילים. הם גם בולעים דברים שהם לא אמורים לבלוע. שלשול בגורים יכול בקלות להוביל להתייבשות וחולשה, מכיוון שהם כ”כ קטנים ועדינים. אם השלשול נמשך יותר מיומיים ניקח את הגור לוטרינר – (אבל לא חייבים להסכים אוטומטית לאנטיביוטיקה).

(3) הגורמים לשלשול

לרוב שלשול נקודתי וחד פעמי נגרם מאוכל מקולקל, שינוי מהיר בתזונה, תרופות או לחץ. שלשול כרוני שחזור על עצמו נגרם ממערכת עיכול חלשה כתוצאה מתזונה שאינה מתאימה ביולוגית לחתול.

שינוי פתאומי בתזונה

מערכת העיכול היא מורכבת ומערבת תהליכים רבים. היא מייצרת חומרי עיכול בהתאם לתזונה הרגילה של החתול, שינוי תזונתי פתאומי תופס את המערכת לא מוכנה. אם עד עכשיו החתול אכל תזונה יבשה עתירה בפחמימות, ופתאום הוא מקבל תזונה מתאימה ביולוגית שמכילה כמות גבוהה של חלבון ושומן, מערכת העיכול צריכה זמן כדי ללמוד לייצר כמות גדולה של אנזימי עיכול מתאימים וגם החיידקים הטובים צריכים להתרגל לתזונה החדשה (הם מהווים חלק חשוב מתהליך העיכול). כשהשינוי פתאומי היא לא מספיקה לייצר את האנזימים בזמן, האוכל לא יתעכל כראוי ויגרום לשלשול.

רוב החתולים כן יסתדרו עם מעבר מהיר לאוכל טבעי, אבל אם החתול רגיש, עם נטיה להקאות אחרי האוכל, מקיא כדורי שיער, משלשל – נרצה להעביר אותו לתזונה טבעית בהדרגה.

אוכל בעייתי

כולנו מכירים את זה, אכלנו משהו מקולקל, וחטפנו קלקול קיבה שנמשך יום-יומיים. לא צריך לעשות כלום, לשתות הרבה מים, אולי לקחת כדור של פחם פעיל, והשלשול יעבור. מוצרי חלב לדוגמה, לחתולים אין את האנזים הדרוש לפירוק סוכר החלב לקטוז, ואכילת מוצרי חלב גורמת להם לשלשול. יכול להיות שהחתול אכל כמות גדולה של משהו שלא מזיק לו בכמויות קטנות – כמו מלא חמאה או מלא אבוקדו. הרבה מאוד שומן בבת אחת, לא מספיק אנזימי עיכול לפירוק שומן – התוצאה המתבקשת: שלשול.

אופן ההכנה של המזון והטמפרטורה גם הוא יכול להשפיע על העיכול, יכול להיות שלחתול שלכם מתאים אופן הכנה והגשה מסויים ודרכים אחרות יגרמו לשלשול: אופן הכנה: אוכל נא / מבושל באופן חלקי / מבושל באופן מלא; טמפרטורת הגשה: קר מהמקרר / פושר / חמים.

רגישויות למזון

לפעמים יש סוגי אוכל מסויימים שלא באים טוב לחתול שלנו. אני למשל רגישה למלפפון (כמה חבל 😉) , לחלבון ביצה, למוצרי חלב פרה ולעוד מלא דברים. רגישויות למזון בדרך כלל מתפתחות בעקבות מעי דליף – מצב בו תזונה לקויה גורמת לחורים ברירית המעי דרכם חודרים חלבונים למחזור הדם, מזוהים על ידי מערכת החיסון כפולשים והופ – כל פעם שהחתול יאכל מהאוכל הזה, מערכת החיסון תתעורר ותיצור במעי דלקת להשמדת הפולש, מה שיכול לגרום לכאבים ולשלשול. אגב, רוב האבחנות של “החתול שלי אלרגי לעוף” ו-“החתול שלי צריך אוכל היפואלרגני” הן שגויות. לרוב זו לא אלרגיה, אלא פשוט תזונה יבשה ומעובדת שאינה מתאימה לחתול ויוצרת בעיות, רגישויות ומחלות אוטואימיוניות.

רעלים

חומרי הדברה, מוצרי ניקיון, צמחים ופרחים רעילים, תרופות של בני אדם שאינן מתאימות לחתולים הם כולם רעלים עבר החתול שלנו. בנוסף לפגיעה במיקרוביום, הם יוצרים תגובה טבעית של הגוף בניסיון להיפטר כמה שיותר מהר מהרעלים – על ידי חסימת העיכול ומעבר מהיר של הרעל דרך המעי והחוצה.

גידולים חקלאיים כמו חיטה, שיבולת שועל ועדשים מלאים בריסוסים וכימיקלים להשמדת עשבים כמו ראונדאפ, שבנוסף להשמדת החיידקים הטובים גם הורס את המבנה של רירית המעי (villi) ופוגע ביכולת הספיגה של נוטריאנטים.

לחץ וחרדה

ישנו קשר הדוק בין מערכת העצבים למערכת העיכול והן משפיעות אחת על השניה. לחץ יכול לגרום לשלשול נקודתי אבל גם פוגע במיקרוביום, יוצר דלקתיות וגורם למעי דליף, כולם מצבים שמחלישים את מערכת העיכול ועלולים להפוך את השלשול לכרוני. מעבר דירה, הבאת חיה חדשה הביתה, שיפוץ בבית, הזזת רהיטים, חופשה שלכם – כל אלה יכולים להביא לסטרס ולגרום לשלשול. נרצה להפחית את החרדה ובמקביל לעזור למערכת העצבים להירגע.

מיקרוביום לא מאוזן וטפילים

המיקרוביום הוא אוסף כל החיידקים והאורגניזמים שחיים בגוף החתול, חלקם טובים וחלקם רעים. כשהמיקרוביום במעי אינו מאוזן, אין כמות ומגוון מספקים של חיידקים טובים. החיידקים הטובים מבצעים חלק מפעולות העיכול והיעדרם פוגע ביכולת העיכול ועלול לגרום לשלשול.

טפילים כמו תולעים (הנפוצות ביותר בחתולים הן תולעים שטוחות מסוג tapeworm) וג’יארדיה (יצורים חד תאיים) מגרים את מערכת העיכול ויוצרים דלקות, שלשול ובעיות אחרות.

תזונה תעשייתית עשירה בפחמימות גורמת להתפתחות של חיידקים רעים כי האוכל המועדף עליהם הוא סוכר.

תרופות

תרופות עלולות לגרום לשלשול – סטרואידים, NSAIDS, תרופות נגד חרדה וגם ובעיקר אנטביוטיקה! אנטיביוטיקה נותנים כ”תרופה” לשלשול אבל בפועל היא משמידה את החיידקים הטובים שבמעי וגורמת לנזקים עצומים גם בשימוש בודד ובטח בשימוש ממושך, נזקים שיכולים לקחת חודשים ושנים לתקן.

לאנטיביוטיקה מטרונידזול (Metronidazole) יש פעילות ספציפית נוגדת טפילים והטיפול האוטומטי של וטרינרים לשלשול היא אנטיביוטיקה.

אבל אם החתול אינו גוסס ואינו בסכנת חיים כדאי להימנע מאנטיביוטיקה. 

בלי חיידקים אין חיים! גוף החתול (והאדם) לא יכול לקיים חיים, שלא לדבר על חיים בריאים, ללא החיידקים הטובים. והאנטיביוטיקה פשוט משמידה אותם. היא אולי מפיגה את השלשול במהירות, אבל זו הפגה זמנית. אנטיביוטיקה לא מטפלת בבעיית השורש אלא מחריפה אותה, הופכת אותה לכרונית וגורמת לשלשול לחזור בתדירות גבוהה יותר.

חסימת מעיים חלקית

חסימה חלקית במעיים עקב אכילת חפצים וחוטים גורמת לחומר המוצק באוכל להיות תקוע ולא לעבור הלאה במערכת העיכול. רק הנוזל עובר ולכן נראה שלשול. חסימה יכולה להתבטא גם בהקאות משולבות עם עצירות – לשים לב ולרוץ לוטרינר, זה מקרה חירום.

מחלות וזיהומים

דלקתיות באיברי הגוף השונים כמו המעי, הכבד, הלבלב, בלוטת התריס וגם מחלות וזיהומים יכולים לגרום לשלשול, אך אלו מקרים נדירים יותר.

(4) טיפול טבעי בשלשול חד פעמי

חשוב להבדיל בין שלשול נקודתי לבין שלשול כרוני. בשלשול נקודתי נוכל לטפל ולהקל, ובאופן כללי ניתן לגוף לנוח ונקפיד על תזונה נכונה והשלשול יעבור לבד. לעומת זאת בשלשול כרוני, השלשול הוא רק סימפטום והמטרה היא אבחון נכון וטיפול בבעיית השורש שבד”כ יצריך שיקום של מערכת העיכול.

מנוחה

כדי להחלים מערכת העיכול צריכה לנוח, וזה אומר יותר שעות הפסקה בין הארוחות.

לא תמיד החתול יקשר בין אכילה לבין ההרגשה הרעה והשלשול, ועלינו לעשות את הקשר הזה בשבילו. לכן כשהחתול משלשל, גם אם הוא רוצה לאכול, לטובתו נצמצם את שעות האכילה ונמשוך את ההפסקות בין הארוחות. לא נפסיק לגמרי את האוכל, כי צום ממושך אינו בריא לחתולים והחתול גם ככה בסכנת התייבשות וחוסרים תזונתיים. אפשר לרווח את ההפסקות בין הארוחות ל-12 שעות ואפילו עד 24 שעות, אבל לא יותר מזה.

אפשר להסתפק בשלב הזה ולראות האם השלשול עובר באופן עצמאי תוך יום-יומיים, ואם לא, להמשיך לשלבים הבאים.

צום מרק עצם

מרק עצם הוא ציר בבישול ארוך של עצמות. תהליך הבישול של 24 שעות משחרר חומרים מזינים מתוך העצמות אל הציר כמו המינרלים אשלגן, מגנזיום, אבץ וסידן חומצות האמינו גליצין ופרולין שמהוות את אבן הבניין לחלבון קלוגן. חומרים אלו ואחרים עוזרים מאוד לשקם את רירית המעי, לייצר נוירוטרנסימטורים שמעודדים הרגעה ולאפשר לגוף לקבל נוטריאנטים בזמן צום.

אני משתמשת במתכון של סיגל מיארה עם עצמות מח בקר, ללא הבצל, מלח או תבלינים. ברפואה הסינית יש חשיבות לסוג החלבון – עוף נחשב מחמם (לחתולים שמחפשים להתחמם), הודו ובקר נחשבים מקררים (לחתולים שמחפשים להתקרר). יכול להיות שלחתול הספציפי שלכם סוג חלבון מסויים יהיה טוב מהאחרים.

אפשר לתת לחתול קערה עם הציר במקום ארוחה בימים הראשונים עד לשיפור במצב השלשול. בהמשך, כדאי לתת לחתול מרק עצם באופן קבוע לחיזוק ותמיכה ברירית המעי.

תזונה קלה לעיכול blend diet

לאחר 24 השעות הראשונות בהן נתנו למערכת העיכול לנוח, מצב השלשול אמור להשתפר. כעת, במקום לחזור מייד לתזונה הרגילה של החתול, ניתן לו אוכל קל לעיכול. אוכל טבעי הוא עשיר כי הוא מכיל איברי פנים וגם כמות גבוהה יחסית של שומן שיכולים להקשות מעט על מערכת העיכול. לכן נכין באופן זמני לחתול מתכון שמבוסס על עוף/הודו דל שומן עם מעט דלעת או דלורית (כ-20%, יש האומרים עד 50% אבל זה לגמרי יותר מדי).

מבשלים במים עוף/הודו ללא עור וללא מלח ותבלינים, מפרקים את הבשר מהעצמות, מבשלים בנפרד את הדלעת/דלורית, מועכים ומערבבים עם העוף, שומרים במקרר. לפני ההגשה כדאי לחמם מעט במחבת או עם מים רותחים מהקומקום ולא להגיש קר.

כשהשלשול עבר והצואה מוצקה אפשר לשלב את התזונה הקלה לעיכול עם האוכל הטבעי הרגיל של החתול. גם כאן, לא עושים מעבר פתאומי וחד, אלא משלבים כל פעם כפית של טבעי לתוך העוף-דלעת, וכל ארוחה מגדילים את המינון. את הטבעי אפשר גם לבשל מעט במחבת כדי שיהיה קל יותר לעיכול.

תוספים.

יש כמה תוספים שנמצאו מאוד יעילים בהקלה על שלשול, אבל גם אם התוספים האלה עוזרים ל-99% מהחתולים, יכול להיות שהחתול שלכם לא יגיב אליהם טוב!

אם אנחנו לא מכירים את התגובה של החתול לתוסף, לא ניתן מספר תוספים ביחד, אלא כל פעם ניתן תוסף אחר ונעקוב אחר תגובת החתול, נמשיך להשתמש בתוסף רק אם התגובה חיובית. כדאי לנהל יומן כדי לזכור את הפרטים – מה נתנו, מתי, כמה ומה היתה התגובה של החתול (רגשית ופיזית, מיידית וארוכת טווח).

Slippery Elm ושורש מרשמלו

סליפרי אלם (אולמוס רוברה, בוקיצה חלקה): קליפת עץ האולמוס היא מוצילאג (mucilage) – בעלת תכונות ריריות, כלומר מכילה חומר ג’לטיני סמיך המעולה לשיקום רירית המעי ומשמשת כפלסטר במקומות דלקתיים. אפשר לערבב את האבקה עם מרק העצם או עם האוכל 2-3 פעמים ביום. בקפסולה של תוסף לבני אדם יש בד”כ 400 מ”ג – יש להתאים את המינון לחתול!

שורש מרשמלו: צמח בשם נטופית רפואית (Althaea officinalis, marsh mallo) שבדומה לסליפרי אלם, גם הוא מוצילאג ומשקם את רירית המעי.

פרוביוטיקה

במיוחד הזן Saccharomyces Boulardii (או S. Boulardii) שהם שמרים פרוביוטיים שמצליחים לשרוד את חומציות הקיבה, להגיע ולהתבסס במעי ולעשות את הדברים הנפלאים שחיידקים טובים עושים. מחקרים מראים שהיא בטוחה ויעילה לטיפול בשלשול. כמו עם התוסף סליפרי אלם, להוסיף למרק העצם או לאוכל מינון המותאם לחתול 2-3 פעמים ביום. כדאי להחזיק את התוסף במזווה/מקרר למקרה הצורך. השמרים האלו עלולים לגרום לעצירות אצל חלק מהחתולים – שגם היא מצב מסוכן ולא בריא! ולכן אם זה המצב, נפסיק את השימוש.

הזן Bifidobacterium Longum נמצא במחקרים כתומך ומרגיע את מערכת העצבים ולכן יעיל במצבים של שלשול הנגרם מסטרס.

השימוש בפרוביוטיקה הוא נקודתי לטיפול בשלשול. חשוב מאוד לא לתת פרוביוטיקה לזמנים ממושכים, כי חשוב שהמיקרוביום יהיה מגוון ואנחנו לא רוצים שרק מספר הזנים המצומצם שיש בתוסף הפרוביוטיקה ישתלט על המעי של החתול.

פרה-ביוטיקה וסיבים תזונתיים כמו אינולין ופסיליום הם בעלי יכולת ספיגת מים גבוהה וגם מהווים אוכל לחיידקים הטובים. הם קצת טריקים כי הם מאוד מייבשים אז לא להשתמש בהם ללא ליווי מקצועי ותמיד להתחיל בכמות קטנטנה.

פחם פעיל 

פחם פעיל הוא עץ קוקוס שנשרף בטמפרטורות גבוהות מאוד של כ-1,000 מעלות, הרבה מעבר לשריפה של פחם רגיל למנגל. הפחם מעובד עם חמצן ליצירת אבקה שחורה הנקיה מכימיקלים אחרים. תהליך העיבוד יוצר נקבוביות בפחם המגדילות את שטח הפנים שלו ומקנות לו יכולת ספיחה עצומה.

הפחם אינו מורשה לעבור את מחסום רירית המעי ולהיכנס אל מחזור הדם, ולכן נשאר במערכת העיכול ויוצא בצואה יחד עם כל מה שנקשר אליו בדרך – רעלים או נוטריאנטים, הכול יוצא איתו החוצה. מה שלא יהיה שהחתול אכל שעשה לו לא טוב, הפחם יוציא אותו החוצה מהגוף ממש מהר.

לכן לא נותנים פחם פעיל בסמוך לאוכל, תוספים אחרים או תרופות, כי הוא פשוט קושר אליו הכול ומוציא גם את הדברים הטובים החוצה. כמובן שאפשר לתת אותו בתוך מעט אוכל רק כדי שהחתול יאכל, זה בסדר.

לא להיבהל – פחם פעיל הוא שחור ועלול לגרום לקקי שחור, הוא עלול לגרום לעצירות אם משתמשים בו יותר מדי ולכן יש להתאים את המינון לחתול! ד”ר קייטי וודלי ממליצה על חצי כדור עבור חתולים, פעם ביום (ומסייגת שיש להתייעץ הם הוטרינר של החתול).

(5) שלשול כרוני ושיקום המעי

שלשול כרוני קורה כשמערכת העיכול חלשה ופגועה ובפרט המעי. אנחנו רוצים לטפל ולהרגיע את השלשול הנקודתי שקורה כרגע, אבל כשהוא חולף – לשקם את המעי. שלשול כרוני יכול להיות בגלל דלקתיות, חרדה, מעי דליף או מזון שאינו מותאם ביולוגית ונרצה לטפל בכל הגורמים האלה.

יומן מעקב יעזור לעלות על תבניות ודברים ספציפים שגורמים לשלשול אצל החתול שלך.

אבחון המעי הבעייתי

כדאי להבין אם השלשול נובע מבעיות במעי הדק או בעיות במעי הגס כדי לדייק את הטיפול והשיקום. המעי הדק הוא איבר העיכול השני לאחר הקיבה, בו מתרחש הפירוק הסופי של המזון לנוטריאנטים וספיגת הנוטריאנטים למחזור הדם. המעי הגס הוא האיבר הבא, בו מתרחשים ספיגת מים בחזרה לגוף ומיצוק שאריות המזון שלא נספגו לגוף לצואה.

הסימפטומים יכולים להיות שונים:

  • שלשול שמקורו במעי הדק: כמות גדולה משמעותית של צואה, מאוד נוזלית, אם קיים דם – צבעו כהה. אין קושי ביציאה, ייתכנו גם הקאות, גזים, איבוד משקל ושינוי בתאבון.
  • שלשול שמקורו במעי הגס: כמות רגילה או מעט קטנה יותר של צואה, נוזלית אך חצי מוצקה, מרקם ג’לטיני. אם קיים דם – צבעו בהיר. קיים קושי ביציאה, הדחיפות והתכיפות גבוהה מאוד. לרוב ללא הקאות, גזים, איבוד משקל או שינוי בתאבון.

בדיקות

  • בדיקת דם, שתן וצואה במרפאה למדדים והימצאות טפילים ופתוגנים.
  • בדיקת מיקרוביום kittybiome של animalbiome– איזה חיידקים וטפילים יש במעי, האם יש מגוון מספק, האם חסרים זנים משמעותיים.
  • בדיקות רגישויות למזון.
  • בדיקות של חברת IPL – Innovative Pet Labs לרמת דלקתיות במעי, הימצאות זונלין (מעיד על מעי דליף) ועוד.

שיקום המעי

  • תזונה – תזונה היא תמיד הבסיס להכול. זה לא משנה כמה בדיקות, טיפולים ותוספים נעשה וניתן, כל עוד לא נשנה את התזונה של החתול לאוכל טבעי מותאם ביולוגית, מערכת העיכול לא תוכל להשתקם והחתול לא יהיה בריא.
  • שמנים אתריים, צמחי מרפא ותוספי תזונה – כדאי להתייעץ עם אשת מקצוע להתאמת טיפול אישי לחתול.
  • קפסולות של מיקרוביום / השתלת צואה – לוקחים את כל החיידקים הטובים שיש לחתול בריא, ומשתילים במעי של חתול חולה על מנת לשקם אותו. יש מחקרים רבים על התוצאות המופלאות של השתלות צואה (כמו עכבר שמן שהופך לרזה, ועכבר רזה שהופך לשמן). התחום הזה יותר חזק בארה”ב, לכלבים קל לבלוע קפסולות, אני לא יודעת עד כמה זה ישים לחתולים.

בהצלחה!

שנזכה תמיד לחתול בריא ובית נקי משאריות שלשול 🙂

♥ מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה