משלוח עד הבית ב-15 ₪ | משלוח ראשון חינם עם קופון

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

אוכל טבעי בתקציב – העשרת התזונה של החתולים עם אוכל טרי שיש בבית

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

האוכל הטוב ביותר שאתם יכולים לתת לחתולים הוא האוכל הטבעי אותו אתם יכולים להרשות לעצמכם מבחינה כספית.

בין אם זה ארוחה אחת ביום של אוכל טבעי או הוספת תוספות טריות ומגוונות מעל האוכל היבש. אנחנו תמיד עושים את הכי טוב שאנחנו יכולים כרגע בהינתן המצב שלנו – הכספי והרגשי, וכמה אנרגיה, כוח וזמן יש לנו להתעסק עם זה. גם אם זה לא הכי טוב שאפשר, זה הכי טוב שלנו כרגע ואנחנו צריכים להיות גאים בעצמנו על שיפור איכות חייהם של החתולים היקרים שלנו.

הרגילו אותנו שאוכל לחתולים צריך להיות כמה שיותר זול ולכן העוגן אליו אנו מתייחסים הוא נמוך מאוד, ואז אוכל טבעי נתפש יקר. וזה נכון, אוכל טבעי באמת יקר יותר מאוכל יבש כי הוא מכיל לפחות 90% בשר, והבשר הזה הוא באיכות מאכל לבני אדם, חומרי גלם שאוכל יבש יכול רק לחלום עליו.

אז אוכל טבעי הוא בשר ובהתאם לכך מחירו, וככל שיש לנו יותר חתולים, קשה יותר מבחינה כלכלית להאכיל את כולם באוכל טבעי, גם אם אנחנו מבינים שזה הדבר הנכון ביותר לעשות עבורם.

וגם אם אנחנו לא יכולים להאכיל את החתולים רק באוכל טבעי, יש עוד הרבה שאנו יכולים לעשות עבורם. מחקר של פורינה* הראה שהוספה של שורש עולש ונוגדי חמצון לאוכל היבש האריכה את תוחלת החיים של החתולים במחקר בשנה שלמה. שנה מטורפת שלמה רק מהוספת סיבים תזונתיים לאוכל של החתולים.

אז בואו נוסיף טריות וטבעיות לחתולים!

(1) איך מוסיפים טבעיות וטריות לחתולים?

כל ארוחה של אוכל יבש שנחליף בארוחה של אוכל טבעי תהיה מצויינת ותועיל לחתולים בטווח הקצר והארוך, זה לא הכול או כלום. כל תוספת טריה וטבעית שנוכל להוסיף לאוכל היבש של החתולים תהיה נהדרת ותוסיף להם עניין, ריגוש, מגוון ובריאות לחיים.

יש כמה אפשרויות שאפשר לשלב בינהן:

  • העשרת המזון הרגיל של החתולים עם מזון טרי שכבר יש בבית – הרחבה בהמשך.
  • רכישה של אוכל טרי במיוחד לחתולים כמו סרדינים במים, לבבות עוף ואיברי פנים אחרים.
  • הכנת אוכל טבעי לבד בבית.
  • החלפת חלק מהארוחות של יבש בארוחות של אוכל טבעי בהתאם ליכולת הכלכלית. ארוחה אחת ביום, כמה ארוחות בשבוע, מה שאתם יכולים יהיה מועיל.

(2) תיאום ציפיות

אל תתאכזבו אם החתול לא יאכל מהאוכל הטרי שאתם מציעים לו.

חתולים חושדים באוכל חדש שהם לא מכירים, מבחינתם אוכל חדש הוא רעל, זה מנגנון ההישרדות שלהם. כשהם קטנים הם לומדים מאמא חתולה מה זה אוכל, מה נחשב בטוח לאכילה (וגם איך לצוד). מאחר שהיום מרגע שהחתולים נגמלים מחלב הם אוכלים גרגרים – זה מה שהם מזהים כאוכל. אם לא נתנו להם אוכל טרי, טבעי, ואמיתי כשהם היו גורים קטנים – חלקם יסרבו לאכול ממאכלים חדשים.

הניחו את האוכל החדש על האוכל הרגיל או בהמשך על צלחת נפרדת לידו.

  • הצלחה היא אם החתול ירחרח את האוכל החדש וימשיך לאכול מהאוכל הרגיל.
  • הצלחה היא אם החתול ילקק את שפתיו כתגובה לאוכל החדש

המשיכו להציע לחתולים את המאכל החדש במשך מספר פעמים, לפעמים אחרי 5 או 10 נסיונות, החתול יקשר את הירק החדש או הבשר לאוכל וכן יסכים לטעום ממנו.

(3) העשרת האוכל עם מזון טרי שיש בבית

שתפו את החתולים בארוחות שלכם, רצוי בלי תבלינים. אפשר לתת להם כשאתם מכינים את האוכל, אפשר להגיש להם על האוכל היבש בזמן הארוחה שלהם. גם כשמאכילים באוכל יבש – הפסיקו עם האכלה חופשית ועברו להאכלה בארוחות מסודרות, זה יותר בריא לחתולים.

אנחנו רוצים לגוון את החתולים, להעשיר את התזונה שלהם, להוסיף לריגוש לחיים שלהם. כי בשר טרי, כשלא אוכלים אותו כל יום, הוא מרגש לחתולים. תארו לעצמכם כל יום לאכול קורנפלקס בוקר, צהריים וערב. ללא שינוי, ללא גיוון. רק קורנפלקס כל הזמן. אז ההיפך! בואו נרגש 😊

לא כל מה שאנחנו אוכלים בבית, מתאים לחתולים. מכינים תבשיל עם אורז? אל תיתנו לחתולים.

מה לא לתת לחתולים?

לחתולים נותנים בשר, דגים, ביצים וקצת ירקות ולא:

  • אורז
  • פסטה, לחם או כל דבר עם קמח
  • מתוקים וקינוחים (הם לא מבחינים בטעם המתוק, הם אוהבים את השומן)
  • מוצרי חלב (אפשר קצת חמאה)
  • ירקות פחמימתיים (אפונה, תפו”א)
  • שמנים צמחיים כמו שמן קנולה, שמן תירס, שמן סויה וכו’ – הם לא בריאים, לא לנו ולא לחתולים. אפשר לטגן עם חמאה, שמן קוקוס, שמן MCT.

 

רעיל: בצל (וכל דבר מהמשפחה – בצל ירוק, עירית וכו’), שוקולד, קקאו, קפה, קליפה וגלעין של אבוקדו (האבוקדו עצמו אחלה), ענבים, צימוקים, סוגים שונים של אגוזים (פשוט אל תתנו אגוזים).

בשר

טבעונים? אולי תעדיפו לדלג לסעיף הבא של ירקות.

אם אוכלים בשר בית, זה הכי טוב לחתולים:

  • סוגים שונים של בשר – עוף, הודו, בקר, דגים (מעט, רצוי סלמון או סרדינים) וסוגים אחרים שאתם אוכלים; נתחים שונים המכילים אחוזי שומן וחלבון שונים; איברי פנים בכמות קטנה כי הם עשירים מאוד בויטמינים ומינרלים.
  • מידות עשייה שונות – נא, חצי מבושל, מבושל באופן מלא. כדאי להתחיל ממבושל וככל שמערכת העיכול של החתול מתרגלת לבשר להפחית במידת העשייה (כי אי אפשר לקרוא למה שיש בגרגרים בשר).
  • מרקם שונה – חתיכות גדולות, חתיכות קטנות, טחון. כדאי להרגיל את החתולים לאכילה של נתחים ולא רק לבשר טחון. בסוף בשר טחון זה מרקם שיותר נוח לנו לתת, אבל בטבע חתולים אוכלים חתיכות גדולות של בשר.
  • צורות הכנה שונות – מבושל במים (כמו עוף ממרק, רק בלי אבקת המרק), אפוי, מטוגן. שיטת הבישול הכי בריאה היא בישול בנוזל במכסה סגור, כי זו השיטה בה נוצרים הכי פחות חומרים מזיקים (החריכה של טיגון אינה בריאה). אבל לא משנה באיזו שיטה תכינו את הבשר, זה תמיד יהיה בריא יותר מגרגרים.
 

דגשים לבשר:

  • ללא עצמות מבושלות! תנו רק בשר נקי. עצמות מבושלות נעשות פריכות ואם החתול אוכל אותן הן עלולות להתנפץ בפנים ולנקב את הקיבה או המעי וליצור נזקים חמורים.
  • ללא בצל! בצל רעיל לחתולים – לא ציר עצם עם בצל, לא תבשיל עם בצל. קצת שום זה בסדר.
  • הפחיתו בתבלינים או שטפו את הבשר מתבלינים לפני הגשה לחתול.

ירקות

חתולים אינם אוכלי ירקות גדולים, אבל יש חתולים שמאוד אוהבים סוגים שונים של ירקות (לפעמים זה יכול להעיד על מחסור תזונתי בויטמין או מינרל כלשהו). נסו למצוא איזה ירק החתול שלכם אוהב, באיזה מרקם ובאיזו מידה וסגנון הכנה – חתיכות קטנות, חתיכות גדולות, טחון, מאודה מעט, מבושל באופן מלא וכו’.

הירקות עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שמאכילים את המיקרוביום במעי. המיקרוביום הוא אוסף החיידקים הטובים (גם רעים, אבל אנחנו מתמקדים בטובים) במעי הגס שפועלים ללא הפסקה לטובת הבריאות של החתולים – משמידים חיידקים רעים, מייצרים נוטריאנטים חשובים ומוליכים עצביים כמו סרטונין. אנחנו רוצים מיקרוביום מגוון, ולכן נרצה להאכיל ירקות שונים עם סיבים תזונתיים שונים שיאכילו זנים שונים של חיידקים טובים.

דגשים לירקות:

  • בלי בצל! בצל רעיל לחתולים.
  • גם בלי צימוקים, ענבים, סוגים שונים של אגוזים (החתולה שלי מאוד אוהבת פיסטוק, אני חותכת לה לחתיכות קטנטנות מחשש לחנק והיא מתה על זה, אי אפשר לאכול פיסטוק בשקט בבית!)
  • בלי ירקות פחמימתיים – תירס, אפונה, בטטה, עדשים וכאלה. קצת צמחים ירוקים זה סבבה, פחמימות לא סבבה.
  • הירקות צריכים להיות קצת מבושלים או מאודים. בטבע החתול מקבל את הצמחים שלו אחרי שעברו עיכול חלקי בקיבה של הטרף. חתולים פחות מסתדרים עם ירקות חיים.
  • בלי קליפה של אבוקדו (גם בלי הגרעין), האבוקדו עצמו סבבה אבל בכמות קטנה, הוא שומני ואנחנו לא רוצים להעמיס בבת אחת שומן לחתול שלא רגיל לכך.

עוד דברים טעימים

  • ביצים: בכל צורת הכנה, עם חמאה. אני בעד לתת רק את החלמון (הצהוב) ולא החלבון, כי חלבון יוצר פעמים רבות רגישות למזון ותגובה אוטו-אימיונית. הרבה בני אדם רגישים לחלבון ביצה בלי להיות מודעים לכך (רגישות אינה מתבטאת כמו אלרגיה) ולכן אני נמנעת מלתת לחתוליי חלבון ביצה. רוב אנשי המקצוע לא נמנעים מחלבון, לדעתי מחוסר ידע בנושא.
  • תבלינים: יש צמחים עם יתרונות בריאותיים כמו שום, ג’ינג’ר וכורכום שיכולים לתרום לחתולים. אחרי שהחתול כבר אוכל אוכל אמיתי, אפשר לתבל את האוכל לחתולים בממש מעט אבקה מהתבלינים הללו ולראות האם הם ממשיכים לאכול.
  • ציר עצמות מח בבישול ארוך: 

(4) קניה של העשרות תזונתיות טריות

העשרה אומרת שאנחנו נותנים מעט ממנה בתוספת לארוחה, פעם בשבוע או כל שילוב אחר שנכון לנו ולחתול. מה כדאי לקנות:

♡ סרדינים במים: בלי עצמות ובלי מלח, לגבי העור – יש חתולים שיאכלו עם העור ויש חתולים שלא, צריך להתנסות.

♡ איברי פנים בכמות קטנה: איברי פנים עשירים בויטמינים ומינרלים ולכן הם חשובים אך גם עודף של ויטמינים ומינרלים מסויימים אינו בריא. אז במידה ולגוון בין האיברים השונים.

♡ ציר עצמות מח בבישול ארוך: בריא גם לכם, רק תכינו בלי הבצל ותוסיפו לאוכל של החתולים.

♡ עצמות בגודל שמתאים לחתולים, לא מבושלות ותחת השגחה: עצמות תורמות לבריאות השיניים והחניכיים כי בטבע מה שמנקה לחתול את השיניים זה האפקט של כרסום העצמות והקריעה של נתחי הבשר והפעילות הזו גם מרגיעה עבורם. מה שכן – עצמות יכולות להיות גם מסוכנות אז למדו את הנושא היטב לפני שאתם מתחילים.

(5) הכנה ביתית של אוכל טבעי

הכנה ביתית של אוכל טבעי היא דרך מצויינת להוסיף טריות וטבעיות לחתולים! אפשר להתחיל בכמויות קטנות ולא למלא את כל הפריזר, לגוון בכל הכנה עם החלבונים, איברי הפנים והירקות, לחלק למנות בגודל המתאים לחתול שלכם ואולי גם להוזיל עלויות לעומת האוכל הטבעי המוכן.

חשוב לזכור – אוכל טבעי בהכנה ביתית הוא לא חזה עוף טחון! אוכל טבעי כולל חלקים שונים של החיה עם אחוזי שומן וחלבון מסויימים, כולל כמויות מדוייקות של איברי פנים העשירים בויטמינים ומינרלים, עצם טחונה או תחליף עצם וירקות.

יש אנשי מקצוע מצויינים שיכולים לבנות עבורכם מתכון להכנה ביתית, ללמד אתכם כיצד לגוון בכל הכנה, ומה חשוב לדעת. בבקשה אל תכינו מתכון לבד ללא ייעוץ מתאים.

אנחנו במיאומי מוכרים אוכל טבעי מוכן ולא מייעצים לגבי מתכונים. בקבוצה “רפואה משלימה לבע”ח” בפייסבוק תוכלו לחפש מטפלת ברפואה משלימה שיכולה לבנות עבורכם מתכון מאוזן ולהסביר איך לגוון. בנוסף, בפוסט מקורות המידע במיאופדיה יש רשימה של כמה מהוטרינריות ההוליסטיות שאני אוהבת ומעריכה שחלקן בונות מתכונים, ויש בעולם עוד אנשי מקצוע רבים שתומכים בתזונה טבעית ויבנו עבורכם מתכון מותאם אישית לחתולים, למשל perfectlyrawsome או thelittlecarnivore. אין לי ניסיון אישי איתם ולכן זו אינה המלצה, קראו את התכנים והתרשמו מהידע ואם מתאים, נסו אותם.

ל-perfectlyrawsome יש מדריך מלא על הכנת אוכל טבעי ביתי לחתולים בגישת Prey Model – גישה המחקה את התזונה הטבעית של החתול בטבע. במדריך יש הסברים על האחוז הרצוי של איברי פנים, עצמות ובשר שומן ושריר. מה שמעניין אתכם זה החלק של Franken Prey – שימוש בחלבוני בע”ח כמו עוף ובקר להגעה לאחוזים הרצויים. החלק של Whole Prey הוא שימוש בחיות קטנות והוא די קשוח אפילו לבני אדם אוכלי בשר.

(6) תקציב חודשי

אנחנו רוצים לדעת כמה כסף אנחנו משקיעים היום באוכל של החתולים לחודש (כולל המשלוח), ולהבין אם אנחנו יכולים להגדיל את התקציב הזה ובכמה.

אם שק של גרגרים עולה 300 ₪ עם משלוח חינם ומספיק לחתולה שלנו ל-3 חודשים, ובנוסף אנחנו קונים לה שימורים קטנים בסכום של 50 שקל לחודש, אז אנחנו מוציאים 150 שקל על אוכל לחתולה לחודש.

מכאן אנחנו יכולים לשחק עם המספרים, האם אפשר להוסיף על הסכום הזה או כמה מהסכום הזה אפשר להפנות לטובת אוכל טבעי מוכן, אוכל טבעי בהכנה עצמית או תוספות טריות להעשרת התזונה של החתולים.

ככל שניתן לחתולה יותר אוכל אמיתי, נפחית מכמות הגרגרים וזה גם חלק מהשיקול התקציבי שלנו.

בברכת מיאו

אל תחכו ליום בו תוכלו להאכיל את כל החתולים באוכל טבעי באופן מלא. התחילו היום, עם מה שיש לכם בבית, עם מה שאתם יכולים להרשות לעצמכם, עם הכנה ביתית. הלקוחות של מיאומי משתפים אותי כל הזמן בשיפור של החתולים שלהם – החתול יותר חיוני, פעיל ואנרגטי, הפסיק להקיא, הפסיק לשלשל או שהאלרגיות בעור נעלמו כלא היו.

תזונה טבעית וטריה עובדת.

אני רוצה את זה גם לחתולים שלכם ואתם לא חייבים ישר לקנות מיאומי בשביל זה. אשמח אם כן כדי שאוכל לפעול יותר למען החתולים, אבל אתם לא חייבים.

❤️ מירה

דעתי על מחקרים ולינק למחקר של פורינה:

מומחי סקרים אומרים שכשהם בונים את הסקר, הם שואלים את הלקוח מה הוא רוצה שתהיה התוצאה ולפיה בונים את השאלות. באופן דומה במחקרים, לגורם המממן את המחקר תהיה השפעה על תוצאות המחקר.

מחקרים שנערכים על ידי חברות מזון ענקיות אינם אוביקטיבים. החברות האלה לא יערכו מחקר של 20 שנה שבודק את בריאות החתול שאוכל תזונה טבעית לעומת חתול שאוכל אוכל יבש כל חייו, פשוט כי האוכל שלהן נחות וגורם למחלות ולמוות בטרם עת. הן עורכות מחקר של אוכל יבש גרוע מול אוכל יבש גרוע עם תוספת של טוב, למשל המחקר שציינתי על עולש, שמראה שאוכל יבש גרוע עם תוספת קטנטנה של סיב תזונתי מאריכה את משך חייו של החתול.

דמיינו מה יקרה אם נאכיל רק בדברים טובים?

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »
ידע כללי

גוף החתול – מבט על מערכת הגוף השונות

השלד די שונה והאיברים ממקומים קצת אחרת, אבל גוף האדם וגוף החתול דומים מאוד מבחינת מערכת הגוף השונות. יש כ-10 מערכות גוף עיקריות עליהן נלמד במאמר זה. מערכות הגוף שלובות זו בזו כמו מערכת הדם המספקת אנרגיה לשרירים, וישנם איברים המשמשים מספר מערכות כמו הלבלב שמייצר גם הורמונים כחלק מהמערכת

להמשך קריאה »
טיפול טבעי

טיפול בחתולים בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים

דמיינו את החתול המפוחד שאימצתם לפני כמה ימים מקבל אומץ וביטחון, יוצא מתחת לספה, משוטט בבית ואפילו מבקש ליטופים. דמיינו את שתי החתולות שלכם שהיום הן צ’ילבות ולא מסתדרות, מתחילות לחיות בשלום ביחד, ואפילו מדי פעם נצפות ישנות יחד במיטה (בשני בקצוות הרחוקים ביותר כמובן). דמיינו את החתול הקשיש שלכם

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל, פייסבוק או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל ופייסבוק.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה