מיאומילדת! כל ספטמבר 10% הנחה על האוכל

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

מסתם תמונה למרהיבה – מדריך לצילום חתולים

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

זה שהחתול האישי שלנו הוא הדבר הנפלא ביותר עלי אדמות זה ברור לכולם, אבל איך זה שלא תמיד התמונות שלו משקפות את הוד שלמותו? במדריך נלמד טיפים וטריקים להפוך את התמונות של חתולי מסתמיות למרהיבות 😻 כל טיפ בפני עצמו אולי נשמע קטן ולא משמעותי, אבל ביחד הם יוצרים אפקט מצטבר שיחמיא לחתולים שלנו.

(1) מושגי בסיס

לפני שאנחנו קופצים לצילום עצמו, כדאי שנבין כמה דברים בסיסיים לגבי צילום כדי שהתמונות של החתולים המתוקים יצאו הכי מוצלחות שאפשר.

רזולוציה ופיקסלים

תמונה בנויה ממיליוני ריבועי צבע הנקראים פיקסלים. רזולציה היא מידות התמונה ונמדדת בפיקסלים לרוחב ופיקסלים לגובה – כלומר כמה ריבועי צבע יש ברוחב התמונה וכמה בגובה. בתמונה אחת יש מיליוני או עשרות מיליוני פיקסלים.

מצלמות שונות יודעות לצלם תמונות עם כמות פיקסלים שונה. מכפילים את הפיקסלים לרוחב ולאורך ומקבלים מדד שנקרא MP, מיליוני פיקסלים. ככל שהמצלמה יודעת לצלם יותר פיקסלים, התמונה תצא ברורה יותר ועם צבעים טובים יותר. לכל עדשת מצלמה בטלפון יש את יכולת הצילום שלה ולרוב למצלמה האחורית יהיו יותר פיקסלים (נניח 30MP) מאשר המצלמה הקדמית (למשל 10MP).

כמות הפיקסלים המקסימלית בטלפון שלי היא 8160×6120 – כלומר 8160 ריבועי צבע לרוחב ו-6120 ריבועי צבע לגובה. מכפלה של כמות הפיקסלים לרוחב ולאורך תיתן לנו 50 מיליון פיקסלים שהם 50MP.

איכות התמונה ביחס למסך

כשאנחנו מתסכלים על תמונה, כל הפיקסלים שלה נמתחים לאורך המסך. תמונה ברוחב 4000 המוצגת במסך מחשב ברוחב סטנדרטי של 1920, תיראה חדה וברורה כי כל פיקסל יהיה קטנטן. גם בטלפון במסך ברוחב 500 פיקסלים התמונה תיראה חדה.

אבל אם ניקח תמונה עם מספר פיקסלים נמוך יותר מאשר רוחב המסך שלנו, נראה תמונה מטושטשת ולא ברורה, כי כל פיקסל נמתח מעבר לגודל הנכון שלו. בדוגמה כאן למטה אפשר לראות את אותה התמונה של ג’לי, ברזולוציות שונות. ב-4,000 היא נראית טוב, גם ב-600 היא נראית טוב (בטלפון – המסך צר מ-600, ובמחשב – העמודה של הבלוג מוגבלת לרוחב 700). אבל כשבתמונה יש רק 100 פיקסלים – היא נראית מטושטשת. כי 100 הפיקסלים נמתחים לרוחב 500 או 700 פיקסלים. כל פיקסל נראה בגודל של פי 5 או פי 7 מהגודל האמיתי שלו. כשיש מעט מאוד פיקסלים, אפשר ממש לספור את ריבועי הצבע בתמונה.

זום אין (CROP)

לפעמים אנחנו מצלמים תמונה מרחוק ומעוניינים רק בחלק ספציפי מהתמונה, אז אנחנו עושים זום אין עם האצבעות כדי להגדיל את החלק המעניין. בפועל אנחנו מותחים את האזור בתמונה (הפיקסלים של האזור נמתחים לאורך המסך) ויכול להיות שלא יהיו מספיק פיקסלים כדי שהאזור המוגדל יהיה ברור.

זה בדיוק מה שקורה פה בתמונה עם סימבה, כשאני עושה זום אין כדי להתמקד בראש שלו – הוא יוצא מטושטש. אם התמונה המקורית היא ברוחב 1,000 ואני רוצה לקחת בערך רבע ממנה (רוחב הראש של סימבה) ולמתוח על פני כל המסך – הוא לא יראה טוב.

גם בטלפונים של היום עם מצלמות באיכויות מטורפות (המוני פיקסלים) – נעדיף להיות קרובים לחתול כך שהוא ימלא את רוב הפריים.

פרופורציה

פרופורציה היא היחס בין אורך לרוחב התמונה (כמה פיקסלים יש בכל פאה של תמונה). הפרופורציות המקובלות הן:

  • 4:3 ממדי תמונה מלבנית (למשל 4000×3000), המספר השמאלי הוא הרוחב
  • 1:1 תמונה ריבועית (למשל 1000×1000)
  • 16:9 ממדי סרטוני וידאו ומסך מחשב (1920×1080 שהם FHD)
 
כשהופכים את היחס (9:16) מקבלים תמונה אנכית (כמו לסטורי).

חיתוך מובנה במצלמה

המצלמה בטלפון מצלמת ביחס של 3:4. בהגדרות המצלמה אפשר לבחור לצלם ביחס אחר, למשל 1:1 או 16:9. מה שקורה בפועל זה שהמצלמה עושה חיתוך לתמונה המלאה, ומציגה לנו חלק קטן יותר מהפריים בהתאם ליחס שביקשנו.

בדוגמה כאן צילמתי את ג’לי ב-3 פרופורציות, בפועל אפשר לראות שהמצלמה מנצלת את כל הפיקסלים לרוחב (4,000) אבל חותכת את הפיקסלים לגובה (2252 ב-16:9 ו-1848 ב-Full).

אני לא רואה טעם לצלם בפרופורציה שהיא לא המקסימלית של המצלמה, אלא אם כן רוצים לחסוך במשקל התמונה ובנפח האחסון. חיתוכים תמיד נוכל לעשות מאוחר יותר בעריכה וחבל לפספס פרטים שיחתכו החוצה באופן אוטומטי. 

(2) יאללה מצלמים 📷

תיאום ציפיות: אנחנו מצלמים חתול עם הטלפון שלנו. טובה עד כמה שתהיה המצלמה שבו, אם החתול בתזוזה (והוא יזוז) – כנראה שרוב התמונות לא יצאו בפוקוס. החתול גם לא יעשה את התנועה שביקשנו ממנו והוא בוודאי יסתכל לכיוון הלא נכון.

הפתרון: לצלם הרבה, אחת מהתמונות בטוח תצא נהדר😊

אור

תאורה היא הדבר החשוב ביותר לתמונה מוצלחת. החתול צריך להיות מואר ועדיף שמקור האור יהיה מאחורינו (מאחורי המצלמה) ויאיר את החתול מקדימה. תאורה טבעית היא הכי מחמיאה (גם לנו!). בתכלס זה אומר לפתוח וילונות ותריסים, לעמוד בין החלון לחתול ולצלם אותו.

מה לא – לא לצלם את החתול עומד על אדן החלון כשכל האור מבחוץ בא מול המצלמה – נקבל דמות חתולית חשוכה ומטושטשת.

כדאי לצלם כשהחתול בצל ולא בשמש – אור שמש ישיר צללים וניגוד גבוה בין חלקים מוארים לחלקים לא מוארים, אלא אם כן מצלמים כשהשמש חלשה – מוקדם בבוקר או אחה”צ / בערב כשהשמש מתחילה לשקוע. הכלל הזה נכון גם כשמצלמים בתוך הבית.

ג'לי בצל נראית הרבה יותר טוב מג'לי בשמש

לא לחתוך איברים

אני מאוד לא אוהבת אוזניים, זנבות או רגליים חתוכים בתמונות (אלא אם כן הם כך במקור 🥰). רוב התמונות של חתולים בגוף מלא יראו טוב יותר כאשר כל החתול בפריים. לכן נהיה במודעות לצלם את כל הראש או כל הגוף וכמובן לא להסתיר חלק מהתמונה עם האצבע שלנו (קורה לי הרבה 🤣). אחכ בעריכה נוכל לחתוך מה שבא לנו
פנתרה נראית הרבה יותר טוב בתמונה העליונה, כשכל הזנב בפריים

לא כל התמונות צריכות להכיל את כל החתול, לפעמים נרצה לצלם רק את הפנים או הפנים וחלק מהגוף.

מדונה היפיפיה מחכה לאימוץ לבית חם ואוהב ב-"בית להצלת חתולים". פנו אלינו לשידוך 🥰

חוק השלישים

חוק השלישים אומר שהחלק המעניין של התמונה (הראש, העיניים) לא יהיה במרכז, אלא מעט בצד. כאשר מחלקים את התמונה עם 2 קווים לרוחב ו-2 קווים לאורך, האוביקט צריך להיות בנקודת מפגש של שני קווים או לאורך אחד הקווים, כמו הראש של נפי:

העין של נפי בול במפגש בין שני הקווים שיוצרים את השלישים

כמו כל חוק צילום – הוא לא תמיד מתאים, בתמונה למטה עיניו של סימבה במרכז התמונה ולמרות זאת היא מעניינת.

זוית צילום

בצילום מגובה המבט של החתול נקבל תמונות מעניינות יותר מאשר אם נצלם מהגובה שלנו. בשתי התמונות הבאות של פומה אין הבדל גדול בגובה בו צילמתי, אבל עדיין הצילום הנמוך יוצר עניין והופך את התמונה מסתמית לדי טובה.

בפועל זה אומר שאנחנו מתכופפים לשפיפה, יושבים על הרצפה או אפילו שוכבים ממש על הרצפה ואז מצלמים. כי מה לא עושים בשביל תמונה מוצלחת!

טלפונים בהם המצלמה נמצאת לא במרכז המכשיר אלא צמודה לצדדים – אם נהפוך את המכשיר נקבל זוית צילום נוספת ואפילו נמוכה יותר – לפעמים זה יוצא ממש מגניב (ולפעמים לא), שווה לנסות!

כיוון מבט

אם החתול מסתכל לכיוון מסויים שאינו המצלמה, נרצה להשאיר קצת ספייס בכיוון אליו הוא מסתכל. אנחנו לא רוצים שהוא יסתכל החוצה מהתמונה, אלא פנימה, וימשוך איתו את המבט של הצופים.

הפריים

החתול צריך לתפוס את רוב הפריים, עם מעט שוליים מסביב. נתקרב כמה שאנחנו יכולים אל החתול ונצלם לאורך או לרוחב בהתאם לתנוחה שלו. כמה שפחות שטחים נטולי חתול יותר טוב. נוכל לשפר את הפריים גם בשלב העריכה.

צילום ברצף / וידאו

כשאנחנו רוצים לתפוס משהו רגעי, יותר קל לצלם בוידאו ואח”כ לשלוף תמונה מאשר לנסות להקליק בזמן על כפתור הצילום. צילום בוידאו יבוא בד”כ על הפוקוס וחדות התמונה, אבל כך אפשר לתפוס את הרגע – את הפיהוק, הלשון או ההתמתחות.

רקע מסודר

זה לא מאוד בשליטתנו, אבל נרצה שהרקע מאחורי החתול יהיה נקי ומסודר ולא מבולגן 😊 בגלל זה אני מעדיפה לצלם את החתולים שלי בחוץ, הבית שלי לא מהווה תפאורה טובה 🙂

רקע מטושטש (עומק שדה)

ככל שהמצלמה תהיה קרובה יותר לחתול, והחתול יהיה רחוק יותר מהרקע – הרקע יהיה מטושטש והתמונה תיראה יותר מקצועית.

(3) מה לצלם?

הו! באופן כללי הכול, באופן קצת יותר פרטני נחפש תנוחות מוזרות או מצחיקות, תנועות יפות כמו התמתחות, קפיצה, פיהוק, ליקוק בו רואים את הלשון, חתול על הגב, מפגש או מגע בין שני חתולים.

עם מה לצלם? טוב, ברור שאנחנו מצלמים 24/7 עם הטלפון. המצלמות בטלפונים מצויינות ויום אחד אולי ישתוו למצלמות מקצועיות, אבל עד אז – תמונות יוצאות טוב יותר במצלמה מקצועית.

(4) פוקוס ומריחת תנועה

פוקוס

פוקוס הוא האזור החד ביותר בתמונה. עדשת המצלמה יודעת להתפקס על אזור במרחק מסויים, וכל האזורים במרחקים אחרים יהיו מטושטשים יותר. את הפוקוס אנחנו רוצים לקבוע על הפנים של החתול בצילום גוף, ועל העיניים שלו בצילום קרוב.

מבחינה טכנית פוקוס קורה כשיש ניגוד גבוה בין 2 פיקסלים צמודים ולכן כדי לקבע את הפוקוס נבחר חלק בתמונה שיש בו ניגוד גבוה בין צבעים (עיניים). בתמונה חשוכה קשה לקבוע פוקוס כי אין ניגוד, הכל חשוך 🤣 לכן כשהתמונה מוארת קל יותר לקבל פוקוס.

מריחת תנועה

חדות התמונה של חתול בתנועה נקבעת על ידי מהירות התריס של העדשה. ככל שהתריס מהיר יותר, נוכל לצלם תנועה מהירה (ריצה, קפיצה) ללא מריחה. במצלמות מקצועיות ובמצב מתקדם במצלמת הטלפון אפשר לשלוט במהירות התריס.

אבל, ככל שמהירות התריס גדולה יותר, המצלמה קולטת פחות אור בתמונה ואנחנו צריכים לפצות על כך, למשל על ידי צילום בתנאי תאורה טובים (לא כשמתחיל להחשיך כמו בתמונה של ג’לי) או במצלמות מקצועיות – העלאת ISO או פתיחת צמצם (מספר קטן יותר).

 

יום אחד אצליח לצלם תמונה חדה של חתול קופץ. אבל לא היום

פוקוס!

בן הזוג שלי צלם מקצועי, ואין תמונה אחת שאני מצלמת שהוא לא מעיר שהיא לא בפוקוס ולא חדה.

(5) עריכה

עריכה מאפשר לשפר משמעותית חלק גדול מהתמונות הגולמיות שצילמנו. יש תמונות שיהיו total loss – חשוכות מד, שרופות מדי (יותר מדי אור), מטושטשות ולא בפוקוס מדי. אבל תמונה סבירה אפשר להפוך לתמונה מעולה על ידי חיתוך הפריים ושיפור התמונה מבחינת חשיפה (כמות האור), ניגודיות וצבעים.

העריכות העיקריות שאני עושה בתמונות הן להגביר חשיפה (אני אוהבת תמונות על גבול השרופות), להגביר רוויה (לחזק את הצבעים), ולהפוך את התמונה לחמימה יותר (חומה יותר). וכמובן חיתוך מתאים כך שהחתול יתפוס את רוב הפריים בתמונה.

הנה חלק מהתמונות שהיו במדריך לפני ואחרי עריכה:

גם חיתוך התמונה יכול להפוך תמונה מסתמית למרהיבה, כמו בדוגמה למטה של מיה. אם כי בד”כ מה שאני עושה בחיתוך הוא לחתוך שוליים מיותרים כך שהחתול יתפוס את רוב הפריים ולמקם את הראש / העיניים בצד לפי חוק השלישים.

הורים לחתולים שחורים?

רוב התמונות של החתולי שלכם יוצאות כמו כתם שחור בלי פרטים? גם אצלי זה ככה, בטח אם אני מצלמת בבית בטלפון. בצילום חתולים שחורים ממש חשוב שתהיה תאורה טבעית וחזקה  מול החתול כדי שהמצלמה תצליח לתפוס כמה שיותר מתווי פניו המתוקים. 

אבל גם עם תאורה, חתולים שחורים מצטלמים פחות טוב מחתולים בהירים. הפתרון הוא לצלם אותם הרבה יותר כמובן 🙂

צילום מוצלח!

הכלל החשוב ביותר – עדיף לצלם מאשר לא לצלם! גם אם הרקע מבולגן, אין מספיק תאורה והחתול מסתכל למקום הלא נכון. צלמו. אולי חלק מהתמונות יפתיעו אתכם ואת השאר אפשר למחוק (תאורטית כמובן, למי יש כוח למחוק תמונות?).

בהצלחה!

♥ מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

מעי דליף

אם כתבתי על המעי בלי לצטט את היפוקרטס, האם כתבתי על המעי? “כל המחלות מתחילות במעי” אמר היפוקרטס, ודי צדק, סה”כ. גירודים, קרחות בעור, פצעים, כל מה שקוראים לו (בטעות) אלרגיות ומחלות אוטואימיוניות – הם תוצאה של מעי דליף. מעי דליף גורם לאיכות חיים לקויה וסבל מתמשך אבל הוא לא גזירה

להמשך קריאה »
ידע כללי

בית טבעי ונקי מכימיקלים ורעלים – חלק ב: חלופות טבעיות

כימיקלים רעילים מקושרים להתפתחות של מחלת הסרטן, לחוסר איזון הורמונלי ולשלל בעיות נוספות. כימיקלים נמצאים כמעט בכל מוצר ביתי רגיל ומשפיעים לרעה באופן משמעותי על בריאות החתולים שלנו, אבל אפשר להחליף אותם עם אלטרנטיבות טובות יותר. הרבה ממכם שאלו אותי* איך אני עושה את זה בבית שלי ובמדריך כאן אשתף

להמשך קריאה »
כלכלי

תוכנית בית לנצח – תכנון העתיד של החתולים שלנו בלעדינו

קל להדחיק ולא לחשוב על זה לעולם, אבל לצערנו העולם מלא בחתולים שההורים האנושיים שלהם מתו ואין מי שיטפל בהם. הם סגורים אבלים ובדיכאון בדירה, היורשים באים להאכיל בקושי פעם ב-3 ימים או שבעל הבית מאיים להוציא לרחוב כי בכל זאת צריך להשכיר את הדירה. בואו נבטיח שלחתולים שלנו זה

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה