מיאומילדת! כל ספטמבר 10% הנחה על האוכל

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

בית טבעי ונקי מכימיקלים ורעלים – חלק ב: חלופות טבעיות

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

כימיקלים רעילים מקושרים להתפתחות של מחלת הסרטן, לחוסר איזון הורמונלי ולשלל בעיות נוספות. כימיקלים נמצאים כמעט בכל מוצר ביתי רגיל ומשפיעים לרעה באופן משמעותי על בריאות החתולים שלנו, אבל אפשר להחליף אותם עם אלטרנטיבות טובות יותר. הרבה ממכם שאלו אותי* איך אני עושה את זה בבית שלי ובמדריך כאן אשתף אתכם בכל מה שאני עושה וגם במה שאני רוצה לעשות ועדיין לא מיישמת.

יש המון מה לשנות ומה לעשות, וזה מציף.

זה מציף מאוד גם אותי, כי ככל שאני לומדת יותר אני מגלה כמה הרבה עוד יש לעשות ולשנות, מעבר למה שחשבתי.

כדי להפוך את המסע לבית נקי מרעלים לאפשרי, אל תשנו הכל בבת אחת, אלא דבר אחד קטן בכל פעם. אני ממליצה להתחיל עם רכישה של מוצרי קוסמטיקה וניקיון טבעיים. כשתרגישו שהתחום הזה כבר בשגרה שלכם, תוכלו לעבור לנושאים היותר כבדים. סידרתי את הקטגוריות לפי קלות השינוי, פחות או יותר.

* לא באמת שאלתם, אבל אני עדיין רוצה לשתף 🤣 בדיוק כמו חוסר המודעות לתזונה טבעית, אין מודעות גם להשפעות המזיקות של הכימיקלים במוצרי הקוסמטיקה והניקיון – וחייבים לשנות את זה.

(1) צעצועים לחתולים

כדורי הספוג הצבעוניים מאלי אקספרס הם כיפים והחתולים מתים עליהם, אבל הם צבועים בצבעים כימיקלים זולים ומזיקים. בקרוב בחנות של מיאומי נמכור אלטרנטיבה בריאה של כדורי משחק מצמר כבשים (Crutley free) הצבועים בצבעים טבעיים שאינם מזיקים. הם חזקים, עמידים וכיפים – והכי חשוב בריאים.

השתדלו להימנע כמה שיותר מהצעצועים הזולים. חכות משחק עם בובה בצבעים זוהרים בקצה? ממש לא. אפשר להכין לבד “טרף” ולחבר לקצה החכה – ניירות קרפ מרשרשים, גליל נייר טואלט גזור, ענפים טריים או יבשים. יש גם את חכת הציפור שהיא חכת המשחק הטובה ביותר בעיניי ואפשר לרכוש אותה בחנות של מיאומי. היא עשויה מנוצות אמיתיות הצבועות בצבעים שאינם רעילים.

שאלתי את היצרן האם הצבעים הם טבעיים והאם מבוצעות בדיקות מעבדה להימצאות רעלים והתשובה שקיבלתי היא שהצבעים הם non-toxic ושבוצעו בדיקות בטיחותיות (Safety). אז זה לא מושלם, כי הצבעים אינם טבעיים ואני לא יודעת באיזו תדירות מבוצעות הבדיקות – אבל הן מיוצרות בארה”ב והיצרן הרבה יותר אמין מאשר מפעלים לא מזוהים בסין.

הימנעו מצעצועים מפלסטיק שהחתולים לועסים. אני יודעת שזה מאוד טרנדי לקנות לחתול צעצועים אינטרקטיביים שמפועלים על ידי סוללה ומעסיקים את החתול. אבל אם הוא מכניס משהו מהצעצוע לפה – לדעתי כדאי להימנע אם אפשר להעסיק את החתול בדרכים אחרות – כלומר עם משחק אקטיבי אתכם, זה במילא עדיף.

(2) מוצרי טיפוח וקוסמטיקה

נסו לקרוא את רשימת הרכיבים של הסבון, השמפו או קרם הפנים שלכם. הבנתם משהו? לא, ואתם גם לא רוצים להבין. מוצרי קוסמטיקה רגילים מלאים בכימיקלים ורעלים – תוצרי לוואי של תעשיית הנפט, מקציפים (SLS), חומרים משמרים, חומרי ריח סינטטיים, צבעים סינטטיים – כולם כימיקלים עם השפעה שלילית על הגוף.

ומה שנמצא עלינו מגיע אל החתולים שלנו, אנחנו מחבקים ומלטפים אותם ועל הדרך מורחים עליהם חלק מהכימיקלים ששמנו על עצמנו, הם מלקקים אותנו ובולעים באופן ישיר את הכימיקלים. קטסטרופה (וגם לנו זה לא בריא!).

מה בקטגוריה: סבון גוף, סבון ידיים, שמפו, מרכך, קרם גוף, קרם פנים, קרם ידיים, בושם, קרם הגנה מהשמש, שפתון, איפור, לק לציפורניים ואין סוף תכשירי קוסמטיקה אחרים.

ממש קל לעבור לחלופות בריאות וטעיות של מוצרי טיפוח, יש הרבה יצרנים ישראלים שמייצרים קוסמטיקה טבעית ומקפידים על חומרי גלם איכותיים וטבעיים, נסו ותמצאו את המוצרים הספציפיים שאתם אוהבים מבחינת ריח ומרקם.

מוצרים מוכנים אני רוכשת בעיקר ממיכל סבון טבעי ומלילי רוז, אבל יש יצרנים רבים נוספים: יצרנים גדולים כמו ערוגות, המילניום, עומר הגליל ואור המדבר מהם גם ניתן לרכוש חומרי גלם ועוד המון מותגים ועסקים קטנים המכינים קוסמטיקה טבעית.

מוצרים שקל לי להכין לבד בבית אני מעדיפה להכין בעצמי ולהשתמש בשמנים האתריים של דוטרה, כי אני פחות סומכת על השמנים האתריים בהם משתמשים רוב יצרני הקוסמטיקה הטבעית. אבל! למרות הספק אני כן משתמשת בהרבה מוצרים קנויים על אף השמנים האתריים שבהם, אני (עדיין) לא נאצית.

מיכל סבון טבעי

ההזמנה הראשונה שלי ממיכל סבון טבעי היתה לפני 10 שנים ביולי 2014, בערך סביב התקופה בה גיליתי את התזונה הלא תעשייתית והתרחבתי גם לקוסמטיקה טבעית. מאז אני לקוחה קבועה והיום מזמינה מהם בעיקר ג’ריקן סבון נוזלי (בריח לימון) שאני מבקבקת לבקבוקי 1 ליטר (לא כיף), שמפו נוזלי (בריחות הדרים ולימון לסירוגין), סבון מוצק וקרם הגנה מהשמש.

יש להם המון מוצרים טבעיים אחרים והחברה מקפידה מאוד על איכות, טבעיות ואקולוגיות.

לילי רוז

לילי רוז מייצרים מוצרי טיפוח טבעיים וגם מוכרים ערכות להכנת אבקת מדיח טבעית ואבקת כביסה טבעית, בשתיהן אני משתמשת.

ניסיתי די הרבה דאודורנטים טבעיים עדינים (ללא סודה לשתיה) וכולם גרמו לי לרגישות, כרגע אני משתמשת בדאודורנט הטבעי הנהדר של לילי רוז שנראה שהעור שלי מסתדר איתו – ללא ריח וללא סודה לשתיה. הוא אקולוגי ומגיע באריזת קרטון מתכלה ולא בפלסטיק כמו אחרים!

לילי רוז מוכרים גם חומרי גלם לניקיון ביתי, מברשות ניקוי טבעיות ועוד מגוון גדול של מוצרי קוסמטיקה.

משחת שיניים

אני משתמשת במשחת שיניים מבוססת מלח של WELEDA מאייהרב. מאייהרב תמיד כדאי לקנות ב-10 לחודש כשיש הנחת מאסטרקרד דיי (10-15% הנחה) או במבצעים שאייהרב עושים לעיתים תכופות של 15-20% הנחה על כל האתר (אני מעריכה שזה הניוזלטר היחיד של חנות שאני מנויה אליו).

לפעמים אני מכינה לעצמי משחת שינים טבעית המבוססת על שמן קוקוס וסודה לשתיה ללא אלומיניום (baking soda) ביחסים שווים ומוסיפה לתערובת שמנים אתריים המועילים לבריאות הפה כמו מור, ציפורן ומנטה.

חמאת גוף

את חמאת הגוף החלומית שאני מכינה למדתי בסדנה לרוקחות טבעית, אבל דוטרה פרסמו מתכון מאוד דומה. אני משתמשת בשילוב של חמאת שיאה אורגנית (עדיפות לגולמית), שמן קוקוס, שמן חוחובה, שמן רוז היפ, ויטמין E ושמנים אתריים בהתאם לאפקט או הריח הרצוי:

השילובים בהם אני משתמשת:

  • לשינה עמוקה ורגועה: לוונדר, ארז, ילנג ילנג, קמומיל רומאי. אני לומדת במכון טיסרלנד לימודים מתקדמים על שמנים אתריים ושם הם טוענים שההשפעה המרגיעה של שמנים היא רק על ידי הרחה, כך שאין משמעות לשימוש בשמנים מרגיעים בחמאת הגוף (למעט ההרחה שלהם בעת ואחרי המריחה), אבל עדיין הריח מהמם.
  • לשיקום עור פצוע: לבונה, לוונדר, מור, גרניום, קמומיל רומאי וקופאיבה (גם עץ התה מועיל מאוד למטרה זו, אך הוא אינו בטוח לחתולים).
  • לניחוח הדרים מרים ומעודד: לימון, תפוז בר, עשב לימון ואשכולית. שמני הדרים הם פוטוטוקסיק – אסור לצאת לשמש אחרי שנמרחנו בהם.
  • להרגעת השרירים אחרי אימון קשוח (כלומר, אחרי כל אימון, בכל זאת אני מתאמנת בקרוספיט): ארומה טאץ’, תערובת שמנים מוכנה של דוטרה. אני לא ממש אוהבת את הריח שלה, אבל אחרי שניה אני במילא כבר לא מריחה אותו.

סרום לעור זוהר

סרום זו מילה פנסי למוצר טיפוח עם רכיבים פעילים לשיפור העור. אני פשוט קוראת לו קרם פנים, למרות שהוא לא קרמי. אני משתמשת בשמן קיק שהוא מאוד סמיך (אפשר להחליף בשמני נשא אחרים קלילים יותר כמו שמן קוקוס מופרד, שקדים או חוחבה) עם ויטמין E איכותי (לעור, לא תוסף תזונה) ושמנים אתריים לשיפור העור כמו לבונה, גרניום, מור, לוונדר, ארז ואחרים. It’s fun ובכל פעם שהוא נגמר אפשר לעשות שילוב אחר של שמנים.

בושם!

בשמים רגילים הם אוסף של ריחות סינטטיים המיוצרים במעבדה. במילים אחרות הם כימיקלים מזיקים ומשבשי הורמונים.

ממש קל להכין לעצמנו בושם טבעי עם שמנים אתריים. בבקבוק רולר מערבבים שמן נשא כמו שמן שקדים אורגני בכבישה קרה או שמן קוקוס מופרד (FCO) אורגני בכבישה קרה עם מספר טיפות של שמנים אתריים (יחס ריכוז של 2-3%) וקיבלנו בושם טבעי מושלם!

אזהרה חשובה!

שמנים אתריים יכולים להיות מסוכנים לחתולים.

אל תשתמשו בשמנים אתריים לפני שקראתם את המדריך שלנו והבנתם מאילו שמנים להימנע – גם מבחינת סוג הצמח וגם מבחינת איכות השמן. מעל 80% מהשמנים האתריים המוצעים למכירה הם מזוייפים – והם באמת מסוכנים לחתולים!

(3) חומרי ניקוי לבית

“גורם לגירוי בעור, גורם לגירוי חמור בעיניים, לבש כפפות מגן והרכב משקפי מגן, רחץ את הידיים היטב לאחר השימוש, שטוף מיידית עם מים אם נוצר מגע עם העור או העיניים. אם הגירוי אינו חולף קבל סיוע רפואי”. מפחיד. אבל נחשו מה? אלו הוראות שימוש של חומר ניקוי סטנדרטי שקונים בסופר, איתו אנו מנקים את הרצפה ואת השיש. החתולים שלנו הולכים ושוכבים על המשטחים האלה, מלקקים את עצמם בזמן הטיפוח ובולעים פנימה את כל החומרים המסוכנים שבגללם יש את האזהרות המבהילות האלה.

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.

זה רעל, גם אם על התווית רשום חומר ניקוי, ולא רעל. ממש קל לנקות את הבית עם חומרי ניקוי טבעיים קנויים או בהכנה עצמית! הבית יהיה לא פחות נקי ונוצץ, והרבה יותר טבעי ובריא לנו ולחתולים. מה בקטגוריה: מגבונים, נוזל רצפה, נוזל כלים, אבקת מדיח, אבקת כביסה, מרכך כביסה, מסירי עובש, אקונומיקה וכל ספריי הניקוי השונים.

מוצרי ניקוי טבעיים קנויים

התחילו באגף ה-eco friendly בסופר עם מותגים כמו ecover ו-ecofriendly המבוססים על רכיבים טבעיים ממקור צמחי ורשום עליהם שאינם מכילים תוצרי נפט. זו התחלה טובה, אם כי אני לא מתה על זה שעל חלקם אין רשימת רכיבים מפורטת. העדיפו מוצרים ללא ריח, או ללא רכיב “בושם” (fragrance) שבעצם אומר שיש במוצר רכיבי ריח סינטטיים (“בושם” הוא אחד הרכיבים בספריי ecover שיש ברשותי כעת). תוכלו למצוא בקלות מוצרי ניקוי טבעיים מוכנים – נוזל לשטיפת רצפות, נוזל ניקוי כלים, חומרי ניקוי למכונת הכביסה, טבליות למדיח ועוד.

מגבונים טבעיים

חברת Only wipes מוכרת מגבונים יבשים ללא כימיקלים. אפשר להרטיב אותם ולאחסן בקופסה ייעודית כדי להשיג מגבונים לחים. אני שומרת אותם יבשים ולפני השימוש משפריצה עליהם מספריי הניקוי שלי.

ספריי ניקוי DIY

בבקבוק ספריי מזכוכית כהה בנפח 16 oz (500 מ”ל) ערבבו חצי כמות של חומץ וחצי כמות של מים, עם 10 טיפות של שמן אתרי לימון ו-10 טיפות מתערובת השמנים On guard של דוטרה. הקפידו על שמנים אתריים טהורים עם בדיקות מעבדה חיצוניות שמבטיחות את איכותם. אני משתמשת בחומץ טבעי 5% או 10% ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים שאני רוכשת בחנות Wefill. אפשר גם להשתמש בחומץ סינטטי 5% (חומצה אצטית למזון) רק שממש קשה למצוא אותו בסופרים. זה לא (!) החומץ הרגיל שיש בסופר כמו זה של אסם ויכין. שהוא טבעי עם חומרים משמרים וצבעי מאכל ואינו טוב למטרה שלנו.

הסרת אבנית מכלי מטבח

יותר טוב מכל חומר ניקוי ייעודי – קבלו את מלח הלימון. את כלי השתיה של החתולים, הקומקום החשמלי וכל כלי אחר שצובר אבנית אני מנקה עם מלח לימון. מוסיפה כמות קטנה לכלי ומשרה למספר דקות במים חמים, האבנית מתמוססת ממש מהר ואז אפשר לשטוף את הכלי. אם נקפיד לשטוף את כלי המים של החתולים כל יוםלא תיווצר שכבה עבה של אבנית. אבל אם היא כבר נוצרה – מלח לימון הוא הפתרון.

קבלו השראה

בשלב הבא שלכם תוכלו להתחיל להכין בעצמכם חומרי ניקוי ביתיים – לכביסה, למדיח, לשטיפת רצפות, לניקוי מראות ומה לא. עקבו אחרי מיכל מורובאינסטגרם. היא מציגה את העולם של ניקוי טבעי בצורה קלילה ונעימה, ממליצה על מוצרים ומשתפת מתכוני DIY להכנה ביתית קלה של מוצרי ניקוי. יש לה קובץ דיגיטלי במחיר 49 ₪ שמאגד הרבה  מתכוני DIY כמו נוזל לשטיפת רצפה, קרם ניקוי לאסלה ולכיורים, אבקת מדיח ועוד. מעבר למתכונים היא גם מסבירה על חומרי הגלם השונים. אני רכשתי ומיישמת חלק מהמתכונים, והכיור שלי לבן, מבהיק ונוצץ באופן טבעי וזה מדהים!

(4) כביסה

הרגילו אותנו לשייך ריח לניקיון, ולכן למרככי הכביסה יש ריחות כל כך חזקים. אבל אין שום קשר בין נקי לבין ריח, והריחות הסינטטיים החזקים שדוחפים לתכשירי הכביסה דופקים את המערכת האנדוקרינית – מערכת ההורמונים של הגוף. הורמונים הם לא רק הורמוני מין (החשובים מאוד בפני עצמם לשלל תפקידים בגוף, לא רק לרבייה), כל הגוף שלנו ושל החתולים מבוסס על פעילות הורמונלית – יקיצה ושינה, רעב ושובע, תגובה  מהירה למצבי חירום וכל דבר אחר.

אז אבקות הכביסה ומרככי הכביסה עתירי הכימיקלים הם מחוץ לתחום, אבל ממש קל להחליף אותם בחומרי ניקוי טבעיים 🙂

אבקת כביסה

את אבקת הכביסה מחליפים בתערובת חדשה משלושה רכיבים טבעיים: סודה לשתיה, סודה לשטיפה וסבון. את החומרים רוכשים מלילי רוז ומקבלים את המתכון והוראות הכנה. המתכון והכמויות מכל רכיב מופיעים גם באינסטגרם של מורן מורו. אני רכשתי והכנתי את הנוזל, אבל בפעמים הבאות אשאיר את התערובת בגירסת אבקה ללא נוזל. יותר נוח לשימוש ונשמר לזמן ארוך יותר.

מרכך כביסה

את מרכך הכביסה מחליפים בחומץ – חומץ טבעי ללא חומר משמר וצבעי מאכל או חומץ סינטטי (חומצה אצטית) שהוא שקוף לגמרי.

כבר לפני שנים רבות התחלתי להוסיף חומץ לכביסה, כי הכביסה שלי היתה יוצאת עם ריח מעופש קל. הוספתי חומץ רגיל יחד עם מרכך הכביסה הרגיל וזה עבד כמו קסם. מאז השתדרגתי, החלפתי את החומץ הרגיל בחומץ טבעי והפסקתי עם מרכך הכביסה לגמרי. אני לא מבחינה בהבדל מבחינת רכות הכביסה ועל הדרך החומץ גם קוטל עובש ממכונת הכביסה.

כדורי צמר למייבש הכביסה

כדי לייעל את הייבוש במייבש הכביסה אני מוסיפה כדורי צמר (בדומה לכדורי המשחק  הטבעיים של החתולים, רק גדולים יותר). הם גם מייעלים את הייבוש וגם מפחיתים חשמל סטטי. אפשר גם להוסיף לכדורי הצמר שמנים אתריים כדי שלכביסה הנקייה יהיה ריח, אני לא טורחת.

(5) מפיצי ריח

זה סעיף ממש קל.

כמו שאמר ביידן, don’t.

אל תשתמשו במפיצי ריח חשמלייים, ספריי ריח לשירותים או כל דבר שמפזר ריחות סינטטיים. אין בהם שום דבר טוב. אפשר לעשות ריח נעים בבית עם שמנים אתריים על ידי דיפיוזר חשמלי (לא דיפיוזר שדורש נר) או שקיות מלח גס.

אני גם נגד מפיצי פורמונים לחתולים – הם סינטטיים, כימיקלים שמיוצרים במעבדה.

עד כאן החלק היחסית קל ליישום, מפה העניינים הולכים ומסתבכים…

(6) בישול וכלי מטבח

נכנסים למטבח! בכל זאת העיסוק העיקרי שלנו הוא אוכל 😊

כלי הגשה ואחסון

אחסון, חימום והגשת מזון בכלי זכוכית בלבד. אל תשתמשו בכלי פלסטיק למזון ומים, לא לכם ולא לחתולים. פלסטיק עלול לשחרר חלקיקי פלסטיק קטנטנים לאוכל ולשתיה, במיוחד אם מחממים בפלסטיק.

פשר להגיש לחתולים את האוכל והמים גם בכלי נירוסטה, אם כי אישית אני מעדיפה כלי זכוכית. אם אתם מגישים בנירוסטה, ודאו שהיא לפחות באיכות 18/10. זאת אומרת שלא קונים קערת מתכת בחנויות סטוק או בדוד אלי – אין לנו מושג ממה זה עשוי ואיזה מתכות כבדות יזלגו לאוכל ולמים.

אפשר גם להשתמש בצלחות קרמיקה להגשת אוכל, אבל הבעיה איתן שלפעמים יש סדקים בגלזורה ואז חלקיקים מתוך הקרמיקה עצמה יכולים להגיע לאוכל וזה פחות מומלץ.

זכוכית – הכי קל, נוח ובטוח (עד שהיא נשברת – לכן העדיפו זכוכית חזקה).

לכלי מים לחתולים אני מאוד אוהבת את מיכל האחסון העגול של איקאה (בתמונה), הוא ברוחב וגובה מעולים וקל מאוד לנקות אותו (כל יום!). לצלחות אוכל לחתולים אני משתמשת בצלחות הזכוכית הלבנות שלהן שעולות כ-5 ש”ח לצלחת.

מחבתות וסירים

זרקו את הטפלון והנון-סטיק ועברו להשתמש בסירים ומחבתות מפלדת אל חלד (נירוסטה) בלבד. הציפוי של הטפלון הוא לא איזה פלא טכנולוגי נהדר, הוא אוסף כימיקלים שמשתחררים לאוויר כשמבשלים ומטגנים במחבתות ובסירים.

הנירוסטה המקובלת היא 18/10, אך Nontoxicdad (אספר עליו בסוף) ממליץ על נירוסטה 18/0, כאשר ה-0 מעיד על אפס ניקל. כדי לבדוק אם המחבת הנוכחית שלכם מכילה ניקל, הצמידו אליה מגנט. אם הוא מתמגנט, יש ניקל. אבל אני יכולה לחסוך לכם את הניסוי – יש בה ניקל. יש באמזון מחבתות מהסוג הזה, לאחר שאתנסה איתן אחווה את דעתי האם כדאי להשקיע.

בינתיים אני עם מחבתות וסירי נירוסטה רגילים (העפתי את כל הטפלונים והנון-סטיק. נאה דורשת נאה מקיימת).

ניקיון כלים

אז את נוזל הכלים כבר החלפנו בנוזל כלים אקולוגי מוכן, אבל עם מה מקרצפים ומנקים את כלי האוכל?

את הספוג בסגנון סנו סושי החלפתי בספוגי קרצוף טבעיים מצמחים מאמזון ובמברשות עץ עם סיבים צמחיים לניקוי כלים מלילי רוז. יש להם כמה סוגים, עם ידית עץ קצרה וידית עץ ארוכה בשילוב עם פליז או ללא. הזמנתי ללא פליז, גם קצרה וגם ארוכה.

אפשר גם לרכוש מאלי אקספרס, אבל שם אי אפשר להאמין שכשהם כותבים סיבים צמחיים זה באמת סיבים צמחיים.

אחרי כמה שבועות של שימוש – באופן חד משמעי אני מעדיפה את מברשת העץ הארוכה על פני הספוג. אני משתמשת ביותר סבון כלים כי היא לא אוגרת בתוכה סבון, אבל היא נוחה לשימוש ומקציפה היטב.

את מטליות הניקוי לשיש החלפתי למטליות רב פעמיות מכותנה אורגנית (בתמונה).

(7) מערכת סינון מים אוסמוזה הפוכה

המים בברזים בישראל לא טובים. עזבו את הלכלוך, האבנית והחלודה, למים מוסיפים פלואור. כל הקטע של הוספת פלואור הוא שגיאה בסקיילים מטורפים, ממש כמו פירמידת המזון שהתבססה על מחקר מוטה של קיז שהשמיט ממצאים שהיו לא נוחים.

מוסיפים פלואור למים במחשבה שהוא מונע עששת. אך כמובן שעששת נמנעת על ידי הימנעות מצריכת סוכר והפלואור עצמו לא מייצר הצלחה במניעת עששת כמו ההצלחה המלאה של שינוי תזונתי. מהצד השני, הוספת פלואור למים גורמת לנזקים כמו ירידה באינטלגנציית העובר וירידה בתפקוד של בלוטת התריס.

מערכת סינון מים ביתית מסירה את הפלואור ממי השתיה ומטהרת את המים מחומרים מזיקים נוספים.

טרם התקנו בבית, נעשה זאת בקרוב.

(8) הדברה נגד מזיקים, חרקים ועשבים

חומרי הדברה הם רעל. זה לא משנה אם הם נגד ג’וקים, עשבים בגינה או פרעושים. רעל זה רעל והחשיפה אליו מרעילה.

The dose makes the poison.

חשיפה מתמדת לאורך זמן לכמויות קטנות מצטברת וגורמת לנזקים בטווח הארוך. 

זה מאתגר מאוד להימנע לחלוטין מחומרי הדברה. במיוחד בקיץ כשיש המוני נמלי אש והן מוצאות את דרכן למיטה (לא נעים), או כשגיליתם קן צרעות בדיוק מעל הדלת חתולים שעוקצות את החתולים כשהם נכנסים ויוצאים מהדלת (סיפור אמיתי וטונות של חומרי הדברה ריססנו שם).

לכן גם אנחנו במקרי קיצון משתמשים בחומרי הדברה קונבנציונליים, אבל משתדלים להימנע עד כמה שאפשר (כלומר, אני משתדלת, לניצן לא אכפת).

  • פרעוש ותילוע על בסיס קבוע – כמובן שהחתולים שלנו לא מקבלים, אלא אנחנו שומרים על מערכת החיסון שלהם בריאה וחזקה, ומחזקים אותה בצורה בטיחותית עם שמנים אתריים טהורים. לרוב החתולים שלנו אין פרעושים ותולעים ומי שכן נוטה לפרעושים מקבל טיפול טבעי של שמן ארז. יש לנו רק חתול אחד שמדי פעם יש לו תולעים – סימבה. הוטרינרית סבורה שאולי זה בגלל שהוא אוכל הרבה עכברים (שהם מלאים בפרעושים) ועוד לא הצלחתי להבריא אותו לגמרי.
  • הדברה נגד ג’וקים וחרקים אחרים שלא גורמים לנזקים חוץ מצרחות – ממש אפשר להסתדר בלי זה. עדיף שהחתולים יאכלו את הג’וק.
  • הדברה נגד עשבים בגינה וריסוס בחומרים כמו ראונדאפ – ממש לא! מאוד רעיל ומסוכן לחתולים שלנו, שהולכים ושוכבים על הדשא, ואז מלקקים את כל הרעלים האלה לתוך הגוף. להימנע כמו מאש ולהמעיט בטיולים עם כלבים במדשאות שנראות טיפ-טופ, זה אומר שהן מרוססות.

(9) טקסטיל

כבר שנים שאני רוצה לקנות מגבות מכותנה 100% אורגנית, ועגלת הקניות שלי באמזון מלאה בהן, אבל אין להן משלוח חינם מעל 49$, ואני משתמשת בזה כתירוץ ללא לעשות כלום.

ככה זה, גם כשיודעים מה נכון לעשות, לא תמיד מבצעים, אבל עדיף לדעת ולרצות לעשות מאשר לא לדעת.

יש שתי בעיות עיקריות עם בדים שאינם 100% כותנה אורגנית:

1. כשהבד הוא לא 100% אורגני זה אומר שהצמח רוסס בקוטלי עשבים וקוטלי חרקים. הריסוס נשאר והופך להיות חלק מהבד ואז אנו נחשפים לרעלים האלו יום יום, 24/7 ברציפות.

2. כאשר הבד משולב עם פוליאסטר ובדים סינטטים אחרים – זה אומר שאנחנו מגבירים את החשיפה שלנו לפלסטיק, ללא הפסקה.

ההעדפה היא להשתמש בבדים מכותנה 100% אורגנית, או בדים שיש להם תו תקן OTEX-100, תקן שמבטיח שהבדים נבדקו נגד 100 רעלים וכימיקלים ידועים. מאוד קל למצוא באמזון פריטים עם תו תקן זה, הוא מוצג בבירור.

מה בקטגוריה: מגבות, מצעים, שמיכות, בגדים, מיטות לחתולים.

ריהוט

במזרונים, ספות ושטיחים יש כימיקלים מעכבי בעירה שהם שם חביב לכימיקלים מסוכנים, ובדים רבים הם עם כימיקלים להגברת החסינות למים ועמידות בפני כתמים. יש השערה שכימיקלים מעכבי בעירה מקושרים לפעילות-יתר של בלוטת התריס, מחלה שחתולים רבים סובלים ממנה.

אנחנו לא באמת נחליף עכשיו ספה בגלל זה (ותכלס, גם אין אלטרנטיבה, כולן ככה). הפתרון הוא לשים על הספה, המיטה, מזרוני בעלי החיים ובכל מקום בו החתול אוהב להיות – בד מכותנה (עדיף אורגנית) כמו מגבת, שמיכה או סדין. משהו שיפריד בין החתול לבין הכימיקלים.

אלא אם כן אתם גרים בארה”ב וקנדה, שם יש כבר מזרונים מכותנה אורגנית. חלום 😃

 

(10) מקורות מידע ורשימת קניות

מקורות מידע ואנשים לעקוב אחריהם:

♥ הספר Fatal Conveniences של Darin Olien מסביר על הסכנות בכימיקלים ומפרט על כל הכימיקלים המסוכנים שנמצאים במוצרי היום-יום וגם מציג חלופות בריאות יותר. שמעתי את דארין מתראיין בפודקאסט של ד”ר סטיבן גנדרי וזה היה פוקח עיניים ומפחיד, אצתי רצתי להזמין את הספר ודי הצטערתי 🤣. הספר מפרט לעומק על הכימיקלים בכל קטגוריות המוצרים בבית. זה מפחיד, ולפעמים רשימת הכימיקלים הלא נגמרת קצת משעממת – אבל זה כל כך חשוב!

♥ Nontoxicdad: אם ממש בא לכם להיות מוצפים בכמה אתם לא עושים מספיק – הוא הכתובת. כי מוצרי ניקוי, ריחות סינטטיים וטקסטיל רגיל – אני כבר יודעת שצריך למצוא אלטרנטיבה בריאה. אבל הוא מדבר גם על כמה נייר טואלט הוא רעיל (מולבן ומחוזק עם כימיקלים), קרשי חיתוך רגילים מעץ הם רעילים (חתיכות עץ המודבקות עם כימיקלים), מחבתות פלדת אל-חלד 18/10 רגילות הן רעילות (עדיף 18/0 בלי ניקל) ואפילו מלח הים הקלטי לא מספיק טוב עבורו. קשוח מאוד אבל הוא מציג את הדברים בצורה קלילה וזורמת, אז כדאי לעקוב כל עוד זה לא גורם לכם להתייאש.

חנויות וספקים למוצרים וחומרי גלם

יש הרבה ספקים, כשאתם רוצים חומר גלם כלשהו, עשו סקר שוק ומצאו את המוצר הכי איכותי במחיר הכי משתלם עבורכם (כולל המשלוח). העדיפו תמיד מוצרים אורגניים כאשר זה רלוונטי (נגיד פחות רלוונטי למלח לימון). חלק מהיצרנים מוכרים גם בחנויות אחרות באינטרנט (כמו ביוגאיה ואחרות), אז פשוט תשוו מחירים ואיכויות (ותמיד תבדקו באייהרב). 

שמני נשא לקוסמטיקה טבעית:

חשוב להקפיד שיהיו אורגניים ומכבישה קרה.

חמאת שיאה

  • אייהרב: חמאת שיאה גולמית – ריח מאוד חזק, גרגרית, פחות כיפית אבל יותר בריאה.
  • ערוגות: חמאת שיאה מעובדת – חסרת ריח, כיפית וקלה לשימוש, אך ייתכן ואיבדה חלק מאיכויותיה בתהליך העיבוד.
  • מילניום: יש להם גם גולמית וגם מעובדת, אין לי ניסיון אישי.

שמנים אתריים:

80% מהשמנים האתריים הנמכרים הם מזוייפים – ומסוכנים לחתולים!
 
  • דוטרה: החברה היחידה שאני סומכת עליה עם החתולים שלי, בהמלצת הוטרינרית ד”ר ג’נט רוארק. לכל שמן דוטרה מפרסמת דוח בדיקת מעבדה חיצוני המאשר שהשמן הינו טהור ולא מזוייף ואת הרכב החומרים הקיימים בו. ניתן לרכוש ישירות באתר של דוטרה ישראל (אפשר להירשם עם הלינק שלי ותמורת דמי חברות של 100 ₪ בשנה ליהנות ממחיר סיטונאי הכולל 25% הנחה), בחנויות שונות באינטרנט (במחיר קמעונאי) וגם בחנות של מיאומי ללקוחות הרוכשים אוכל טבעי (אנו מחזיקים מלאי מצומצם של השמנים השימושיים ביותר, כולל לימון ואון גארד לניקיון).
  • יש הרבה מאוד מותגים של שמנים אתריים – ישראלים ובינלאומיים. אם הם עושים בדיקות צד ג’ לבדיקת איכות השמן ומוכנים לחלוק עמכם – מעולה. למיטב ידיעתי רק דוטרה מפרסמת בגלוי את הבדיקות.

חומרי גלם לניקיון טבעי:

  • מלח לימון (Citric Acid): אפשר למצוא בכל סופר, חנות תבלינים ובאייהרב.
  • סודה לשתיה (Baking Soda או Sodium Bicarbonate): בלילי רוז, באייהרב ובחנויות נוספות.
  • סודה לשטיפה (Sodium Carbonate): בלילי רוז.

בקבוקים וצנצנות

בקבוקים וצנצנות מזכוכית כהה (נקראת באנגלית amber glass). אפשר להזמין מאמזון, מטמו ומאלי אקספרס וגם בארץ (אור המדבר וחנויות אחרות). אני לא הבחנתי שהאיכות של הבקבוקים מטמו פחות טובה מהאיכות באמזון.

  • לספריי ניקוי לבית – בקבוק ספריי של 16 oz (כ-500 מ”ל)
  • לסרום פנים – בקבוק משאבה מזכוכית כהה של 50 מ”ל (טמו)
  • לחמאת גוף – צנצנות זכוכית של 50-60 מ”ל (2oz) או 100-120 מ”ל (4oz)

בברכת מיאו

עדיין לא כתבתי את חלק א – בו אסביר למה הכימיקלים כל כך מסוכנים ואיך הם משפיעים על הבריאות שלנו ושל החתולים. אז מקווה שלמרות שיש לכם רק את האיך ואין לכם את הלמה, תתחילו לאמץ וליישם דברים קטנים.

שנזכה לדעה צלולה עד 120 וחתולים בריאים עד 30.

🧡 מירה

גילוי נאות

אז מיאומי עדיין לא אימפריה ולכן רוב הלינקים כאן הם לא אפילייט, אלא רק המלצות אמיתיות שלי. הלינקים לאייהרב ולאמזון כן אפילייט, כי להם יש תוכניות מסודרות ואוטומטיות 😊 אבל יום אחד אהיה משפיענית רשת ואקבל קופונים גם למותגים הישראליים 🤣

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

מעי דליף

אם כתבתי על המעי בלי לצטט את היפוקרטס, האם כתבתי על המעי? “כל המחלות מתחילות במעי” אמר היפוקרטס, ודי צדק, סה”כ. גירודים, קרחות בעור, פצעים, כל מה שקוראים לו (בטעות) אלרגיות ומחלות אוטואימיוניות – הם תוצאה של מעי דליף. מעי דליף גורם לאיכות חיים לקויה וסבל מתמשך אבל הוא לא גזירה

להמשך קריאה »
כלכלי

תוכנית בית לנצח – תכנון העתיד של החתולים שלנו בלעדינו

קל להדחיק ולא לחשוב על זה לעולם, אבל לצערנו העולם מלא בחתולים שההורים האנושיים שלהם מתו ואין מי שיטפל בהם. הם סגורים אבלים ובדיכאון בדירה, היורשים באים להאכיל בקושי פעם ב-3 ימים או שבעל הבית מאיים להוציא לרחוב כי בכל זאת צריך להשכיר את הדירה. בואו נבטיח שלחתולים שלנו זה

להמשך קריאה »
מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה