מיאומילדת! כל ספטמבר 10% הנחה על האוכל

Cat Logo 250

אוכל
טבעי
לחתולים
שמחים

תוכנית בית לנצח – תכנון העתיד של החתולים שלנו בלעדינו

הי!

אנחנו מיאוּמי - אוכל טבעי לחתולים: חנות לאוכל טבעי וחטיפים טבעים לחתולים ואתר תוכן עם מדריכים ורעיונות לגידול חתולים ושיפור איכות החיים שלהם ושלכם.

♥ מחזירים אהבה ♥
על כל רכישת קרטון אוכל טבעי מאיתנו אנחנו תורמים בחזרה לקהילה - ומעניקים קרטוני אוכל טבעי לעמותות המטפלות בחתולי רחוב פצועים וחולים.
לחנות

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג:

התקדמות במדריך

תוכן עניינים

מאמרים אחרונים:

קל להדחיק ולא לחשוב על זה לעולם, אבל לצערנו העולם מלא בחתולים שההורים האנושיים שלהם מתו ואין מי שיטפל בהם. הם סגורים אבלים ובדיכאון בדירה, היורשים באים להאכיל בקושי פעם ב-3 ימים או שבעל הבית מאיים להוציא לרחוב כי בכל זאת צריך להשכיר את הדירה.

בואו נבטיח שלחתולים שלנו זה לא יקרה. בואו נעשה את המקסימום כדי לתכנן להם עתיד טוב ומלא באהבה, גם אם ההתעסקות הזו לא כיפית. אין איזה מנגנון פלא שיבטיח לנו שיהיה להם טוב, אנחנו צריכים לתכנן כדי לגרום לזה לקרות ולהשקיע זמן ומחשבה. האמת שגם אם נתכנן שום דבר לא מובטח, אבל זה עדיין מצב הרבה יותר טוב מאשר אם לא נתכנן.

התוכנית הרשומה כאן היא אקסטרה מסובכת כי היא משלבת את נושא המימון הכספי של עלויות הטיפול בחתולים עבור המשפחה המאמצת. אפשר כמובן לעשות את התוכנית גם ללא החלק הכספי וזה מפשט את העניינים.

הכתוב מתייחס כמובן גם לכלבים וחיות מחמד אחרות, אבל בכל זאת, בלוג חתולים, מרשה לעצמי להיות מגדרית ולא פוליטיקלי קורקט.

תוכנית בית לנצח

תוכנית בית לנצח היא המקום שלנו לאגד באופן מסודר את כל מה שדרוש כדי שהחתולים שלנו ימשיכו לחיות בכיף ולהרגיש בטוחים ואהובים לנצח, כשאנחנו כבר לא נוכל לטפל בהם.

שזה בעצם שם ותיאור מפונפנים לקובץ גוגל דוק או וורד, שבו אנחנו כותבים כל מה שאנחנו יודעים על החתולים שלנו ואיך אנחנו רוצים שהחיים שלהם יראו בלעדינו ואיך אנחנו מתכוונים לממן את כל ה-FUN הזה.

בלעדינו אומר או שמתנו (חס וחלילה, חמסה חמסה) או שקרה לנו משהו ואנחנו לא כשירים לטפל בחתולים באופן זמני (כנ”ל עם החמסה) – נפצענו ואנחנו מאושפזים בבי”ח, נאלצנו לעזוב את הבית בפתאומיות בלי יכולת לקחת איתנו את החתולים וכו’.

התוכנית תהיה כמעט זהה לשני המצבים, למעט

  • הנושא הכספי, כי כשאנחנו מתים יש הרבה יותר כסף לחלק מאשר אם אנחנו נפצעים או נאלצים לעזוב את הבית.
  • במקרה של אי כשירות זמנית, חשוב להדגיש שהחתולים חוזרים אלינו.

 

גם אם יש לנו בן/בת זוג שחיים איתנו ואוהבים את החתולים בדיוק כמונו – זה לא מספיק, כי חס וחלילה יכול לקרות משהו לשנינו ביחד, ולכן בכל מקרה אנחנו חייבים להכין תוכנית לחתולים.

אז מה אנחנו רושמים בתוכנית בית לנצח?

  1. פרטי משפחה מאמצת
  2. אורח חיים רצוי
  3. מידע על כל חתול: מספר שבב, תמונות לזיהוי, סוג אוכל, תיק רפואי.
  4. עלות גידול שנתית ומקורות מימון: בסוף הכל מתחיל ונגמר בכסף, הפלנו על מישהו את החתולים שלנו, רצוי שנממן את זה.
  5. לוגיסטיקה ותפעול – כשקורה לנו משהו, מי מתפעל? מי מטפל בחתולים בימים הראשונים, מי מעביר את החתולים למשפחה המאמצת?

 

לפני שאנחנו מתחילים להכין את המסמך המסודר, אנחנו רוצים קודם כל לחשב את עלות הגידול השנתית של החתולים ואח”כ למפות את הנכסים שלנו ולהגדיר מקורות מימון לגידול החתולים בהיעדרנו. שלבים 1 ו-2 במדריך מתייחסים לנושא הזה, הוא אינו חובה אבל לדעתי ראוי.

יאללה לעבודה 😊

(1) שלב 1 - חישוב עלות כספית

חישוב עלות שנתית

לפני שמתחילים למצוא משפחה מאמצת חדשה ומקורות מימון, אנחנו רוצים לדעת כמה החתולים עולים לנו בשנה. אפשר להיעזר במדריך שלנו “כמה עולה לגדל חתול” ולהתאים את המספרים אליכם.

הדרך המדוייקת ביותר היא לעקוב באופן חודשי אחרי ההוצאות על החתולים (הידעתם שבהשכלתי אני כלכלנית? מספרים is my thing), אפשר עם אקסל או אפליקציות מיוחדות שמתחברות לכ.א ולבנק וסוכמות אוטומטית כמה כסף הוצאתם על כל קטגוריה. אני מעדיפה לעדכן את כל ההוצאות שלי ידנית באקסל, זה הרבה יותר קל ומדוייק עבורי.

כשאנחנו יודעים כמה אנחנו מוציאים בשנה על כל חתול, נכפיל את הסכום במספר השנים הצפוי לחתול בהתאם לגיל שלו.

תוחלת חיים

תוחלת החיים הממוצעת היום של חתול שאוכל יבש היא משהו כמו 12-14 שנים, למרות שפוטנציאל החיים של חתולים הוא לפחות 30 שנים. תוחלת החיים הנמוכה היא תוצאה של אכילת אוכל יבש שפוגע בבריאות ומקצר את החיים, סביבה מלאה בכימיקלים, חיסונים שלא לצורך גם כאשר לחתול כבר יש נוגדנים בדם, שימוש מוגזם באנטיביוטיקה שמשבשת את המיקרוביום ויום-יום שמלא בסטרס.

אז לפי אורח החיים שלכם ושל החתולים בבית, תבחרו מספר.

עבור החתולים שלי הלכתי על גיל 25 כעל הגיל המקסימלי, כי הם:

  • אוכלים מזון טבעי מגיל מאוד צעיר
  • לא מקבלים תרופות וחיסונים מיותרים, וכמובן שאני לא מרעילה אותם עם חומרי הדברה לפרעושים (תילוע במקרים נדירים ממש).
  • כמעט ואין שימוש בכימיקלים בבית – מוצרי הקוסמטיקה, חומרי הניקוי והכביסה טבעיים (אני עוד עובדת על החלפת המגבונים).
  • הם מקבלים אך ורק טיפול טבעי של צמחי מרפא וארמותרפיה ולא תרופות, למעט במקרי חירום כמו הכשת נחש או אפאטיות.
  • יש להם גישה לטבע בחוץ – הם מקפצים לתפוס חרקים, רצים להשיג ציפורים, מתקרקעים עם כדור הארץ, מתפלשים באדמה ומשתזפים מהשמש באופן יומיומי. יש לזה גם צד שלילי – גישה לסכנות, נחשים, כלבים, מכוניות, ריסוס אצל השכנים ומה לא, אבל בסה”כ אני תופסת את הגישה החוצה כאל חיובית ומקדמת אריכות חיים.

סה”כ כמה כסף צריך?

אחרי שבחרתם מספר עבור גיל מקסימלי, תפחיתו ממנו את גיל החתול הנוכחי ותקבלו את מספר השנים שעליכם לדאוג למימון עלות החתול (במקסימום).

נכפיל את המספר האחרון בעלות שנתית ו-viola! קיבלנו את סכום הכסף שעלינו להקצות לעניין. זה לחתול אחד, כן? עכשיו תכפילו במספר החתולים, מקווה שאתם יושבים.

(2) שלב 2 - מיפוי נכסים ומקורות מימון

ביטוח חיים

אחד הפתרונות הכי פשוטים למימון הסכום האסטרונומי הדרוש להבטחת עתיד חתולינו הוא ביטוח חיים. בחרו בקפידה את המוטב והתייעצו עם סוכן הביטוח שלכם לגבי האופן בו תוכלו להבטיח את השימוש בכספים למטרה שהגדרתם. אם כבר יש לכם ביטוח חיים, התייעצו עם סוכן הביטוח כיצד ניתן להגדילו (או שאולי עדיף לעשות ביטוח חיים נפרד למטרה זו).

יש שני חסרונות גדולים לביטוח חיים למטרה הזו:

  1. ככל שאנחנו מתגברים העלות של ביטוח החיים עולה עד לסכומים ממש גבוהים כל חודש, אז זה פתרון שהוא די סבבה בגיל צעיר אבל מתישהו הוא מפסיק להיות סבבה.
  2. הוא רלוונטי רק למקרה מוות, ולא למקרה שאנחנו לא כשירים לטפל בחתולים באופן זמני.

יצירת חסכון ייעודי

אלטרנטיבה חביבה היא ביטוח עצמי, כל חודש להפקיד סכום כסף סביר לחיסכון ייעודי עבור החתולים. הכסף הזה יכול לשמש אותנו גם כתחליף לביטוח חיות, כלומר לטיפול חירום וטרינרי במידה וקורה משהו לחתול, וגם כקרן לטיפול עתידי עבור תוכנית בית לנצח. לא נגיע למיליון ₪, אבל אם נחסוך במשך שנים ועשרות שנים, יצטבר לנו סכום כסף משמעותי.

כמה להעביר – לפי היכולת שלכם, תמיד כדאי לחסוך כמה שיותר כי אז אנחנו נהנים מאפקט הריבית דריבית של הכסף (הריבית על הכסף שחסכנו צוברת גם היא ריבית). – לאורך עשרות שנים הסכומים האלה ממש משמעותיים.

בשנים הראשונות לא יהיה לנו סכום מספיק גבוה בחיסכון, ולכן אפשר לשלב אותו עם ביטוח החיים, כשנהיה קשישים וביטוח החיים יהיה סופר יקר, אולי נוכל לבטל את החלק של החתולים בו ולהישאר רק עם חיסכון זה.

מיפוי נכסים קיימים

מה יש לנו שיכול לממן את הטיפול בחתולים? חסכונות, קרנות השתלמות, פנסיה, קופות גמל, ביטוחים שונים, נדל”ן (כלומר דירה בבעלותנו אם יש לנו, לא התכוונתי לבניין דירות להשכרה בבודפשט או איפה שלא יהיה שלוהט עכשיו לקנות נכסים).

בהינתן הסיטואציה – מחלקם נקבל סכום כסף חד פעמי ומאחרים נקבל קצבה חודשית, וצריך להבין בדיוק מה יש לנו ומה, כמה ואיך נקבל מכל נכס כזה. חלקם ישלמו מייד, ומחלקם יעברו חודשים רבים עד שנראה את הכסף (למשל דירה למכירה).

יש אנשים שזה המקצוע שלהם (מתכננים פיננסיים), להבין כמה כסף יש לנו ואיפה וכמה כסף נקבל מכל אחד מהנכסים האלה במידה וקורה לנו משהו.

אם אין לנו נכסים?

חשוב לי להתייחס לזה. לא לכולנו יש חסכונות או נכסים. אנחנו עושים הכי טוב עם מה שכן יש לנו, אם יש לנו. יש אנשים שהיה להם יותר מזל ויש להם הרבה כסף ונכסים, יש אנשים שהיה להם פחות מזל ויש להם מעט. זה לא רק עניין של מזל, יש גם חריצות, נחישות ואלף גורמים אחרים, אבל בעיניי מזל משחק תפקיד חשוב.

כי אם נולדנו חכמים או מוכשרים, היה לנו מזל. אם השקענו במשהו והוא עף ויצאנו עם מלא כסף, היה לנו מזל. ולא תמיד יש מזל, וגם אם אנחנו עובדים סביב השעון, משקיעים את כל כולנו בפרנסה, לא תמיד זה בא לידי ביטוי בבנק.

ולכן אולי אין לנו יכולת לממן את הטיפול העתידי האידיאלי בחתולים. תמיד תזכרו שאתם עושים את הכי טוב שאתם יכולים, עם מה שיש לכם. גם אם זה לא הטיפול האופטימלי, כל טיפול הוא טוב יותר מאשר חתול עצוב, נטוש ואבוד שגווע מרעב ברחוב.

(3) שלב 3- מציאת משפחה מאמצת

חשוב לתכנן מראש מי יאמץ את החתולים שלנו ולקבל את הסכמתם.

לפעמים זה קל והחבר הכי טוב שלנו אוהב את החתול כאילו היה בנו שלו. אבל לפעמים יש לנו שמונה חתולים (אני מכירה גם בתים עם 20 חתולים ויותר), אח חרדי בבני ברק עם 6 ילדים ואמא עם מספיק חתולים משלה, ואין לנו באמת מישהו שמכיר ואוהב את החתולים כמונו ויהיה מוכן לקחת את כולם. ואז למצוא לכולם משפחה מאמצת זה יותר קשה.

נצטרך לעבוד יותר קשה כדי למצוא מספר משפחות מאמצות, כל אחת לחתול אחד או שניים.

זה גם תלוי מאוד בחתול – לחתול גזעי יפהפה, מתגרגר וחברותי יהיה יותר קל למצוא משפחה מאמצת מאשר לחתולה שחורה, פחדנית ותוקפנית כמו פנתרה שלי. רק אני מקבלת ממנה אהבה, ומי ירצה לאמץ חתולה שלא מחזירה אהבה? (פנתרה את החיים שלי, אל תקחי אישית, אמא אוהבת אותך לנצח).

אחרי שחשבנו מי מכל משפחתינו וחברינו אולי יסכים לקבל את החתול או החתולים שלנו, נבקש מהם, נספר על החתול ללא הסתרת פגמים ובעיות ונקווה לשמוע כן. אנחנו צריכים לקבל את ההסכמה גם של בן/בת הזוג שלהם, ולא רק את זו של החבר/ה שלנו.

נסביר על אורח החיים הרצוי של החתול ונברר האם הם יצטרכו תמיכה כספית מאיתנו?

אם ניסינו כל מה שאפשר ולא הצלחנו למצוא משפחה מאמצת, יש עוד שני כיוונים לבדוק: פנסיונים לטווח ארוך במידה ואפשרי כלכלית, עמותות עם מרחבים פתוחים שאולי יסכימו לקבל את החתול בתמורה לתשלום חודשי. חשוב ללכת פיזית למקומות האלה ולבדוק את המצב הפיזי והרגשי של החתולים שנמצאים שם, את הסביבה הפיזית ואת היחס לחתולים.

(4) שלב 4 - מינוי נאמן ותפעול בזמן אמת

נכון בסרטים הדוד העשיר מת, היורשים נפגשים באחוזה עם העו”ד הנאמן שמקריא את הצוואה ובפועל גם מחזיק אצלו את הכספים ומחלק אותם לפי רצונו של המנוח?

אז לא באמת ככה, כי אנחנו לא איזה דוכס מאנגליה, אבל אנחנו צריכים לחשוב על איזשהו מנגנון שיתפעל את הכספים.

כי נניח מצאנו משפחה מאמצת, עברנו לעולם שכולו טוב, ואפילו יש לנו ביטוח חיים שיבטיח חיי פינוק לחתולי – מה אז? הרי המשפחה המאמצת אינה המוטבת בביטוח החיים או נמצאת בצוואה שלנו. המוטבים והיורשים הם בד”כ המשפחה הקרובה שלנו או היורשים החוקיים שלנו בהיעדר צוואה.

אם נעביר את כל סכום הכסף מראש, והחתול ימות באופן טבעי אחרי שנה, המשפחה המאמצת תישאר עם כל הכסף. זה בד”כ לא מה שאנחנו רוצים גם אם אנחנו מאוד אוהבים את החבר המאמץ, בד”כ נרצה שהוא יקבל כספים כל עוד החתול בחיים ובתנאי שהוא מטופל היטב ואהוב.

כלומר מישהו צריך לבדוק שהחתול חי, מטופל ומרגיש טוב ואז להעביר כסף. זה מסובך, אין לי פתרון טוב ואני גם לא יכולה להגיד שאני מכירה מישהו שהוציא מנגנון כזה אל הפועל. אז עד שיקום כאן שירות בתשלום שמטפל בנושא הזה (מי מרים איתי את הכפפה?) אנחנו צריכים למנות סוג של נאמן.

באידיאל אח/אחות שיסכימו לנהל את כל הנושא הזה עבורנו (או פשוט לאמץ את החתולים, הכי קל).

מעבר לכספים, נרצה שמישהו יטפל בחתולים בימים הראשונים לאחר שאנו כבר לא יכולים לעשות זאת ויעביר אותם למשפחה המאמצת (זה גם יכול להיות המאמץ בעצמו).

(5) שלב 5 - צוואה

בחוק הירושה אין התייחסות לבע”ח. בהיעדר צוואה, ההון שצברנו הולך באופן אוטומטי לילדים ולבן/בת הזוג, או בהיעדרם, למשפחה רחוקה יותר (הורים, אחים וכך הלאה). אז נניח עשינו תוכנית יפה ומיננו קרוב משפחה שאנו סומכים עליו לפעול למען ביצוע התוכנית, כל עוד אין צוואה שמסדרת את חלוקת הכספים – אין לקרוב המשפחה הזה שום יכולת לשלוט על הכספים.

יש עו”ד עם ניסיון בנושא הספציפי של דאגה לעתיד החתולים, למשל עו”ד ענבל קידר שהיא העו”ד של עמותת נח. אפשר לפנות אליה לגבי הכנת צוואה (אין לי ניסיון אישי איתה).

צוואה עוזרת לנו לחלק את הכספים למקום הרצוי, אבל היא לא מנגנון פיקוח וביצוע. היא כלי עזר חשוב, אבל היא לא כל התמונה.

(6) שלב 6 - כתיבת התוכנית

אחרי שעשינו את כל עבודת ההכנה, ניגש לכתוב את התוכנית בפועל. הכי קל בגוגל דק.

פרק א: פרטי משפחה מאמצת

פרטי המשפחה המאמצת עבור כל חתול – שם איש קשר, טלפון, מייל, כתובת מגורים, טלפון נוסף.

פרק ב: אורח חיים רצוי

נספר על השקפת העולם שלנו ואיך היינו רוצים שהחתולים שלנו יגדלו. יכול להיות שהחתולים שלכם חיים את הסטנדרט – אוכל יבש, שעמום, חיסונים, תילוע, פרעוש, אנטיביוטיקה, כימיקלים. אני לא ממליצה.

אבל אם השקפת העולם שלכם טבעית יותר, אתם צריכים לספר על כך, כי לא בטוח שגם המשפחה המאמצת חייה כך או בכלל מכירה מהו אורח חיים טבעי. זה עדיין לא מספיק נפוץ.

הנושאים הרלוונטים לפרק זה הם אוכל טבעי, חטיפים טבעיים, משחקים, העשרה סביבתית, כן או לא גישה החוצה, בדיקות נוגדנים במקום חיסונים, בדיקות דם מקיפות שנתיות, טיפול טבעי וארמותרפיה במקום תרופות ואנטיביוטיקה, חומרי ניקוי טבעיים, חומרי קוסמטיקה וטיפוח טבעיים והימנעות מכימיקלים בבית.

אוקיי, ברור שהמשפחה המאמצת לא הולכת לשנות חומרי הניקוי שלה עבור החתולים שלנו, אבל לא מזיק לנסות 😊

פרק ג: מידע מפורט על כל חתול

  • זיהוי החתול: מספר שבב, תמונה ואפילו מספר תמונות כדי שלא תהיה בעיית זיהוי, תיאור מאפיינים פיזיים כמו צבע, משקל ומאפיינים ייחודיים.
  • גיל, תאריך יומולדת או אימוצולדת.
  • סוג אוכל והעדפות האכלה: מספר ארוחות ביום, כמות בארוחה, העדפות חימום ונוזלים.
  • מחלות ומצב רפואי
    • טיפול קונבציונלי: פרטי וטרינר מטפל, תרופות קבועות, תאריך חיסון אחרון
    • טיפול טבעי: פרטי מטפלת, סוג טיפול, תדירות.
  • האופי של החתול שלנו: מה הוא אוהב, מה הוא שונא, מה מפחיד אותו, מה מרגיע אותו, איזה מיטות ומשחקים הוא אוהב וכל מה שאנחנו יודעים עליו.
  • לכלבים – זמני טיולים ועשיית צרכים, אימון גופני יומי
  • אם יש ביטוח חיות – חברה מבטחת, מספר פוליסה.

פרק ד: עלות שנתית ומקורות מימון לתוכנית

תמצית חישוב עלויות גידול החתול ומקורות המימון, תיאור מנגנון הפיקוח וקבלת הכספים.

פרק ה: לוגיסטיקה ותפעול

  • מי מטפל בחתולים בימים הראשונים, מי אחראי לביצוע המעבר למשפחה המאמצת.
  • הנחיות לאימוץ מוצלח. הפניה למקורות מידע לגבי אימוץ חתולים, הפחתת סטרס, המלצות כיצד לבצע חיברות עם החיות שכבר נמצאות בבית, תינוקות וילדים. לדעתי כדאי לשלב בתמונה גם ייעוץ התנהגותי.

פרק ו: נספחים

  • עותק בדיקות דם ועותק תיק רפואי מעודכן לכל חתול.
 

(7) שלב 7 - שליחת התוכנית ועדכונים 🙂

אז מסמך בגוגל דוק זה טוב ויפה, אבל הוא צריך להגיע ליעד הנכון. את המסמך והנספחים נשתף עם הגורם האחראי במשפחה שלנו ועם המשפחה המאמצת. זה לא מסובך, שולחים לינק לקובץ או לתיקיה ומוודאים שהם מצליחים להיכנס (לפעמים יש בעיה של הגדרות שיתוף).

עדכונים לתוכנית

כדאי להיכנס לפחות פעם בשנה לתוכנית בגוגל דוק כדי לעדכן אותה עם שינויים – חתולים חדשים, החלטות חדשות וכו’.

מפתח לבית

לא לשכוח שעוד לפני האימוץ יש לטפל בחתולים בבית שלנו. אנחנו צריכים למנות מישהו, רצוי שמכיר את החתולים, ולהקפיד שיהיה לו מפתח לבית (ואם החלפנו מפתח – להחליף גם את העותק שלו). הוא גם יהיה בקשר עם המשפחה המאמצת ויפעל לביצוע האימוץ בבית החדש.

בברכת מיאו!

אמן שנחיה בבריאות ובצלילות עד גיל 120 ושלחתולים שלנו תמיד תהיה משפחה אוהבת 🧡

מירה

לקבלת עדכונים על מדריכים חדשים בבלוג

עוד מדריכים על החתול שלך:

מערכת העיכול

מעי דליף

אם כתבתי על המעי בלי לצטט את היפוקרטס, האם כתבתי על המעי? “כל המחלות מתחילות במעי” אמר היפוקרטס, ודי צדק, סה”כ. גירודים, קרחות בעור, פצעים, כל מה שקוראים לו (בטעות) אלרגיות ומחלות אוטואימיוניות – הם תוצאה של מעי דליף. מעי דליף גורם לאיכות חיים לקויה וסבל מתמשך אבל הוא לא גזירה

להמשך קריאה »
ידע כללי

בית טבעי ונקי מכימיקלים ורעלים – חלק ב: חלופות טבעיות

כימיקלים רעילים מקושרים להתפתחות של מחלת הסרטן, לחוסר איזון הורמונלי ולשלל בעיות נוספות. כימיקלים נמצאים כמעט בכל מוצר ביתי רגיל ומשפיעים לרעה באופן משמעותי על בריאות החתולים שלנו, אבל אפשר להחליף אותם עם אלטרנטיבות טובות יותר. הרבה ממכם שאלו אותי* איך אני עושה את זה בבית שלי ובמדריך כאן אשתף

להמשך קריאה »
מערכת העיכול

סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הם חלק מקבוצת הפחמימות, אבל בניגוד לסוכרים פשוטים ועמילנים הם בריאים וחשובים מאוד לגוף. גם החתול, הקרניבור המוחלט, צייד העל ואימת העכברים באשר הם, זקוק לסיבים תזונתיים. הטרף של החתול הוא אוכל-צמחים (hervibore). כשהחתול צד חיות קטנות הוא אוכל את הטרף על כל איבריו, לרבות הקיבה והמעי המכילים

להמשך קריאה »

כיף שחזרתם ♥

התחברו באמצעות גוגל או מייל וסיסמה

אם עדיין לא פחתתם חשבון אצלנו תוכלו לפתוח חשבון בתהליך הרכישה בדף התשלום, או גם כאן - אבל רק דרך גוגל.

או

יש! המייל הראשון שלנו בדרך ♥

אם הוא הגיע לתיקיית קידום מכירות כדאי לגרור אותו לאינבוקס כדי לא לפספס את המיילים השווים שלנו:
אפשר להגדיל את התמונה בלחיצה